• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Veloce Misano Blue

epsonix

Quadrifoglio Verde
Auto
Ghibli'20 GS, Giulia'18 Q4, Tonale'23 MHEV, Spider'99 V6
Po równych 12 tygodniach od zamówienia przyjechała do dealera. Czas oczekiwania był troche dłuższy - podobno coś było nie tak z nowym wzorem felg jeśli chodzi o wycenę w systemie i jakieś 2-3 tygodnie stała w Cassino oczekując chyba na jakieś akceptacje/decyzje. Nie policzyli mnie za szersze felgi/opony z tyłu (9" 255) przy zamówieniu bo system tego nie wymuszał, a okazało się, że te felgi (w wariancie srebrnym) występują tylko z szerszym tyłem z tego co widziałem w ePerze - stąd prawdopodobnie problem wynikał.

Konfiguracja auta: Veloce Q4 2.0T 280HP AT8, misano blue, brązowe skóry, łopatki zmiany biegów, pakiety: komfort, convenience, asystent kierowcy plus, lighting, sound audio plus, organizer, do tego radio DAB, Android Auto/Car Play, alar, felgi srebrne koniczynki 19" z szerszym tyłem i opony RF (BTW dealer powiedział mi że podobno nie można ich już zamówić). Będzie to jedna z ostatnich 2.0T jakie są bez filtra GPF, bo z tego co wiem to wkrótce wszystkie nowe będą już miały GPF.

Nie mogę się doczekać odbioru, ale pewnie jeszcze parę dni cierpliwości potrzeba na przygotowanie auta i załatwienie leasingu, rejestracji i ubezpieczenia.

Pierwsze fotki:
20180521_112905.jpg20180521_112914_HDR.jpg20180521_113718_HDR.jpg

Kolor cudo na każdej nowej Alfie, już wiem jaki będzie kolor na kolejnej sztuce [emoji56][emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Gratulacje :) Nie wiem, czy ja bym wytrzymał 3 miesiące czekania :)
Masz deskę obszytą skórą?
Do zobaczenia :)

Najs...[emoji108] u mnie zaraz rok stuknie a podnieta wciąż nie opada:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Gratulacje :) Nie wiem, czy ja bym wytrzymał 3 miesiące czekania :)
Masz deskę obszytą skórą?
Do zobaczenia :)

ostatnie 2-3 tyg to juz mnie skrecalo:)

nie mam niestety deski obszytej skora bo to ponad 4k a jeszcze musialbym zamowic audio hk czyli kolejne 3k. i tak dolozylem wiecej opcji niz na poczatku zakladalem :)

- - - Updated - - -

Najs...[emoji108] u mnie zaraz rok stuknie a podnieta wciąż nie opada:)

to jest fajne w alfach, za kazda swoja 159 czy giulietta ogladam sie mimo ze mam je od lat:)

Gratulacje. Świetna felga :cool:

Ładnie srebrne felgi wyglądają[emoji108]
Chciałem malować swoje, ale wydumałem oklejanie na naszą pierwszą rocznicę z giulią. Z taką czerwienią, ciemne będą ok.
317.jpg

Ostatnia edycja:
Po równych 12 tygodniach od zamówienia przyjechała do dealera. Czas oczekiwania był troche dłuższy - podobno coś było nie tak z nowym wzorem felg jeśli chodzi o wycenę w systemie i jakieś 2-3 tygodnie stała w Cassino oczekując chyba na jakieś akceptacje/decyzje. Nie policzyli mnie za szersze felgi/opony z tyłu (9" 255) przy zamówieniu bo system tego nie wymuszał, a okazało się, że te felgi (w wariancie srebrnym) występują tylko z szerszym tyłem z tego co widziałem w ePerze - stąd prawdopodobnie problem wynikał.

Konfiguracja auta: Veloce Q4 2.0T 280HP AT8, misano blue, brązowe skóry, łopatki zmiany biegów, pakiety: komfort, convenience, asystent kierowcy plus, lighting, sound audio plus, organizer, do tego radio DAB, Android Auto/Car Play, alar, felgi srebrne koniczynki 19" z szerszym tyłem i opony RF (BTW dealer powiedział mi że podobno nie można ich już zamówić). Będzie to jedna z ostatnich 2.0T jakie są bez filtra GPF, bo z tego co wiem to wkrótce wszystkie nowe będą już miały GPF.

Nie mogę się doczekać odbioru, ale pewnie jeszcze parę dni cierpliwości potrzeba na przygotowanie auta i załatwienie leasingu, rejestracji i ubezpieczenia.

Pierwsze fotki:
Pokaż załącznik 245832Pokaż załącznik 245833Pokaż załącznik 245834
Gratulacje. Super felgi.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

[MENTION=57068]Azalgo[/MENTION], z felgami miałem właśnie troche zgryz/niewiadomą na początku - wiedziałem że chcę koniczynki. Ciemne mi się ogólnie podobają, ale coś mnie ciągnęło do srebrnych. Pogooglowałem po necie, znalazłem zdjęcia Quadrifoglio misano ze srebrnymi koniczynkami i mi się bardzo spodobało. Ciemnych felg juz troche miałem - bo w 159 zrobiłem podkowy na coś podobnego jak na zdjęciu które wkleiłeś (bardzo ciemny chrome shadow), w Giulietcie za to mam antracyt-mat turbiny. Ciemna koniczynka stała się tez mega popularna (pełno tego na rynku, wkłada się do 159, Giuliett, Stelvio), a ja lubię coś mieć inaczej niż wszyscy (chyba też jeden z powodów dlaczego lubię Alfy), no więc w końcu zamówiłem srebrne.

Możliwe, że na zimę będę zakładał ciemne podkowy 18" ze 159, tak więc będę też miał jakies zmiany żeby mi sie nie znudziło:)

Aha, co do opon, to chyba Ty narzekałeś na Bridgestony w 19" - u mnie założyli Pirelli PZero, ciekawe jak one się będą spisywały.

Gratulacje! Ale zazdroszczę:)
Mam nadzieję, że dożyję chwili i też się przesiądę kiedyś ze 159 na takie cudo :)
Oczywiście czekam na wrażenia po przesiadce :)

Szerokości, a przede wszystkim to cierpliwości do dnia odbioru :)

PS. Kolor miażdży :)

Bryka robi wrażenie nawet jak ma ofoliowane do transportu :) Fajna konfiguracja - jak ja bym zamawiał byłaby bardzo podobna. Jeszcze parę dni męczarni i mam nadzieję że niedługo przedstawisz nam wrażenia z jazdy swoją Giulią.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

dzięki wszystkim za miłe słowa. jak ją odbiore to zrobię fajniejsze fotki i opiszę pierwsze wrażenia. tym co poki co marzą o podobnej życzę spelnienia sie marzeń:)

poki co mam dylemat czy robic jakąś konserwację podwozia? gdzies spotkalem sie z takimi przezroczystymi srodkami do konserwacji ktore nie wygladaja tak okropnie jak te czarne, moze warto zabezpieczyc?

Podobno nowe auta warto zabezpieczyć. Są środki bardziej schludne niż "baranek", tylko trzeba trafić do odpowiedniego miejsca, zakładu, fachowca.
Chyba, że auto jest zabezpieczone fabrycznie, choć niektóre nowe nie są zabezpieczone w ogóle. Warto usłyszeć opinie innych użytkowników Giulii, np jak auto wygląda od spodu po roku użytkowania.

Zazdroszczę i gratuluję :) Oprócz zabezpieczenia podwozia rozważyłbym bym jeszcze oklejenie samochodu folią z przodu, bo niektórzy narzekali na twardość lakieru w zdarzeniach z kamyczkami lecącymi spod kół przy dużych prędkościach (np. na autostradzie).

No może pirelli lepiej wyszły te run flaty. Bridgestony do jazdy po autostradzie i czystej komunikacji też są znośne, natomiast do fun’u z jazdy veloce są beznadziejne. Wcześniej przód jechał tam gdzie chciał. Teraz przy dobrych oponkach, auto zdaje się łamać prawa fizyki w zakrętach[emoji106]

dzięki wszystkim za miłe słowa. jak ją odbiore to zrobię fajniejsze fotki i opiszę pierwsze wrażenia. tym co poki co marzą o podobnej życzę spelnienia sie marzeń:)

poki co mam dylemat czy robic jakąś konserwację podwozia? gdzies spotkalem sie z takimi przezroczystymi srodkami do konserwacji ktore nie wygladaja tak okropnie jak te czarne, moze warto zabezpieczyc?

Gratuluje zakupu, giulia będzie mocno się wyróżniać. Koniecznie daj znać jak działa apple car play

Ja piernicze, fura miażdży! Cudo!

w ogóle to ducato w tle nieźle dostało w transporcie xD

kolor w dyche :-) sam taki wybralem podczas konfigurowania ... ja czekalem 1 msc wdawalo mi sie ze to wiecznosc myslalem ze jajo zniose :-) gratulejszyn

Ostatnia edycja:
Aj piękna! Gratulacje. U mnie niedługo stuknie 25k a dalej czuje się jakbym dzień wcześniej odebrał. Samochód na bank sprawi Ci dużo frajdy. Ja na swój położyłem powłokę ceramiczną zaraz po zakupie i na pewno się lepiej czyści ale czy bym to zrobił jeszcze raz biorąc pod uwagę cenę nie wiem. Jeszcze raz ekstra! Dawaj znać jakie wrażenia po pierwszych próbach.

Nie róbmy z Alfy Mazdy czy innej Dacii ;) Przy nowym włoskim samochodzie jest to zbędne, o konserwacji można pomyśleć jak samochód będzie zbliżał się do 10 lat i fabryczne zabezpieczenie może być już naruszone zębem czasu i uszkodzeniami mechanicznymi. Oczywiście jeśli tak długo planujesz nim jeździć.

Amortyzatory
Powrót