[MiTo] Twarde zawieszenie

idefix

Nowy
Auto
Alfa Romeo Mito 1.3 jtd
Czy moglibyście napisać czy też macie twarde zawieszenie w swoich Mito i czy można zmienić sprężyny na jakieś inne (miękkie), w opisach Mito często jest opisywane jako tanie w eksploatacji ponieważ całe zawieszenie jest z Punto, a tam na pewno nie jest tak twardo.

mito jest twardsze od punto ale nie da się go zmiekkczyć :) jak masz duże koło to czuć bardziej, załóż 16' będzie lepiej,

Czy moglibyście napisać czy też macie twarde zawieszenie w swoich Mito i czy można zmienić sprężyny na jakieś inne (miękkie), w opisach Mito często jest opisywane jako tanie w eksploatacji ponieważ całe zawieszenie jest z Punto, a tam na pewno nie jest tak twardo.

Tak jak pisze [MENTION=29383]paweltbu[/MENTION] jaki masz rozmiar kół? MiTo w stosunku do Punto ma inne amortyzatory i inne sprężyny. Jeździłem Grande Punto i odczucia z jazdy zupełnie inne. Punciak jest zdecydowanie bardziej komfortowy w pokonywaniu nierówności. Chociaż tam standardem jest 15 cali. Poza felgami chyba nie ma co liczyć na poprawę komfortu. Kiedy ja kupiłem MiTo, to parę elementów wnętrza trzeszczało na dziurach - co jeszcze bardziej potęgowało wrażenie "twardości". Może się przyzwyczaisz?

Mam założone 16 cali, ale są to opony run flat więc są twardsze, na lato mam 17 cali i szerokość 215 więc też twardo.. Trzeba się przyzwyczaić.

Ostatnia edycja:
Na początku ta twardość zawieszenia mi przeszkadzała. Drugie moje auto to rodzinny S-max i tam auto dosłownie płynie na dziurach w porównaniu do Mito. Po miesiącu się przyzwyczaiłem o teraz mi to pasuje:) no może oprócz przejazdów kolejowych bo tam to jest masakra....

Amortyzatory
Powrót