Qki
Nowy
A Wasze Alfy po wpisaniu VINu w EPER też są Anglikami??
Tj. fiutek przy SX czy DX macie?
Tj. fiutek przy SX czy DX macie?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A tak trochę poza tematem. Czy EPER jest do ogólnego dostępu dany przez AR? Czy te wersje są nielegalne? Bo jak ktoś chce lokalnie na kompie to wiem że trzeba coś tam pozmieniać.
To raczej chyba dobrze:sarcastic:.ja też mam SX a alfa z włoch
Z tymi SX i DX byłbym ostrożny, w setup'ie programu wyraźnie się zaznacza kierownicę po prawej lub lewej nie ma możliwości zaznaczenie obydwu, stąd może wynikać ten błąd. Ale pewnie po wejściu odnośnie części będzie już prawidłowo pokazywał te, które pasują do "anglika". Jeżeli można poproszę jakiś numer nadwozia wersji z kierownicą po &$##@ stronie, z ciekawością popatrzę.
Fizycznie dużej różnicy poza literkami w budowie tych silników nie ma - róznia się kolektorem ssącym ECU i jego oprogramowaniem
kiedyś zgłębiałem ten problem , oto wyniki śledztwa:![]()
eper się myli , 150KM istniały nie tylko w 4x4 , kod tego silnika zaczyna się na 937 (pochodzi z AR147) , do 156 wprowadzono go w 09-2004r (w wersjach MY2004) , na szybkiego poznasz po żółtym korku wlewu oleju (i na tabliczce znamionowej na pasie przednim ma być 937A5000)
to jest unowocześniony multijet (występujący także w GT, 147FL ze znaczkiem JTDm ) , inna centralka edc , wtrysk 1600bar , kolektor ssący z słynnymi klapami wirowymi