• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Tuning alfa 156 jtd 105km

jasiu 145

Nowy
Auto
AR 155 1.8 8v Super
Witam, chcial bym podniesc moc w swojej belli. Wiem ze jest tu pewnie pelno takich tematow, ale ciezko cos tu znalesc. Chcial bym przygotowac autko pod chiptuning. Mam na mysli centralny ic, wieksza chlodnica oleju, nowy wydech, kolektor wylotowy obandazowany, odizolowany stozek i dopiero w tedy na chiptuning. Co o tym myslicie? Ile z taka turbina mogl bym z niego BEZPIECZNIE wyciagnac? I jak sie ma montowanie centralnego ic przy klimatyzacji? Zmiesci sie on tam? Gdzie go najlepiej umiescic? Robil ktos takie modyfikacje?

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Wszystko masz wypisane na forum. Tematów jak lodu w zimie:P
W pierwszej kolejności to zadbaj o "zdrowie" motoru, wymień olej, filtry. Następnie podjedź na hamownie i zobacz jakie kreski wypluje.
Później można ew. myśleć o zbieraniu gratów i chipie.
Bo Twoja droga to za przeproszeniem od "d*** strony" chcesz ładować kupę kasy w graty, a nie masz pojęcia w jakiej kondycji jest silnik...
Przy takich modach jak podałeś wyżej, to warto zajrzeć do sprzęgła, dwumasy, ocenić ich stan.
Temat rzeka krótko mówiąc.

Pozdr

Sprzeglo wymieniane rok temu, plyny wymieniam systematycznie

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót