• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Turbo Timer

Someone83

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1.9MJTD 150KM
Witam
Piszę tutaj bo z Wami mam największy kontakt i dla chętnych byłoby łatwiej dostarczyć. Kto byłby chętny zakupić sobie takie urządzenie http://allegro.pl/turbo-timer-apexi-auto-turbotimer-evo-jdm-sti-200s-i2098782260.html?? Wiem że każdy może sobie osobno kupić coś takiego ale może jakbyśmy brali większą ilość to byłby jakiś rabacik ;). Widziałem coś takiego u kolegi w samochodzie ( Mitsubishi Evo ). On jest mechanikiem i naprawde szczerze mi polecił założenie turbo timera. W sumie to kosztuje 100 zł a turbina niestety przynajmniej 10 razy tyle. Pozdrawiam
Czekam na chętnych:
1. Someone83
2. .......

Fajny urządzenie.
Ciekawi mnie jak tj technicznie rozwiązane podłączenie tego, czy nie rezygnujemy z jakiegoś zabezpieczenia, żeby auto mogło pracować bez kluczyka?

Oraz jak to wygląda w AR 159 tu kluczyk/pilot (nie wiem jak to nazwac) jest blokowany i przy pracy silnika i nie da się go wyciągnąć.

W Twoim przypadku nie wiem jak to wygląda. Ale z reguły jak w samochodzie silnik jest włączony czyli kluczyk przekręcony w pozycji start to go nie wyjmiesz. Wiem że u Ciebie kluczyka się nie przekręca, dlatego musiałbyś się dowiedzieć jak to wygląda w tym przypadku. A co do zabezpieczeń w samochodzie to wszystko jest ok bo w momencie wyłączenia się silnika wszystkie zabezpieczenia zaczynają działać. Jedynym problemem jest tylko przepis ruchu drogowego który mówi że nie możesz pozostawić pojazdu z włączonym silnikiem. Ale tak naprawde nie koniecznie to jest prawda. Możesz przecież wyciągnąć kluczyk, zamknąć samochód pozostawiając go na hamulcu ręcznym i iść sobie do bagażnika wyciągając spokojnie bagaże. W tym urządzeniu chodzi tylko i wyłącznie o wychłodzenie turbiny a nie pozostawianie odpalonego samochodu bez opieki. Zwłaszcza że wychłodzenie turbiny trwa przeważnie max minute a w tym czasie za daleko od samochodu nie odejdziesz, biorąc pod uwagę że musisz przekręcić kluczyk, wysiąś z samochodu, zamknąc go i dopiero idziesz. Z tego co się orientowałem to nawet samochody policji z silnikiem doładowanym są już powoli wyposażane w tego typu urządzenia własnie dla oszczędności turbin.

Dużo samochodów typu Lancer albo Impreza mają Turbo Timery. Ale ja czekam na osoby chętne bo 12 marca zamawiam.

Amortyzatory
Powrót