Uszkodzona Alfa giulia Q - rady, sugestie

Za 20 by była jezdzaca gdyby ja trochę zdrutowac... :)

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Czego wy chcecie mądrale od tego chłopa? Chce mieć 510 KM i szuka na to sposobu. Co w tym złego? Szuka różnych tańszych opcji, bo nowy to 375 tysięcy. Zobaczył rozbitka i pyta jak człowiek czy coś z tego będzie? Odradzacie to nie kupuje.
A mało tu już przystanków z juesej jest na forum? I jakoś nikt was nie "podziwia", że w opcji standard kupiliscie z USA za 2/3 ceny niebitego z PL. Byle zaoszczędzić.

widać po świętach znów [MENTION=80414]XJ6[/MENTION] zwieracze bolą. Czytałeś wątek czy znów zamierzasz robić z siebie tradycyjnego głupka?
gdybym był złośliwy jak ty napisałby Ci abyś jeździł komunikacją miejską bo nie stać cie na paliwo

Ostatnia edycja:
Jak silnik dostał to co zerwało poduszki czy mocowania przy silniku?
Ciekawe pytanie :)
W moim wypadku "auto nie wymagało prac blacharskich"
Od samego wstrząsu zerwało lewą poduszkę i prawe mocowanie.

A mało tu już przystanków z juesej jest na forum?
I jakoś nikt was nie "podziwia", że w opcji standard kupiliscie z USA za 2/3 ceny niebitego z PL. Byle zaoszczędzić.
Podasz jakiś przykład "przystanku" ?
Jak ktoś kupił na full wypasie za połowę ceny PL to jest ok ?
Wszystko co w życiu robimy powinniśmy robić z głową, nawet kupować samochód.

Ostatnia edycja:
widać po świętach znów [MENTION=80414]XJ6[/MENTION] zwieracze bolą. Czytałeś wątek czy znów zamierzasz robić z siebie tradycyjnego głupka?
gdybym był złośliwy jak ty napisałby Ci abyś jeździł komunikacją miejską bo nie stać cie na paliwo

Sprawia Ci przyjemność obrażanie innych forumowiczów? Człowiek normalnie, bez personaliów się wypowiada, po co go obrażasz?

[MENTION=86610]Herhor[/MENTION]- kolega wyżej ma problemy natury co najmniej emocjonalnej- nie może się chłop pogodzić że ludzie mają coś więcej niż Giuliettę przerobioną na LGBT i ciągle komuś zagląda do kieszeni.

- - - Updated - - -

Sprawia Ci przyjemność obrażanie innych forumowiczów? Człowiek normalnie, bez personaliów się wypowiada, po co go obrażasz?

po raz kolejny nie ma nic do powiedzenia w temacie wątku i zagląda komuś do kieszeni. poczytaj gościa wpisy to zobaczysz - chodzi po forum i pisze od rzeczy.

ale o co Ci chodzi? I licz się ze słowami bo nie jesteś anonimowy.

To autor wątku chce kupić coś taniej z USA czy skądś tam i szuka okazji. Ja to rozumiem i w tym kontekście piszę. A to wy piszecie, że dziwicie się, że chłop chce 100 tys. złotych wydać na szrota. Więc napisałem, żebyście sobie na swoje gnioty z USA popatrzyli i dali chłopu spokój, bo kazdy orze jak może i szuka sobie co chce i potem kupuje. Człowiek się zapytał o ocenę auta, usłyszał odpowiedź, że szrot to nie kupuje.

Ostatnia edycja:
sam się licz ze słowami bo od dłuższego czasu za dużo sobie pozwalasz - przestań ludziom zaglądać do kieszeni- nic ci do tego kto, co, gdzie i za co sobie kupuje.

- - - Updated - - -

To złom warty tyle ile są warte jego części na szrocie.

Jak silnik dostał to co zerwało poduszki czy mocowania przy silniku?
Uderzenie poszło na skrzynie ,wał i tylny most jak nic po drodze się nie poddało.
Ruszony przedni słupek .

na fotach wygląda tak jakby silnik nadal byłd oparty do ściany grodziowej albo co najmniej przesunięty- pytanie czy wskutek przesunięcia mocowania podłużnicy czy łapa silnika powiedziała papa. tak jak piszesz może być w ciul uszkodzeń mechanicznych.

Wiesz Daruś zaglądanie ludziom do kieszeni nie jest karalne. Ale znieważanie ich na publicznym forum słowem "głupek" już tak.

Biedny z ciebie człowiek naprawdę współczuje ci. Masz obsesje - wszędzie widzisz auta z USA - nawet w tej obsesji nie zwróciłeś uwagi na pochodzenia auta o które pytano ale co tam byłą okazja wyskoczyć jak filip z konopi to wyskoczyłeś obrażając wiele osób.
:rolleyes:

Nie zaśmiecajmy już tego wątku. Pozdrawiam i dobrej niedzieli życzę wszystkim. Nawet Dareekowi:):o

Ostatnia edycja:
[MENTION=80414]XJ6[/MENTION] wypowiedziałeś się ostatnio w innym wątku (o świecach) i nawet sobie pomyślałem, że zmądrzałeś. Widzę, że jednak bardzo się myliłem. Życzę dobrej niedzieli, a nawet poniedziałku.

He he he mylenie się rzecz ludzka. Nie ma się co przejmować. A propos Ty też masz z Usa?

He he he mylenie się rzecz ludzka. Nie ma się co przejmować. A propos Ty też masz z Usa?
Moja jest wyprodukowana w Cassino we Włoszech.
P.S. A ty masz francuskę, włoszkę czy niemkę?

Ostatnia edycja:
Nieprecyzyjnie zapytałem. Kupiłeś salon Pl czy ściągnięta z USA?

Panowie faktycznie odpuszczę temat tej Alfy. Na zdjęciach oglądanych na tel. była warta uwagi w domu wszystko obejrzałem na "dużym ekranie" uszkodzenia są znaczne tak jak piszecie. Co do sparco będę miał na uwadze. Elementy karbonowe można naprawić, czy tylko szukamy nowych lub używanych?

Można naprawiać, nawet naprawiają monokoki.
Ale nie wszystko warto. Tak jak ta maska, to już chyba nie bardzo, bo jest cała połamana, a jest ona 2-warstwowa, nawet część 1 warstwy została na dole.
Ja naprawiałem splitter, był tylko pęknięty + naderwany jeden uchwyt i kosztowało mnie to bodajże 700 zł (chłopak profesjonalnie dołożył nową warstwę karbonu, lakierował itp.). Oczywiście jeśli na element idzie tylko bezbarwny, to jeszcze będzie widać, że "wzór" się nie zgadza.

Jakbyś szukał w przyszłości splittera, to mam praktycznie nowy za dobrą kasę (w ASO 11k+).

Tak teraz sobie lookałem i na copartcie mają wyjątkowo ładne sztuki giulii Q - prawie bezwypadkowe. Jest jedna co prawdopodobnie dostała laską od babci na przejściu :) :) :)

Amortyzatory
Powrót