Z jakimi korbami, tłokami taki wynik? Bo wydaje mi się, że seryjne by szybko zakończyły swój żywot.1.7 16V cos około 200 koni 1.7 8V 180 koni - info z alfaownera
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Z jakimi korbami, tłokami taki wynik? Bo wydaje mi się, że seryjne by szybko zakończyły swój żywot.1.7 16V cos około 200 koni 1.7 8V 180 koni - info z alfaownera
Musisz sobie pogrzebać Alfaowner alfabb - jest tam troche doładowanych 33 i SUDów, możesz podpatrzeć na to co robi chłopaki z AHmotorsport. ETC.Z jakimi korbami, tłokami taki wynik? Bo wydaje mi się, że seryjne by szybko zakończyły swój żywot.
Była na tym forum 156 1,6 z turbo(soft),bez zmian w silniku.O ile pamiętam na hamowni wykręciła 175 KM.
Chojnacki to robił.
Nie Chojnacki tylko Grzesiu Grabowski
Może mnie pamięć myli (lata),ale zdawało mi się że Chojnacki Motor System to wykonał.
Spokojnie lesiu(lata lecą,mam to samo)ale tą 156 robił na pewno Grześ Grabowski.I był to drugi TS zaturbiony jakiego widziałem.Pierwszego TS-a turbo widziałem w 145,i to było dużo wcześniej przed 156..
Oj ta sklerozaNo ale resztę chyba dobrze spamiętałem?
Wygląda na to że i My mamy czujniki chrupaniaresztę spamiętałeś bardzo dobrze
![]()
To mnie pocieszyłeś
To dwa znane w Polsce przypadki uturbienia TS 16v.
I bardzo wątpię że będzie trzeci przypadek.Koszty skutecznie studzą zapał.
mamy jednego TSa z kompresorem..
3 Turbo TS zbiera graty![]()
Ten kompresor sie reanimuje- - - Updated - - -
Mieliśmy jednego TS-a z kompressorem
Czyż byś się zbroił na coś grubego do GT?![]()
Ale jeśli ktoś jest cierpliwy i nie robi na wariata to może ogarnąć sensownym kosztem, np. na jebaju wisiały kute korby do 16VT albo TS 16V za coś chyba koło 150 ojro.Soft to duży koszt a jeśli ktoś pisze o kutych tłokach,korbowodach to z reguły nie wie jeszcze ile to kosztuje.