• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Uchwyt do telefonu

per2u

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1,8ts , 2003 po lifcie
Witam, jako, że niestety moja Giulia jest bez android auto ( boli mnie to strasznie) , a często używam googlowskich map , zastanawiam się nad uchwytem na telefon. Szyba odpada, nie podoba mi się , kratka wentylacyjna, nie jestem do końca przekonany, obawiam się o trwałość tego rozwiązania , czy nie złamie na dziurach kawałka kratki, chociaż na teście Petryna wyglądało to nawet sensownie , dochodzi jeszcze nagrzewanie się tel w zimie ,kiedy dmucha ciepłym powietrzem . Jako, że wyświetlacz od infotainment mam ten mniejszy, jest sporo wolnej przestrzeni po bokach , znalazłem uchwyty magnetyczne które są mocowane na taśmę dwustronna, a od strony telefonu na magnes , należy blaszkę pod etui przykleić . Może ktoś ma jakieś doświadczenia z uchwytami.
Pozdr

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
177.jpg

Ostatnia edycja:
Od lutego korzystam z uchwytu na kratkę (środkową). Żadnych negatywów nie odnotowałem, nie trzęsie, nie wyłamuje żadnych kratek. Wyłączyłem tylko lewą stronę, bo w lecie zamrażało mi telefon, a teraz by grzało. Problemem okazała się jakość uchwytu, który po jakimś czasie przestał trzymać telefon - kupiony w MM, reklamacja i "od ręki" wymiana na nowy, już drugi raz, może nie ostatni.

też mam taki wentylacyjny i daje rade (chociaz drugi ktory kupilem - jakosciowo troche lepszy - mniej pasowal, wyladowal w drugim aucie);

mysle ze wazne zeby te lapki nie byly z twardego plastiku i jest oK

Ok, dzięki za opinie, rozejrzę się za jakimś

Jak zawsze polecam uchwyty Brodit ProClip, w trzech samochodach używam od lat.

Są modułowe -uchwyt dedykowany do danego samochodu, więc miejsce wybrane możliwie ergonomiczne + sposób montażu taki, że trzymają się mocno (nawet w Alfie ;) ) i niczego nie zasłaniają, uchwyt do tego do wyboru z lub bez ładowania, dopasowane do modelu telefonu lub uniwersalne itd.

O, nawet mają już do stelvio :

https://www.brodit24.pl/search.php?text=stelvio

Spróbuję z uchwytem do kratki, jeśli nie spełni moich oczekiwań , zamówię w/w. ....optymalne rozwiązanie to dołożyć infotainment z android auto, ale to chyba nie bardzo możliwe

Spróbuję z uchwytem do kratki, jeśli nie spełni moich oczekiwań , zamówię w/w. ....optymalne rozwiązanie to dołożyć infotainment z android auto, ale to chyba nie bardzo możliwe

Mam z tej firmy uchwyt do kratki nawiewu i magnesy dają radę utrzymać nawet mojego pancernego smartfona który jest naprawdę ciężki.Po miesiącu jedynie odkleiła się taśma dwustronna 3M klejąca blaszkę do gumowej obudowy telefonu. Przykleiłem klejem hybrydowym Soudala i trzyma już tak kilka miesięcy.

Ja w poprzednim aucie miałem brodit - potwierdzam fajna sprawa. Ale w Stelvio wziąłem magnetyczny proclip - i jest super. Mam duzy 6 calowy telefon ale nie ma najmniejszego problemu. Wada brodita - albo cechą - jest to że to jednak spory kawał wiszącego plastiku. Ale to zależy od warunków czyli kratek. Syn właśnie skończył 18 lat , zrobił prawko i dostał od dziadka b-maxa. Ponieważ tam kratki pionowe to proclip mało stabilny wziąłem mu brodita. Ale w Stelvio idealnie magnetyczny uchwyt.

Ja, co prawda do Giulietty, kupiłem taki uchwyt ... Nie podobają mi się uchwyty na kratkach wylotu powietrza, nie lubię, jak są zasłaniane, nie przepadam też za uchwytami na szybach. Ten zakupiony nakleiłem na desce, tuż obok kratki powietrza tej poziomej, z jej prawej strony. Uchwyt trzyma się znakomicie.

Miałem dokładnie taki sam w poprzednim aucie. Fakt, trzyma się znakomicie, ale po zdemontowaniu okazało się, że na desce zostało widoczne i wyczuwalne pod palcami wgłębienie :(. Zdjęcia nie mogę dodać, bo mam za mało postów i mi zablokowało załącznik :).

Załączniki

• 46296266_449683742228706_7195178610125176832_n.jpg
    46296266_449683742228706_7195178610125176832_n.jpg
    120.2 KB · Wyświetleń: 69
Amortyzatory
Powrót