Dymo ma już plastikowy kolektor, a wtedy nie można łatwo zapobiec takiej sytuacji. U mnie dopiero po demontażu kolektora (celem właśnie usunięcia klap) okazało się, że był to ostatni dzwonek na ten zabieg.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dymo, przy jakim przebiegu urwały Ci sie klapy?No i juz wiadomo. Brakuje dwóch klapek w kolektorze. W poniedziałek będzie zdjeta głowica i zobaczymy jakich zniszczeń narobiły.
mozesz mi podrzucicjakas fotke albo link do tematu w ktorym byloo tym pisane??Pamietam, zecos bylo ale nie pamietam gdzieMasz najprawdopodobniej uszkodzony czujnik ciśnienia doładowania w kolektorze dolotowym. Było o tym na forum milion razy.
Ja próbowałem czyścic. Kupiłem płyn do czyszczenia specjalny nawet i kiszka. Musiałem kupić nowy. Ale spróbuj może się uda.
Jeden torx. Nic nie rozkręcaj, bo się nie da. Wypłukaj i nic nie wpychaj do środka.