Tuning (ulep) 166

Tą na PSE kilkukrotnie widywałem, raz w Krobi leciałem - wyprzedziłem misiaczka, a później raz jak leciałem na Poznań po 6 rano to też misiaczek jechał i nawet mrugnął.
Z oglądania ogłoszeń wiem, że była na sprzedaż za niecałe 7k o ile się nie mylę.

Dzisiaj taka ładna pogoda że niektórych się naprawdę dobre żarty trzymają :

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-166-wzorowy-stan-klasyk-polecam-ID6yngOB.html

166 w 2.0 TS - Klasyk i ten spoiler na klapie żeby od nadmiaru mocy za daleko nie poleciał :D
Czy oby nie ma problemu z otwarciem? Hehe

Poza tym, patrzcie na to

http://olx.pl/i2/oferta/alfa-romeo-156-2-4-jtdm-175-km-CID5-IDeHt71.html#9aaceea419

Ostatnie zdjęcie

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Ten automat z 3,2 to ciekawe jak to zrobili..... a silnik z GTA. To nie jest silnik ze 166 czyli pewnie był auttomat z 3.0 i przeszczepili silnik

A ja nie wiem czy nie jest to 3.0 z dolotem i Baranami od GTA..

A ja nie wiem czy nie jest to 3.0 z dolotem i Baranami od GTA..

Według opisu to rzeźba. Generalnie super sprawa, przedlift z najlepszym możliwym silnikiem, z automatem i jeszcze w całkiem fajnym bodykicie. Niech dorzuci jeszcze środek w skórze i bym taką mógł nawet jeździć :D

Widzę kiera juz poliftowa, a chyba nie wchodzi p&p? To jakaś grubsza rzeźba jest.

Ostatnia edycja:
Ja bym chciał wiedzieć jak ZF zagadał z 3,2 :) a reszta to mały pikuś.

Nie. Ale nie mechanika jest tu przeszkodą a elektronika. Nikt nie wie i nie znam nikogo kto połączył 3,2 z ZF`em w 166. Przecież ecu silnika komunikuje się z ecu skrzyni. A 3,2 czegoś takiego nie było. Myślisz że to jest podłączenie wtyczek i komputer 3,2 ot tak się zaadoptuje?

Nie. Ale nie mechanika jest tu przeszkodą a elektronika. Nikt nie wie i nie znam nikogo kto połączył 3,2 z ZF`em w 166. Przecież ecu silnika komunikuje się z ecu skrzyni. A 3,2 czegoś takiego nie było. Myślisz że to jest podłączenie wtyczek i komputer 3,2 ot tak się zaadoptuje?
Jednak ktoś to zrobił i musi to jakoś banglac. Pewno od chu i ciut ciut jest roboty, ale do zrobienia.

Do zrobienia na pewno. To też wszyscy wiedzą :sarcastic: ale widocznie nei takie to proste skoro w polsce o tym nie słyszałem. Pewnie jest problem właśnie z komunikacją. Kabelkologię nawet trudną to każdy mechanik rozkmini. Ale ingerencja w mapy i pamięć ecu to już grubsza zabawa.
Gdyby to była tylko przekładka części to nie jedna taka 166 by już jeździła :D

- - - Updated - - -

Choćby moja :P

Do zrobienia na pewno. To też wszyscy wiedzą :sarcastic: ale widocznie nei takie to proste skoro w polsce o tym nie słyszałem. Pewnie jest problem właśnie z komunikacją. Kabelkologię nawet trudną to każdy mechanik rozkmini. Ale ingerencja w mapy i pamięć ecu to już grubsza zabawa.
Gdyby to była tylko przekładka części to nie jedna taka 166 by już jeździła :D

- - - Updated - - -

Choćby moja :P
Nie ma ludzi co potrafią wszystko, a taki co potrafi wszystko to wiadomo co z niego jest...

Ale do sedna.. Ktoś kto na bank ogarnia mapy i ECU, ogarnie i coś takiego tylko trzeba chcieć, a u nas wiadomo, że wiara nie ma siana i się cyka, żeby coś takiego zrobić :-)

Marku ECU mogło zostać z 3.0 plus modyfikacja map :) myślę że to bardziej prawdopodobny kierunek tej przekładki.

Amortyzatory
Powrót