To i ja się wypowiem na podstawie swojego doświadczenia. Tylna wycieraczka mi świrowała. Naprawiłem wiązkę kompleksowo z lewej i z prawej strony. Przewody idące do wycieraczki (+, -, sygnał pozycji zerowej) są w prawej wiązce. Wycieraczka nadal nie zatrzymywała się w pozycji zerowej.
Od kolegi [MENTION=34084]Luck[/MENTION] zakupiłem układy 66009.
1 próba zajęła mi ~1.5h i zakończyła się niepowodzeniem. Układ przelutowany, wszystko złożone, lecz wycieraczka tylna przestała działać całkowicie.
2 próba zajęła mi już coś bliżej 1h i zakończyła się pełnym sukcesem. Za drugim razem przyjrzałem się dokładniej drugiemu układowi 66009 i okazało się, że plecki tego układu mają przejście elektryczne do powierzchni płytki drukowanej pod nim. Wcześniej myślałem, że jest to jedynie radiator. W 1 próbie wkleiłem układ na płytkę taśmą termoprzewodzącą. W 2 próbie nie zastosowałem taśmy i dodatkowo przylutowałem go do resztek plecków starego układu (niestety nie udało mi się w pełni ściągnąć oryginalnego układu z płytki). Teraz wszystko działa tak jak powinno - wycieraczka się uruchamia po przekręceniu manetki oraz po wyłączeniu zatrzymuje w pozycji zerowej.
Jeżeli dla kogoś lutowanie wiązki klapy bagażnika było trudne to radzę nie próbować walki z lutowaniem układu 66009. Jest to mały element i trzeba mieć trochę wprawy.
Edit: Z ciekawostek - nowy moduł BSI + programowanie w ASO 2300zł brutto.