• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Ubezpieczenie Alfy 159 gdzie i za ile

Do tego ochrona znizek i mozna raz w roku ztobic cos na koszt ubezpieczyciela...
Robiłeś tak i składka Ci nie wzrosła?
Znów jako przykład przytoczę Aviva. Likwidowałem u nich szkodę z AC, miałem wykupioną ochronę zniżek dla OC/AC. Wszystko ładnie pięknie, ale dostałem od nich telefon z propozycją podpisania umowy na kolejny rok. Co się okazało, cwaniacy zażyczyli sobie 200 zł więcej niż w roku poprzednim! Pytam się dlaczego, skoro miałem ochronę zniżek. "Zniżki się nie zmieniły, ale zmieniła się ocena ryzyka". Oczywiście po mojej odmowie chcieli namiętnie negocjować, ale nie byłem zainteresowany.

Ale to chyba nie za Belle tak smieszne pieniadze z 50 i 40% znizki ?? Za bravolota placilem 415 zl silnik 1.6 a za punto 1.2 16v bylo 405 zl.. Poprzedni wlasciciel za alfe placil 470 zl a byla rejestrowana w nie wiele mniejszym miescie niz Gliwice.. Ja liczylem sie z oplata okolo 600 zl po stracie % za "stluczke" ale cena mnie zaskoczyla i to niestety negatywnie..

Gesendet von meinem Xperia Arc S mit Tapatalk 2

nie no tak sobie napisalem zeby bylo zabawnie, a ubezpieczenie OC jest za skuter.Mam Ci zrobic skan??Moja miescina liczy ok.45-50 tys mieszkancow.

Znów jako przykład przytoczę Aviva. Likwidowałem u nich szkodę z AC, miałem wykupioną ochronę zniżek dla OC/AC. Wszystko ładnie pięknie, ale dostałem od nich telefon z propozycją podpisania umowy na kolejny rok. Co się okazało, cwaniacy zażyczyli sobie 200 zł więcej niż w roku poprzednim! Pytam się dlaczego, skoro miałem ochronę zniżek. "Zniżki się nie zmieniły, ale zmieniła się ocena ryzyka". Oczywiście po mojej odmowie chcieli namiętnie negocjować, ale nie byłem zainteresowany.
W Hestii po szkodzie z AC przy wykupionej ochronie zniżki się nie zmniejszają ale przy podpisywaniu kolejnej umowy nie można skorzystać z rabatu za bezszkodowość w poprzednim roku. Przy małych zarysowaniach trzeba sobie przekalkulować co bardziej się opłaca czy zgłaszać czy nie. Mnie się bardziej opłaciło zgłosić.

Bede tak robil. Dam znac jak to wyszlo w pizetju...

No mi też AXA mówiła, że spokojnie mogę skorzystać z ubezpieczenia szyb w ramach AC bez tracenia zniżek. Ucieszyłem się, po czym jak później ubezpieczałem auto w Link4 (bo oczywiście AXA walnęła 400zł większą kwotę) to się okazało, że owszem zniżek się nie traci jak się zostanie z danym TU.

Ostatecznie nawet ze straconymi 10% Link4 dał 100zł mniejszą ofertę niż AXA rok wcześniej.

Teraz pewnie znów będę szukał innej ubezpieczalni :P

szukej szukej
ja co rok mimo kwików że OC musi zdrożeć płaca mni

:-)

to i ja posta dobije ale bardziej z ciekawości porównania z innymi niż konieczności posiadania mega ilości postów.
OC AC NW pełne zniżki pakiet na nowych częściach nnw 20 000 zł assistance powyżej 50km od miejsca zamieszkania i tylko do najbliższego serwisu (nie wybranego)
cały rok z góry w jednej racie 922zł

Jak auto z roku 2005/2006 i rejestracja Bilgoraj to jestem w stanie uwierzyć ;)

Jak auto z roku 2005/2006 i rejestracja Bilgoraj to jestem w stanie uwierzyć ;)

Nie mam zamiaru nikogo oszukiwać udowadniać też nie będę szczególnie, ale fajnie jest porównać z innymi, rok temu dodatkowo z szybami zapłaciłem 1300 dokładnie nie pamiętam a dwa lata temu ponad 1600zł. Rocznik 2007/2008 pierwsza rejestracja gorszą ofertę dostałem z liberty w podobnej cenie (mam ją jeszcze na e-mailu gdyby ktoś chciał porównać. ale w Compensa dostałem za podobną kwotę ciekawsza ofertę. zrezygnowałem tylko z dodatkowych szyb. Dodam tylko ze jeszcze mam dom ubezpieczony u nich a za to jakieś jeszcze % odejmują.

ja mam w compensie, brałem oc/ac. To była jedyna firma, która za granica daje samochód zastępczy i targa z zagranicy twój samochód do Polski do twojej miejscowości. To mnie przekonało. cena ok 2 tys. za pełen pakiet OC/ AC. wartość samochodu licza wyższą niż PZU.

a ja mam tyko OC 460 zł z Benefi.

tak , dopłacałem, do składki, ale sumując wszystko za 2 tys. inni ubezpieczyciele nie dają tego samego . wartość wyliczyli mi za 39 tys brutto. po odjęciu vatu wyjdzie ok 30, bo wypłacają netto zawsze, to w razie czego kupie inna alfę. w pzu , wyliczyli mi 28- zachłysnąlem sie aż:)

Miał ktoś do czynienia z firmą Benefia? Mam na myśli likwidację szkody z auto casco. Dostałem od nich ofertę, wygląda w porządku i jest niedrogo.

W Liberty za OC + AC standard + Opony Assistance + Premium Assistance + NNW w Warszawie z max zniżkami zapłaciłem 1366zł

Odświeżam temat. Ciekaw jestem jak kształtują się ceny ubezpieczeń po "Zmianie dobra" ?

To ile teraz trzeba zapłacić za OC? W małej miejscowości za OC + NNW z kompletem zniżek, ale zwyżką za wiek w PZU w styczniu płaciłem 600zł za rok.

W tym roku w niektórych regionach OC poszło w górę nawet o 56% i niestety to nie koniec. Jesli potrzebujecie wyliczenia składki w PZU to służę pomocą, można dzwonić i pytać pod nr. 669901601.

To ile teraz trzeba zapłacić za OC? W małej miejscowości za OC + NNW z kompletem zniżek, ale zwyżką za wiek w PZU w styczniu płaciłem 600zł za rok.

Sprawdź RANKOMAT mi oc + nnw + smartcasco /żywioły, szkoda całkowita/ wyszło 800zł na rok - w zeszłym za oc nnw i Ac od pożaru wyszło mi 398zł/rok starą lagune 2.0 rok temy miałem za 290zł/rok teraz przysłali 500zł/ ale zanim się oc kończyło to sprzedaliśmy babcię.

Amortyzatory
Powrót