[145] Turbo w 145

Z jakimi korbami, tłokami taki wynik? Bo wydaje mi się, że seryjne by szybko zakończyły swój żywot.
Musisz sobie pogrzebać Alfaowner alfabb - jest tam troche doładowanych 33 i SUDów, możesz podpatrzeć na to co robi chłopaki z AHmotorsport. ETC.
Wpisy łatwo znaleść chociaż połowa zdjęć jest martwa i nie wiele da się podejrzeć

Była na tym forum 156 1,6 z turbo(soft),bez zmian w silniku.O ile pamiętam na hamowni wykręciła 175 KM.
Chojnacki to robił.

Może mnie pamięć myli (lata ;) ),ale zdawało mi się że Chojnacki Motor System to wykonał.

Spokojnie lesiu;)(lata lecą,mam to samo)ale tą 156 robił na pewno Grześ Grabowski.I był to drugi TS zaturbiony jakiego widziałem.Pierwszego TS-a turbo widziałem w 145,i to było dużo wcześniej przed 156..

To mnie pocieszyłeś ;)
To dwa znane w Polsce przypadki uturbienia TS 16v.
I bardzo wątpię że będzie trzeci przypadek.Koszty skutecznie studzą zapał.

Turbo TS-ów myślę że jest u nas jakieś 5,może 6 sztuk.Koszty założenia turbo odstraszają bo są porównywalne ze swapem,ale satysfakcja z posiadania czegoś innego..bezcenna;) no i najważniejsza sprawa,komu zlecić montaż takiej instalacji?jak wszyscy zakładają turbo do hondy:P no chyba że robisz sobie samemu i oddajesz tylko do strojenia,to zmienia postać rzeczy i przede wszystkim koszty....no ale jest to ciągle gdybanie i pomysły.Ogólnie wychodzi bardzo drogo,a przyrosty będą nie współmierne do poniesionych kosztów.

- - - Updated - - -

mamy jednego TSa z kompresorem..
3 Turbo TS zbiera graty ;)

Mieliśmy jednego TS-a z kompressorem;)
Czyż byś się zbroił na coś grubego do GT?:o

No to nie wiedziałem o wszystkich.
Ale jak wiesz wielu już na forum chciało...Soft to duży koszt a jeśli ktoś pisze o kutych tłokach,korbowodach to z reguły nie wie jeszcze ile to kosztuje.
Nie żebym był krytykiem takich pomysłów.Przeciwnie.
Ale burzy w szklance wody tak ;) A tak to z reguły wygląda ;)

Soft to duży koszt a jeśli ktoś pisze o kutych tłokach,korbowodach to z reguły nie wie jeszcze ile to kosztuje.
Ale jeśli ktoś jest cierpliwy i nie robi na wariata to może ogarnąć sensownym kosztem, np. na jebaju wisiały kute korby do 16VT albo TS 16V za coś chyba koło 150 ojro.

Amortyzatory
Powrót