Tonale Intensa - warto?

Nelson

Użytkownik
Auto
Giulia, Giulietta
Są sądzicie o tym samochodzie? Kusi mnie ta przedłużona gwarancja i bogato wyposażona wersja.
Czy po liftingu 2026 zaszły jakieś wielkie zmiany, oprócz silnika 175 KM, które by sprawiały, że lepiej kupić jednak coś z aktualnego rocznika?

Silnik benzynowy po lifcie ma nadal 160KM. Zmieniły się tylko normy podawania moc- teraz el i benzynowy sumuje się.
Intensa „kupiła” mnie wnetrzem. Alkantara, przeszycia, brazowe wstawki na kierownicy itd. Intensa posiada już pomrętło wybierania biegów jak modele poliftowe.

Załączniki

• IMG_6204.jpeg
    IMG_6204.jpeg
    654.3 KB · Wyświetleń: 13
A cenowo ta oferta jak?
Jedyna wada to lakier nie metalic. Dla niektórych to zaleta, dla mnie nie, bo raz miałem w Punto i był kiepski.

Faktycznie silnik spalinowy i elektryczny z identyczna mocą jak wcześniej ale poprawiły się czasy przyśpieszenia 0-100. Czyżby poprawili pracę skrzyni ?
Czarny pastel rysuje się od samego patrzenia. Czasem parkuje w pobliżu mnie Tonale w takim kolorze i kiedyś byłem w szoku jak były porysowane drzwi kierowcy od torebki/paznokci ( kierowcą jest kobieta). Trzeba by od razu zabezpieczyć ceramiką.

Intensa „kupiła” mnie wnetrzem. Alkantara, przeszycia, brazowe wstawki na kierownicy itd.
Podpisuje się pod tym. Pomimo, że ma Veloce to w momencie zakupu pojawiła się Intensa. Niestety nie chciało mi się czekać na Intense z rynku wtórnego.
Czarny pastel rysuje się od samego patrzenia.
Kolega ma Chery Tigo 4 i dokładnie jest tak samo. Sam się dziwi skąd te rysy się biorą.

Amortyzatory
Powrót