• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Tylna wycieraczka

A jak pytałem czy ktoś będzie zamawiał to zero odzewu, tylko chętni do kupna.
No ja w każdym razie nie kupowałem nic z Ali ani tym bardziej na innej stronie chińskiej więc ani nie mam doświadczenia ani możliwości pewnie zbytnio. A ile wysyłka z chin jeszcze czy to już z wysyłką? Jak patrzyłem na tej stronie wcześniejszej yoicard to jakieś horendalne sumy wychodziły za wszystko.

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

Ja już miałem wcześniej kupione, zresztą bez sensu kombinować z zamówieniami zbiorowymi przy tak groszowych kwotach , bez przesady

Kolego to na 100% jest to bo też chciałem to zamówić?tzn chodzi mi o tą aukcje na Alliexpress

Tak, dla pewności poprosiłem sprzedawcę o real foto układu
125.jpg

A myślalem że już dawno zamawiałeś, heh do mnie też już leci wziołem 3 rozpusta:D.

Planowana dostawa pod koniec listopada, dzięki za podpowiedzi ;)

Dzięki nokian za fachowy instruktaż... Zamówiłem układ z linku, który udostępnił tx555. Data dostawy w styczniu.
Orientujecie się komu zaufanemu w Warszawie bądź okolicach można zlecić wymianę wiązki oraz wlutowanie tego układu?

. Zamówiłem układ z linku, który udostępnił tx555. Data dostawy w styczniu.
Eee nie przejmuj się tym co pisze, do mnie doszło w 2 tyg od złożenia zamówienia, większy problem będzie teraz z czasem żeby rozpruć bc bo auto potrzebne na codzień

Ostatnia edycja:
Też wczoraj odebrałem 2sztuki i zdziwiony byłem jakie to malutkie :)

Zamówiłem i ja na Ali, jak tylko przyjdzie w jakąś sobotę wezmę się za wymianę tego ustrojstwa.
Ktoś oprócz autora jest już po operacji? Wycieraczka działa?

Do mnie też dotarły 2 szt. Czy ktoś wymienił już na te z Ali? Póki co poza autorem rozwiązania problemu cisza w temacie..

Do mnie też dotarły 2 szt. Czy ktoś wymienił już na te z Ali? Póki co poza autorem rozwiązania problemu cisza w temacie..

Ja czekam na dostawę z Ali, osoby które już wcześniej otrzymały, ktoś montował?

Rozumiem, że jak nie mam zielono-brązowego kabla to już ktoś robił mi wiązkę? Na + fakt że tylko wycieraczka zatrzymuje się jak chce, więc czeka mnie zapewne wymiana modułu.
Nie wiem czemu pytacie czy ktoś już montował ten element, skoro kolega Nokian to zrobił i pokazał jak <chwała mu za to> i działa

Rozumiem, że jak nie mam zielono-brązowego kabla to już ktoś robił mi wiązkę? Na + fakt że tylko wycieraczka zatrzymuje się jak chce, więc czeka mnie zapewne wymiana modułu.
Nie wiem czemu pytacie czy ktoś już montował ten element, skoro kolega Nokian to zrobił i pokazał jak <chwała mu za to> i działa

Bo na razie chyba tylko Kolega Nokian, nikt inny się nie przyznał choć problem dość powszechny w starszych julkach.
Ja mam nadzieję to zrobić u siebie jeszcze przed świętami, ale zobaczę jak przyjdzie scalak.

;)

Ogólnie twierdzę, iż skoro sporej liczbie osób wymiana body computera pomogła to wymiana bezpośrednio tego modułu faktycznie rozwiąże problem. Przekażcie go doświadczonemu elektronikowi który wykona lutowanie w należyty sposób i problem z głowy

No chyba że wymiana tego elementu powoduje jakieś zmiany w body, ale wątpię. Toż to tranzystorek

Ostatnia edycja:
Też czekam na przesyłkę z ali......, czy ktoś więcej wymienił ten ,,układ"? Jakie efekty?
Sporo osób zamówiło, ale brak informacji o efektach :(

Amortyzatory
Powrót