Tuning Alfa Romeo Brera

• Autor wątku Autor wątku Dawid
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Dawid

Nowy
Auto
Alfa Romeo Brera 3,2 JTS Q4
Witam. Mam brere 3.2 jts Q4 i chciał bym ją może jakoś stuningowac tylko nigdzie nie mogę znaleźć żadnych części tuningowych do tego auta typy jakaś dokładka na zderzak czy zawieszenie może mi coś polecicie abo ktoś z was ma może coś na sprzedaż. Z góry dziękuje.

Rozumiem że chodzi Ci o tuning optyczny? Odpuść, cokolwiek zrobisz oszpecisz auto.

Rozumiem że chodzi Ci o tuning optyczny? Odpuść, cokolwiek zrobisz oszpecisz auto.
a tam zaraz odpuść
przecież zmiana fleg na jakieś inne to już jest niby tuning optyczny a wcale nie równa się "oszpeceniu"

a tam zaraz odpuść
przecież zmiana fleg na jakieś inne to już jest niby tuning optyczny a wcale nie równa się "oszpeceniu"

To jeszcze zależy jakie felgi ;P
Ale tak poważnie, to miałem na myśli jakieś spojlery czy inne bodykity...

- - - Updated - - -

Do 159 są jakieś oryginalne dodatki typu spojlery przednie, tylne i co tam jeszcze, ale w moim odczuciu auto wygląda z nimi jak kupa... Jedyne co mi podchodzi to progi od TI...

jaka indywidualnosc masz w swojej ?

U siebie nie mam nic co uwazam za indywidualnosc... I jakos nie spotkalem przerobki ar ktora byla by jedyna w swoim rodzaju i do tego nie psula wygladu.
Owszem mam przyciemnione szyby, rozporke, hidy i pare inych dodatkow ale to nie ma nic wspolnego z indywidualizmem. Widzialem kilka innych alf z przyciemnionymi szybami, hidami i rozporkami...

Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk

PS> mam na myśli tzw tuning wizualny a nie mechaniczny.

Ostatnia edycja:
Indywidualność = najczęściej wiocha lub coś nieopodal niestety.

Jak chcesz być indywidualny i nie przekombinować z jakimś body kitem w stylu batmobila,to możesz spróbowac okleić auto na jakiś ciekawy kolor np czarny mat,albo jakąs pomarańczkę np.Lub może pasy w stylu lat 70-tych.Wycięcie wlotów na masce etc...,

Obniż,załóż koło min 19", do tego profil opony 35, dystanse ,szyba na czarno i uwierz,że brera zupełnie inaczej będzie wyglądała.

Ostatnia edycja:
Obawiam się, że koledzy mają rację, jeśli coś radykalnie zmienisz w wyglądzie Brery - będzie tylko gorzej.
Przykład ekstremalnego tuningu Brery poniżej:

graficzny-brera-romeo-alfa-tuning.jpeg

chcesz indywidulaności zmien cos we wnetrzu, przemaluj wnetrze, tj dodatki jakies na czarno konsole na jakis ciekawy kolor, z zewnatrz jakies tluste kolo, ale nie seryjne poszukaj czegos co naprawde jest rzadkoscia na brerze, oklej auto w jakis szary aluminiowy kolor np albo przelakieruj na jakis ciekawy kolor, wjedz z gwintem i gleba do ziemi. wydech downpipie 3" do 2,75" na tłumiki przelotowym i koncowym plus soft do tego jakies 10 koni przybedzie, Dokladka do zderzaka jakas moze z cupry bedzie pasowac ? jest milion opcji co mozna zrobic, pamietaj auto robisz dla Siebie i to Tobie ma sie podobac :) A hejterzy i tak beda pierdzielic pod nosem :P

Nie jest tak źle jak by się wydawało po tych wpisach. Moim zdaniem można podejść do wizualnej zmiany Brery i nie popsuć. Przykład:

90.jpg

Delikatna dokładka, niższe zawieszenie i większe koła z oponami o niskim profilu mogą poprawić wygląd.

P.S. Sam mając w planach zakup 159 kupiłem zderzak z Brery z taką dokładką Novitec jak na foto powyżej. Jako, że plan zakupu 159 się rozmył to leży u mnie w garażu.

Nie to żeby kwestionował płynność finansową założyciela tematu,ale prezentowane propozycje noviteca czy autodelty raczej nie zainteresuja głównej persony.

Brera,to auto ,które powinno upiększać się ze smakiem,czyli dyskretnie.Żadne spoilery tu nic nie wniosą poza ogólnym niesmakiem,no może jakaś podkładka pod zderzak.

Pole manewru,jakie w tym przypadku mozna wykorzystać,to:

-kolor
-felga
-zawieszenie
-dystans

Ostatnia edycja:
Moim zdaniem indywidualność równa się personalizacji auta pod właściciela. Jaki właściciel takie auto.
Nie każdemu się dogodzi wiem to po sobie i komentarzach jakie dostałem, jak pomalowałem i okleiłem niektóre plastiki u siebie.
Ale mi się podoba i nie ma wiochy. Więc, jak już zostało napisane wyżej to dobre koło, zadbany lakier i zawieszenie. Podstawa bezpiecznego tuningowania :)

Amortyzatory
Powrót