Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
No pewny nie jestem, ale jak już to czy ponowne wgranie mapy do sterownika coś da ? Mam MPPS v13, skąd wziąść orygnialną mape? Czy immo się wysypie? Pozatym wróciłem do starej przepływki, też ma oznaczenie 030 ale w środku wkładka jest 044, nie wiem czy ktoś ją wcześniej przerzucił czy tak było. Auto mam wrażenie trochę lepiej idzie u góry. Osiągam około 40 kg/h (do 390kg/h) wartości większe przy zdjętej rurze od filtra powietrza, ale bez filtra jeździł nie będę (uprzedzam, że jest nowy). Natomiast z filtrem około 340 kg/h. Postanowiłem też nieco oszukać sterownik, przysłoniłem mu wlot do przepływki tak, żeby strumień powietrza płynął bardziej przez środkową cześć, co dało wyniki rzędu 415kg/h (rura zdjęta), ale powodowało szarpanie silnikiem i nierówną prace, co wskazywało by, że faktycznie ma tyle powietrza ile potrzebuje.
- - - Updated - - -
Dodam tylko, że wartość oczekiwana stoi jak stała na maks 18kg/h Ponawiam również prośbę czy ktoś z TS 1.6 120 mógłby sprawdzić jak to wygląda u niego
panowie nie wiem czy mi sie przeplywka nie wysypala ...mam zaslepiony egr i na wolnych obr wiadomo mam zawyzone wskazanie powietrza w porownaniu do oczekiwanego ale jak daje w palnik to oczekiwane jest 1200 powyzej 3tys a mam ok 800-900 i czuje ze muli przeplywka kaput? do tego doszlo lekkie falowanie obrotow po nagrzaniu i czasem jak chce ruszyc spod swiatel to mi gasnie auto
tu mam logi na rozgrzanym silniku bardzo bylbym wdzieczny jak by ktos rzucil okiem
Witam zapewne pisze nie w tym dziale ale jest ktoś w stanie napisać mi jakie seryjne wartości powinna pokazywać przepływka w logach statycznych jak i dynamicznych auto to alfa gt 2.0jts
Tak, pierburg... dobra półka... tak samo jak i ich overboosty.
Ale do rzeczy. Jak pisze, że nieprawidłowa dla tych wersji SW, to sprawdź jaką wersję masz. W niektórych wersjach był błąd jednostek w jakich wyświetlano wartości. Jeśli jest to wersja z tym błędem, to tą niższą wartość odpowiednio przelicz.
a gdzie można sprawdzić te końcówkę ? bo nie bardzo wiem gdzie szukać bo własnie coś z końcówka miałem w sterowniku napisane, ogólnie log wrzuciłem max chyba mam cos kolo 600 mg a powinno być 1200 a wkładka nówka z inter cars auto śmiga jak wściekle, wcześniej muliło ciężko było rozpędzić, a teraz chodzi bdb może szatan to nie jest bo w końcu 1500kg auto bo mam sw ale sie dosc ładnie zbiera
800 ? bodajrze silnik pracuje pieknie, aksamitnie wrecz jak ogladalem sporo 140 i 150 2.4 to ta pracuje poprostu jak fabryka, wczesniej poprostu mulila i miala dziwne wskazania ale logow nie robilem teraz wymienilem chodzi ok nawet bardzo ok tylko zaciekawilo mnie wlasnie takie niskie wartosci
No bo masz wszystko ok z powietrzem.
Tak jak pisałem przelicz sobie na właściwe jednostki. Albo ok, poświęcę się
Masa powietrza na wolnych obrotach twojego samochodu (według zamieszczonego twojego screena) wynosi (32^3/(800*2*60))*10^3=296mg/w. Dla 4500 obrotów powinieneś mieć około 4500*2*60*1200=648kg/h
Koledzy, od poniedziałku dostałem kilkanaście próśb o przeliczenie czy ich przepływka wskazuje poprawne dane. Abstrahując od tego, że przeliczenie jest jak widać banalnie proste, to wybaczcie ale za względu na braki czasowe nie jestem w stanie każdemu odpowiedzieć w rozsądnym czasie. Mam nadzieję, że sytuację rozwiąże, wklepany na szybko kalkulator. Leniwce, którym nie chce się liczyć ręcznie, pooglądają moją reklamę Proszę, to pliczek AlfaC92.zip
troszke to moja wina ale dzieki temu wiem ze mam sprawny przeplywomierz bo sprawdzilem obroty z odczytem jestes wielki na wiosne biore u cb program tylko chce juz moje docelowe auto ogarnac na maxa zeby wszystko było sprawne, dlugo stała przed kupnem i pare razy zrobie autostrade zeby vgt sie przedmuchało i fmic przed programem z 2.4 10v 110kw cos sie ugra mam nadzieje
Czy ktoś jest w stanie potwierdzić, czy wkładka F 00C 2G2 061 bez termistora to dokładnie to samo co F 00C 2G2 063 z termistorem?
Padła mi przepływka i mam tymczasowo zamontowaną F 00C 2G2 044. Auto dobrze idzie z dołu, ale przepływka nie jest w stanie pokazać więcej niż 3,5-3,6 V.
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.