[145] Uszczelka pod glowica ??

podepne sie pod temat, mam taki sam problem, ale wymiana uszczelki pod głowicą nie zlikwidowała białego dymu. Płynu mi nie bierze, nie ma spadku mocy, ale nadal kopci??

Zastanawiam sie czy nie jest to spowodowane ze troche jeździłem z uszkodzoną uczelką i teraz po prostu wyparowywuje mi ta woda z układu wydechowego?? Jest to możliwe??
Czy głowice szlak trafił??

Cały czas kopci, czy tylko na zimnym? Bo w tych termperaturach co teraz mamy taki dym z wydechu to normalka, tym bardziej jeśli auto stoi pod chmurką.

:) :) zrobiłem 120km i czysty lekki dymek, tak jak było:) widocznie musiało wyparowac z układu wydechowego :) I śmiga jak wcześniej;]

Ostatnia edycja:
Przepraszam że odkopuje temat ale nie chce zakładać drugiego. Szykuję się do wymiany uszczelek pod głowicą ponieważ mam płyn w oleju. I właśnie tutaj pytanie ponieważ wyciągam cały silnik i chcę się dowiedzieć co przy okazji sprawdzić ponieważ silnik i tak będzie wyjęty. I jeszcze jedno czy da rade wyciągnąć silnik bez skrzyni biegów? Nie boje się wyciągać silnika bo już sam z pomocą ojca wyciągaliśmy z Citroena Xm jedynie później był problem z elektroniką ale dało rade.

Amortyzatory
Powrót