Tłumiki oryginalne czy nieoryginalne?

• Autor wątku Autor wątku smolis
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ja w swojej 3.0 mam wydech od hondy 2 rurkowy polerowany i buczy pięknie tylko to h na koncowkach mnie dobija :)

henekl a do jakiego silnika masz ten tlumik ? ja jestem na etapie kupna do 2.5 v6 dzwonilem do Ultera za koncowy chca okolo 630zl tak ze nieiwme czy sie nie zdecydoje ,jednak w ofercie nie ma aktualnie do v6 maja do wszystkich innych silnikow ale do vki nie maja i bylbym pierwszom osoba ktora zamowi taki tlumik oczywiscie zrobia mi jednak mam pewne obawy odnosnie mocowan i tu mam pytanie -czy mocowania jak i sposob montazu jest taki sam jak np w ts czy jtd(te maja w ofercie ) jak i w v6 ?

Do 2.0 TS kształt i mocowania idealnie takie same jak w oryginale nie wiem czy takie samo w jtd jak w TS brzmienie bassowe .

Ja z kolei przetrenowałem temat tłumika końcowego montując uniwersalny w oferty Magnaflow model 14580 który ma 22" długości - niezły smok /owalny 5x11"/. Niestety kosztowało to dużo zabawy przy montażu bo tłumik jest ogromny.

Efekt jak dla mnie piorunujący - dokładnie to czego oczekiwałem, głęboki cichy i basowy pomruk, idealne zgrywający się z gangiem silnika, pełna kultura pasująca do limuzyny o sportowej charakterystyce :) Dźwięk jest chyba miedzy innymi dlatego taki fajny ze wydobywa się z ogromnej objętości - prawie 60 cm długości.

Temat uważam za rozwiązany - jeśli ktoś chce rady to polecam model 14528, na pewno wejdzie idealnie ...

U naszych zachodnich sąsiadów idzie kupić to taniej...

http://cgi.ebay.pl/Auspuff-Endtopf-...Item&pt=Autoteile_Zubehör&hash=item1c0c72627f

Wydaje się lepie wykonany niż oryginał, wszystkie nieoryginalne nówki jakie widziałem miały już rdze na łączeniu puchy i rur końcowych.

Kupowałem w tej firmie tłumik środkowy do 166. Dostałem go w 3 dni po zakupie. Wyglądał i pasował jak oryginał. Ciekawostką jest..dlaczego dostawa do UK jest o połowę tańsza niż do PL? ;/

Odświeżę temat - czy zna ktoś sprzedawcę tłumików IMASAF na miejscu w Polsce może ?

czy tylko ebay.de zostaje ?

W Iparts maja na zamówienie IMASAF, ale po szczegóły i ceny pewnie bedziesz musiał zadzwonić:
http://www.iparts.pl/

tani fiat allegro jego zapytaj ,jak nie ma w ofercie to zalatwi

Ciekawostką jest..dlaczego dostawa do UK jest o połowę tańsza niż do PL? ;/

Hehhh kiedyś pracowałem w firmie zajmującej się przesyłkami kurierskimi nazwa jej na D... ......... :D

Powiem tylko że taka korporacja potrafi wozić nawet i za darmo byle by tylko konkurencji dokopać :D. Pieniądz się liczy i konkurencje twarzą do błota. Zwykły człek tego nie pojmie szkoda łamać głowe :D

Edit

Alle teraz Off Top zrobiłem. Dopiero teraz zobaczyłem kiedy to kolega piał.

tani fiat allegro jego zapytaj ,jak nie ma w ofercie to zalatwi

No czekam na jego odp. Na razie w ich ofercie środkowy widziałem, ale oryginał.
Z iparts mam odpowiedź że nie mają i nie będą mieć niestety.

kup sobie oryginal nie warto ladowac czegosc innego ,sam jestem na kupnie tylnego a w wakacje srodkowy

oryginal drozszy tylko o 50 zl to mysle ze warto ta druga opcje ,wersja v6 ma inne tlumiki i w innym przedziale cenowym

do TS możesz kupić od Kappy Polmostrów za 140 zł i bedzie gitara

kup sobie oryginal nie warto ladowac czegosc innego ,sam jestem na kupnie tylnego a w wakacje srodkowy

Ale jeśli ten Imasaf jest faktycznie dostawcą dla Alfy to wolę jego za coś koło połowy ceny (oryg ok 1500zł końcowy). Na razie się nie pali więc szukam, najwyżej będę sprowadzał. No chyba że trafi się znów jakaś promocja typu pół ceny jak kilka mcy temu na tłumiki w ASO. Tylko że wtedy 166 jeszcze nie miałem :)

Co nówka to nówka,nie maco gadać,ale często zdarza że można trafić na używany w naprawdę dobrym stanie! Na forum zdarzają się sytuacje że ktoś sprzedaje,ja taki niedawno kupiłem za 120 zł środkowy,bardzo przyzwoity!

oryginalny tlumik to tlumik Imasaf tak mi sie wydaje, na ebay uk lub de sa troche tansze

Amortyzatory
Powrót