krystiano1997
Nowy
Czyli jeżeli mam dpf z katalizatorem, ale samochód przydymia na wysokich obrotach, to nie muszę się obawiać przeglądu?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Czyli jeżeli mam dpf z katalizatorem, ale samochód przydymia na wysokich obrotach, to nie muszę się obawiać przeglądu?
Kto Ci będzie gazował autem na przeglądzie?
Sandero to Daciatroche się zgadzam z tym i troche nie bo jeśli chodzi o zadymienie to połowa bez dpfu nie mieści się w normie podanej przez producenta która jest na tabliczce znamionowej.a policja się wycwaniła i doszkoliła i na pokwitowaniu od policji pisze że zadymienie nie mieści się w normie producenta. i powiem tak dość poważnie policja za to się wzieła szczególnie w dużych miastach i widzą obce numery.a nasza alfa jak ma jeszcze wycięty drugi katalizator nie mieści się.jak ktoś chce sprawdzić niech jedzie na stacje sprawdzi.zgodzę sie z tym że mało który dymomierz obsługuje nowe auta ale da się nim sprawdzić.
to kolego wytłumacz mi to jak tester SKP diagnostyczny wykrył że skład spalin nie spełnia wymogów i wyświetla WYNIK NEGATYWNY. od 13 listopada wpinam się każdemu dieslowi i połowa tak ma.mocnosię zdziwiłem jak to wyłapuje chyba ta sonda w układzie wydechowym łapie to
- - - Updated - - -
ludzie niewiecie co chcą zrobic od czerwca na SKP.ma być archiwizacja urządzeń,a to jest to że kazde auto będzie musiło przejść ścierzkę jak książka pisze i każdy wynik urządzenia zapisany do danego auta. wtedy jak coś wyjdzie nie tak nikt się już nie podłoży. aty kolego sandero zarobisz na wgrywaniu odnowa dpfu w sterownikach hahaha
aty kolego sandero zarobisz na wgrywaniu odnowa dpfu w sterownikach hahaha
Dokładnie ! Gro ludzi nie rozróżnia tego i pisze/opowiada głupoty. Tymczasem właśnie nie ma jak realnie tego zmierzyć. Warto najpierw zapoznać się z problematyką pomiaru cząstek stałych zanim się napisze coś na ten temat. Proszę, tu jest napisane jak wygląda to realnie i proszę mi pokazać stację diagnostyczną wyposażoną w taki sprzęt.
https :// www .autoexpert.pl/technika-i-serwis/Kontrola-emisji-czastek-stalych-spalin,2591,1
z tego co rozumiem że silniki bez dpf są bezpieczniejsze dla naszego organizmu bo mogą łączyć się tworząc większe cząstki . niż te z dpf których wielkość nie pozwala na tworzenie się większych a przez to omijają systemy obronne organizmu. czy tylko ja tak uważam?
Dokładnie ! Gro ludzi nie rozróżnia tego i pisze/opowiada głupoty. Tymczasem właśnie nie ma jak realnie tego zmierzyć. Warto najpierw zapoznać się z problematyką pomiaru cząstek stałych zanim się napisze coś na ten temat. Proszę, tu jest napisane jak wygląda to realnie i proszę mi pokazać stację diagnostyczną wyposażoną w taki sprzęt.
https :// www .autoexpert.pl/technika-i-serwis/Kontrola-emisji-czastek-stalych-spalin,2591,1
z tego co rozumiem że silniki bez dpf są bezpieczniejsze dla naszego organizmu bo mogą łączyć się tworząc większe cząstki . niż te z dpf których wielkość nie pozwala na tworzenie się większych a przez to omijają systemy obronne organizmu. czy tylko ja tak uważam?
Źle rozumiesz.
- - - Updated - - -
, także za opalanie węglem zapłacą posiadacze diesli.
Ano właśnie. Wystarczy samemu poobserwować wyniki pomiarów aby dojść do takiego wniosku.
Przykładowo odczyt z jednego dnia.
Godzina 4:00-5:00, gdzie ruch samochodowy jest niewielki:
I godziny 7:00-8:00, podczas porannego szczytu
Hm... zwiększa się ruch samochodowy i stan powietrza się poprawia. Czyli Kowalski z Iksińskim zakończyli nocną sesję grzewczą i właśnie jadą do pracy.
@sdero nie wiesz czy Twoi znajomi którzy dali 'ori' rurę zamiast (w miejsce) dpf mieli jakieś problemy na przeglądzie?
Hm... zwiększa się ruch samochodowy i stan powietrza się poprawia. Czyli Kowalski z Iksińskim zakończyli nocną sesję grzewczą i właśnie jadą do pracy.
Wg mnie to Kowalski nie przestał palić w śmieciuchu, tylko Kowalski wyruszył w drogę i swoim samochodem (wyposażonym w dziesiątki nikomu niepotrzebnych Ekosystemów) zaczął oczyszczać powietrze. Ponieważ unia wymusiła na producentach, żeby spaliny były bardziej czyste niż powietrze można powiedzieć, że samochody przyczyniają się do poprawy powietrza bardziej niż drzewa. W tej sytuacji można rozwiązać dwa problemy: 1. Zanieczyszczenie powietrza; 2. Rosnące na poboczu drzewa można z czystym sumieniem wyciąć.. Może moja teoria jest nieco naciągana ale nie wydaje mi się, żeby była naciągana bardziej niż oficjalne powody wprowadzania ekosystemów.