anAlfaBeta
Nowy
Bez przesady znów, to nawet nie jest UConnect (co dziwiło wiele osób na początku). Jakieś Magneti Marelli z jakimś TomTomem, chyba tyle można o tym powiedzieć 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dodatkowo zauważyłem, że łatwo zawiesić media system odłączając kabelek USB od telefonu w chwilę po podłączeniu i zezwoleniu w telefonie na udostępnienie plików. Najwidoczniej odpięcie kabla USB w czasie, kiedy "radio" szuka plików w telefonie, wywala główny proces aplikacji infotainmentu (po co komu wątki). Power toggle radia nie pomaga, bo to tylko de facto wyłącza ekran. Trzeba wyłączyć auto i czekać x czasu aż radio faktycznie zostanie wyłączone i się zresetuje. System to duże navi Harczman&Kondon bez AA (2017).
Potwierdzam mam to samo, ale wina leży jednak po stronie map - TomTom.Zdarzyło się to ze trzy razy (wychwytuję to bo zazwyczaj mam ekran podzielony i na jednej części jest nawigacja). Nie pomaga zgaszenie radia, trzeba wyłączyć auto i poczekać chwilkę i wszystko wraca do normy.
To ja podzielę się moją usterką
- nie otwiera się maska.
Hehe. Wspólnota usterek z tym akumulatorem.To ja podzielę się moją usterką
- nie otwiera się maska- blokuje się zaczep po lewej stronie. Jestem już umówiony na usuniecie usterki w ramach gwarancji.Przebieg 5500km
Może warto bym nadmienił , że mój kolega w veloce 2.0 2017 z przebiegiem 15 kkm miał usterkę podobną jak u uTvo0 - tzn, chce rano odpalić alfę i dupa...
Diagnoza była identyczna - czyli wadliwy akumulator. Mam nadzieję, że jest to trafnie postawione rozpoznanie i nie kryje się pod tym jakaś wada elektoniki, która będzie nękać Giulię.
Miałem i ja, dodatkowo maska drżała przy prędkościach 140+.
Po regulacji maski i "odkręceniu" odbojów maski wszystko działa jak należy.
Z tego co mi wiadomo pierwsze modele miały "kiepską" linkę do otwierania maski. Osłona tejże linki w komorze silnika potrafiła się nagrzać i to uniemożliwiało otwarcie maski. Ale Ty masz auto z 2017 więc to powinieneś mieć już nowy typ linki (z osłoną termiczną).
Ale to tak ma działać, jak pociągniesz za dźwignię w kabinie to zwalnia się jeden zaczep i maska się kawałek podnosi i trzyma się na drugi zaczepie, który zwalniasz żółtą dźwignią z przodu auta. Chodzi o to, że w czasie jazdy nie otworzysz niechcący maski całkowicie (nie pacnie Ci o szybę) a jedynie się trochę uniesie ale jeden zaczep będzie nadal trzymał i dopiero z przodu da się otworzyć do końca.U mnie początkowo maska słabo się otwierała - czasem musiałem ją docisnąć i jeszcze raz pociągnąć na dźwignię, żeby odskoczyła. A od 3 dni maska odskakuje, ale zaczep po lewej stronie nie puszcza całkowicie - trzeba włożyć rękę pod maskę, wcisnąć ww zaczep i maska się otwiera. Wygląda tak, jakby linka była źle napięta i nie pociągała zaczepu z lewej strony. W poniedziałek będę wiedział co jest nie tak

To zaślepka od spryskiwacza reflektora. Lepiej nie zakrywać tego na sztywno, jeśli masz zamiar używać spryskiwaczy przy włączonych światłach mijania![]()
Czy wam tez tak mocno i szybko parują lusterka zewnętrzne po wjechaniu do garażu ?
Ogrzewanie lusterek nie jest wydajne i trzeba chyba dużo czasu aby dawało efekt.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk