Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
ja patrzyłem na Twój ori bodajże, tak? i tam było 30 i 46 wartości hex 10 czyli spoko. nie wiem jak masz teraz. tak czy siak proxi wariuje coś czasem - na setki aut (ze 200 Giulii/Stelvio) i tysiąc+ proxi jakie puściłem (myślę że na swoim puściłem kilkaset, na klientów 1 do kilku z różnych powodów) dobrych kilka razy zdarzyło mi się że wariowało proxi i moduły znikały/pojawiały się itp. Dlatego mam zasadę - wchodzę przed proxi, zliczam ile modułów, a na koniec mimo pass sprawdzam czy dalej tyle widzi (ewentualnie minus SGW).
tak, tego typu numery się zdarzały, coś jakis proces się nie zamkął całkowicie i moduł któryś działał w dziwnym stanie. Jak pisałem, czasem parę startów, coś się odblokowywało, moduł robił się added ale proxi go wyprogramowało, wiec trzeba było znów robić proxi. Pieron wie czy to problemy samych firmwarów ECU i współdziałania podczas proxi z BCMem czy bardziej problemy oprogramowania diagnostycznego które robi proxi czy samego interfejsu którego się używa. Ja zwykle robię proxi na CANtieCAR i MES Multiplexed. Był czas ze 2-3 lata że waliło mi często błędami od Q4 i te propagowały się do innych kompów - czy to po wejściu do proxi czy do BCM czy do kilku innych na głównym CANie (również przy skanie błędów), iluśkrotnie aktualizowałem firmwmare CANtieCARa aż w końcu po którymś updatcie przestało się to dziać.
Ja mam jakiś 20-letni ELM327 i sam jestem zdziwiony, że wszystko działa płynnie i szybko. Poza tym jednym przypadkiem - który mógł być zresztą wywołany jakimiś moimi cudami/eksperymentami na CAN. Natomiast zaskoczyło mnie nieco, że miganie samo zniknęło bo już chciałem ponownie proxi puszczać czy coś.
Witam ponownie i niestety narazie bez efektow.Robilem proxi ze 4 razy po odpinaniu minusa , kilkukrotne restarty ale dalej miga i ETM ciagle "usuniety".Chyba przesiade sie na Alfaobd (bo jak mieszac to porzadnie) bo koncza mi sie pomysly.Sprobuje jeszcze odpiac ETM.
kurcze, nie mam pomysłu i nigdy sie nie spotkałem z trwałym wysadzeniem jakiegoś modułu przy proxi. próbuj albo jedź do kogoś kto ma np Witech2 na przywrócenie. ETM Ci pokazuje na liście ciągle removed?
Poniewaz chcialem pojechac do kogos na "odtworzenie " konfiguracji Witech2 podlaczylem ponownie SGW i.... no wlasnie ETM "powrocil" i dziala jak ta lala. Po swietach wepne baypasa ponownie i zobacze co i jak. Jeszcze nie wigilia a juz "cuda". Pozdrawiam i zycze spokojnych Swiąt
przypomniałeś mi o aucie w którym raz grzebałem - były jaja jakieś z widocznością, braki jakieś klient skarżył się na jaja z klimą i czymśtam jeszcze. przy diagnostyce też nie widziało mi nawet do odczytu części modułów. finalnie skończyło się na założeniu na stałe bypassu SGW i wszystko zaczęło śmigać.
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.