Volkswagen Phaeton 4Motion 4.2 V8.

Raz jechalem takim autem. Bez rewelacji jak dla mnoe za to komfort bardzo dobry. Wygląd odstrasza jak to vw. Zycze ci, Abys nie popłynął z tym autem tak jak mój kolega.

Raz jechalem takim autem. Bez rewelacji jak dla mnoe za to komfort bardzo dobry. Wygląd odstrasza jak to vw. Zycze ci, Abys nie popłynął z tym autem tak jak mój kolega.

Jaki silnik ? Jak popłynął ? Dla mnie wygląd jest zajebisty. Miałem przyjemność jechać takim Fejtonem 5.0 TDI. Czołg. Ciarki już przy odpalaniu miałem. Auto bardzo komfortowe, ale wiadomo, że jak się zacznie sypać to kasa idzie. To logiczne. 4.2 V8 z LPG to wg. mnie najlepsza jednostka dla tego auta dla przeciętnego Kowalskiego, że tak napiszę...

Mały update - auto więcej ostatnio stało niż jeździło.

Awarii uległ moduł Keyless - standard w tym modelu, się okazuje.
Mianowicie moduł umieszczony jest pod nogami kierowcy. Bardzo newralgiczne miejsce w Phaetonie, gdyż często zapychają się w nim odpływy szyberdachu i tam właśnie leci woda.
Po awarii trochę się wkur...łem i zostawiłem go na parkingu pod firmą - i tak stał kilka miesięcy :) a ja pomykałem Alfą 156 V6 Q-System.

No ale Alfę ostatecznie niedawno sprzedałem i czas się zabrać za "grubasa".

Czeka mnie teraz rozebranie wnętrza, osuszenie wszystkiego, wymontowanie moduły Keyless, kupienie po numerach takiego z Touareg'a (tam są one montowane pod kolumną kierownicy - bez narażenia na zalania), wysłanie do kodowania starego z nowym + kluczyk.
No i w teorii (a ta często ma niewiele wspólnego z codziennością) po zamontowaniu nowego modułu wszystko powinno zabanglać.

Oczywiście po wcześniejszym oczyszczeniu odpływów szyberdachu.

Przy okazji zamówiłem do niego w tej samej kolorystyce wnętrze - fotele, boczki, dekory - w wersji 4 osobowej (moja jest 5).
Będzie przekładanie. Nowo zakupione są w stanie idealnym no i kanapa z tyłu ma pełną regulację, masaże i podgrzewanie :D

4os1.jpg4os2.jpg

Wrzucę fotki jak będzie przed i po.

Ostatnia edycja:
Czekam na fotki :-) ostatnio pod blokiem u rodziców zaczął parkować czarny Phaeton i tak o Tobie pomyślałem :-) jak na VW na prawdę fajne auto.

Amortyzatory
Powrót