• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Usługi My Connect

Morrder

Nowy
Auto
Giulia Veloce Ti Q4 MY21
Witam, nie działają mi w pełni usługi My Connect.

Na tą chwilę mam My Remote, My Car, My Assistant. Nie działa My Navigation.
Czy ktoś ma ten sam problem lub inny?

Po kontakcie z infolinią Alfa Romeo dowiedziałem się, że czekamy na aktualizację.

Jeżeli ktoś z forumowiczów ma jakieś lepsze informacje to proszę o napisanie w tym wątku.

P.S. Serwis Ganinex w Katowicach poinformował mnie że cyt: "Jesteśmy na to za cieńcy"

Aktualizacje My Connect są robione zdalnie (przez moduł GSM w samochodzie). Skoro na infolinii powiedzieli - czekać na aktualizację, to należy czekać. Mogę tylko powiedzieć, że faktycznie aktualizacje nie są podawane w tym samym czasie na wszystkie samochody. Więc - cierpliwości.

Mam wrażenie, że te aktualizacje pobierają się i instalują na bieżąco jak jeździsz dłuższe odcinki. Miałem podobny problem (brak aktualizacji i aktualnych danych o pojeździe) kiedy jeździłem na krótkich odcinkach. Pojechałem w dłuższą terasę i od razu pościągały mi się aktualizacje AlfaConenct i na bieżąco zacząłem otrzymywać informację o stanie pojazdu.
Zatem, może po prostu zbyt krótko masz uruchomiony pojazd by aktualizacje się pobrały.

Mam wrażenie, że te aktualizacje pobierają się i instalują na bieżąco jak jeździsz dłuższe odcinki...

Chyba jednak nie. U mnie samochód stał w garażu podziemnym przez kilka dni i w tym czasie się zaktualizował. Dostałem powiadomienie będąc w innym mieście. Wszedłem do aplikacji - i faktycznie system zaczął działać.

Mam wrażenie, że te aktualizacje pobierają się i instalują na bieżąco jak jeździsz dłuższe odcinki.

Jeżdżę codziennie ok 150 do 200km, więc raczej nie o odcinki chodzi.

Czy działa Ci My Navigation, bo mnie inne aktualizacje się pościągały.

Status pojazdu i jego pozycja jest w aplikacji.

Jeżdżę codziennie ok 150 do 200km, więc raczej nie o odcinki chodzi.

Czy działa Ci My Navigation, bo mnie inne aktualizacje się pościągały.

Status pojazdu i jego pozycja jest w aplikacji.

To faktycznie przy takich przebiegach powinno się aktualizować na bieżąco.
Nie zwróciłem uwagi na pojawienie się tej funkcjonalności - w telefonie jej aktualnie nie widzę, pozostałe działają więc pewnie u mnie też się nie zainstalowała.

Ok. Dziękuję, teraz już mam pewność, że to nie tylko u nie jest ten problem. Pozostaje czekać cierpliwe na aktualizację.

Pozdrawiam.

[MENTION=88143]Morrder[/MENTION]: U mnie także na ten moment brak opcji "My Navigation" - więc pewnie tak jak piszesz, trzeba poczekać.

[MENTION=80719]marekkoczta[/MENTION] no jest samochod z USA i pokazuje komunikat "Connect Box requires service" po przerobieniu na EU. to teraz pytanie czy go wylaczyc zupelnie czy w jakims cie sposobu uruchomic

Jakie usługi są dostępne jeśli konto jest w pełni zaktualizowane? Ja w tym momencie mam pokazywanie poziomu paliwa, ciśnienie w oponach i licznik. Mogę jeszcze włączyć światła i zdalnie odblokować samochód. Tyle. Coś więcej?

[MENTION=80719]marekkoczta[/MENTION] no jest samochod z USA i pokazuje komunikat "Connect Box requires service" po przerobieniu na EU. to teraz pytanie czy go wylaczyc zupelnie czy w jakims cie sposobu uruchomic

Z tego co przeczytałem nie działa. Wgrałeś soft europejski.

Screenshot_20210503-103601_My Alfa Connect.jpg
Nowy ekran pojawił mi się dziś w aplikacji. Szkoda, że nadal nie ma stanu akumulatora...

Ciśnienie w oponach, po ostatniej zmianie, wyświetlane jest jako prawidłowe/nieprawidłowe - bez podania rzeczywistego poziomu.

Amortyzatory
Powrót