• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Touchpad

Cameyo

Nowy
Auto
Stelvio 280KM
wiecie czy każde Stelvio lub Giulia ma hardware zainstalowany? Czy to jest tylko brak software, że nie działa dotyk na touchpad?

https://youtu.be/8M5MHAX0VTM?t=4m

wiecie czy każde Stelvio lub Giulia ma hardware zainstalowany? Czy to jest tylko brak software, że nie działa dotyk na touchpad?

https://youtu.be/8M5MHAX0VTM?t=4m
O ciekawe.. ogolnie te amerykańskie wersje są bardziej wypasne.. Nawet maja ten czujnik od klapy w Stelvio zeby ruchem nogi otworzyc czy też dodatkowe funkcje z kluczyka..

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Niketore z 2017 i 2018 roku maja hardware ale Alfa zrezygnowala calkowicie z Softu plus 2019 w ogole nie bedzie mial montowanego hard.

Swoja droga ten joystick tez wam się tak rysuje?

Niketore z 2017 i 2018 roku maja hardware ale Alfa zrezygnowala calkowicie z Softu plus 2019 w ogole nie bedzie mial montowanego hard.

czyli w ogóle nie będzie tego pisania? hmmm...

W sumie kompletnie tego nie potrzebuję bo komendy głosowe działąją znakomicie, ale zastanawiałem się czy tego touchpada można by użyć np jako pinch to zoom w Waze lub GMaps.

Swoja droga ten joystick tez wam się tak rysuje?

Tak bo jest zrobiony z plastiku kubeczka po jogurcie :D
To najgorsza część wnętrza albo na równi z joystickiem skrzyni. Nie mam pojęcia jak to zaakceptowali.

Ostatnia edycja:
pokrętło w mojej jest totalnie tandetne, luźne i skrzypi. dzisiaj oglądałem Stelvio Q w salonie, wyprodukowane kilka tygodni po mojej, chyba w maju 2018, i tam pokrętło jest dużo lepszej jakości.

co do touchpada, to w MESie są ustawienia żeby to aktywować, tylko pewnie nie każda wersja ma pokrętło w to wyposażone, a druga sprawa obency firmware infotainmentu może tego nie obsługiwać. żeby nie to że auto jest na gwarancji, to bym już choćby z ciekawości ominął Security Gateway i pobawił się MESem, albo i próbował wymienić to pokrętło na takie z touchpadem

Ciekawe, u mnie pokrętło jest w 100% solidne i nic nie skrzypi. Widać jakiś problem z QA podwykonawców...

W mnie pokrętło jest również bardzo solidne, nic nie skrzypi.

To samo u mnie.

Wysłane z mojego BLA-L09 przy użyciu Tapatalka

co ciekawe w autach z 2017 w których siedziałem też to pokrętło było lepsze i nie skrzypiało.

co ciekawe w autach z 2017 w których siedziałem też to pokrętło było lepsze i nie skrzypiało.
Ja mam z konca 2017 Stelvio. Ogólnie to nie skrzypi. Główny problem ze strasznie porysowsne juz mam..

A ja mam z 2016, nie dość że nie skrzypi to jeszcze nie jest porysowane. Może wtedy jeszcze się starali i nie oszczędzali na materiałach?

U mnie też jest wszystko ok, auto z pierwszej połowy 2017. W ogóle to nie mam ani jednej usterki z tych opisywanych na forum (no może poza tym, że moje fotele są kiepskie, ale to wina biednej wersji) :)

A ja mam z 2016, nie dość że nie skrzypi to jeszcze nie jest porysowane. Może wtedy jeszcze się starali i nie oszczędzali na materiałach?

moze masz z touchpadem, wiec przystosowany material i sie nie rysuje?

No, teraz mnie to zaciekawiło. Podłączę się z MESem ale chyba dopiero w weekend bo za bardzo nie mam teraz czasu.

Ja mam z połowy 2017 i jest tandetne Już wrzucałem filmik ale siedziałem w tym samym czasie w Stelvio i tam już było dużo lepiej
Imho w Stelvio od zawsze były lepiej wykonane.

Amortyzatory
Powrót