Tryb RACE - Giulia MY20

kajak

Nowy
Auto
Giulia TI 2.0 280KM RWD
Cześć, witajcie!

Jakiś czas temu sprowadziłem Giulię z USA, 2020r. już naprawiona, przystosowana na EU, światła/kierunki/PL menu itp.
Wyczytałem na forum, że łatwo jest sobie dorzucić do niej tryb RACE, tym bardziej, że nie trzeba wymieniać pokrętła w nowszych autkach, a modyfikacja sama w sobie działa.
No i tak też zrobiłem, MES do ręki, ustawione, proxi wgrane, nastwy, jazda.

Zauważyłem, że działa ten tryb (wyłącza radar/trakcje itp), lecz niestety na zegarach dalej widnieje literka D i layout jest czerwony, nie przełącza on się na żółty RACE.
Aby zadziałało trzeba wgrywać nowszy soft? Coś dodatkowo zmieniać? Jesteście w stanie podpowiedzieć jak 'dokończyć' modyfikacje?

Z góry dziękuję za pomoc! :)

Ustawiłeś type 3 zamiast type 2. Pod 2 jest race, pod 3 dynamic bez ESC.

Moje pytanie tez jest takie czy race można ustawić na wyświetlaczu środkowym po lifcie np .żółty samochodzik.

Podałeś mi link do czego ................... nie interesuje mnie updaty orginalne tylko zmiana bajtów która może cos uaktywni.
Co zmienisz jeśli nie masz zakładek w sofcie do trybu race.
Proxi niewiele zdziałasz nawet zmiany biegów nie aktywujesz na liczniku bo czyta dopiero powyżej 6.5 tys/obr itp z wszystkim.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

Co zmienisz jeśli nie masz zakładek w sofcie do trybu race.
Proxi niewiele zdziałasz nawet zmiany biegów nie aktywujesz na liczniku bo czyta dopiero powyżej 6.5 tys/obr itp z wszystkim.

Przed liftem było więcej szczegółów na wyswietlaczu.

Panowie, zmieniłem przełącznik DNA na ten z RACE. Po wymianie ustawiłem type 3 i po kilku próbach proxi przeszła. Jeżdziłem tak 2 tyg. wczoraj zmieniłem z "type 3" na type 2 i nie mogę zrobić proxi, nie przechodzi "węzeł skrzyni biegów", w ogóle samo nawiązanie połączenia z tym modułem trwa dosyć długo i nie zawsze kończy się powodzeniem. Kabelek mam od PM Faktory, dedykowany do Giulii + multiecuscan 4,5 do tej pory nie było większych problemów z diagnostyką. Gdzie szukać przyczyny?

Tak jest że starszymi wersjami mesa próbować do skutku , czasami i nowy mes wali błędem ale samo proxi przechodzi.
Btw dlatego warto dać komuś do zrobienia ktoś kto aktualizuje soft na bieżąco :)

Wysłane z mojego 21081111RG przy użyciu Tapatalka

Przed liftem było więcej szczegółów na wyswietlaczu.
Do tego jeszcze akcelometr.
I to tyle w my2020 bez zmiany softu w infomat.
27.jpg
28.jpg

Amortyzatory
Powrót