Wahacz górny

• Autor wątku Autor wątku marian813
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    wahacz
coś źle słyszałeś lub piszesz o czym innym

Przy nowych wahaczach żadnego smaru nie ładujesz, a z tym smarem to leczenie syfa pudrem.

chodzi ci pewnie o tuleje metalowe które są umieszczone w gumach wahacza górnego. ja wyciągnąłem je i użyłem smaru grafitowego aczkolwiek możesz smar miedziany lub to co piszesz.

nie kombinuj tylko kup cały nowy wahacz

A ja wjechałem przy 50km/h w niewielką dzis dziurę i urwałem górny wahacz:(,rok temu wymieniałem wszystkie(qap-czy jakoś tak) a tu taka niespodzianka

http://www.youtube.com/watch?v=SjusUbEuAN0

I wiem- miałem kupic TRW to bym może nie płakał:)A tak szczerze to autko zajefajne ale niestety to studnia bez dna.

a gdzie go masz urwanego? bo on tylko skrzypi?

Od tego czasu ściąga mnie teraz lekko na prawo i skrzypi że się wszyscy gapią(zawsze się oglądają,ale teraz przyciąga ich charakterystyczny dźwięk):P,to co mam zrobić aby nie skrzypiało?

Witam,

Nie rozpoczynam nowego tematu, bo widzę że stary już jest... więc do sedna- biorę się za wymianę obu górnych wahaczy i wymieniam na TRW. Czy mógłby mi ktoś rzucić nick z alledrogo kogoś zaufanego kto nie sprzeda podruby, bo zdarza się to nadzwyczaj często. Najlepiej gdyby ten ktoś byłby już sprawdzony.

Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi

W takim razie nauczka na przyszłość żadnych regeneracji(zapłaciłem za regeneracje + założenie 4 wahaczy na przód 960zł).teraz wiem że dalem sie oskubać poprostu kupiłem auto zaczeło coś trzeszczeć stukać no to oddałem do mechanika no i jak widac niedość że zdzierca to jeszcze partacz.Przestrzegam nie róbcie nic w Będzinie nie ma tam fachowców.

zrobiłem po zakupie auta podobną operacje, 4 wachacze plus gumy i łączniki stab. .... wszystko na TRW (nie z allegro) ... efekt - po 8 miesiącach około 10 tyś prawy górny do wymiany, z tym ze poszło na gwarancje, ale za robote mi nikt nie zwrócił pieniędzy, więc nie tak do końca partacz i zdzierca ten mechanik wg mnie ... zdarza sie na polskich drogach.

niezłego kotleta odgrzałem przez przypadek ... nie popatrzyłem na date. :)

Ostatnia edycja:
Jakbyście mi mogli pomóc z tym alledrogo... Ponawiam,
Dziękuję z góry za odpowiedź

Tani fiat ma w 100% oryginalne części z ASO , reszta to loteria.

Amortyzatory
Powrót