• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Ti 2021 Visconti Green

MajkJaro

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo 200 MY21 Ti
Skoro można dodawać wątki - dodam i ja. Mimo iż moja Alfa jest dość podstawową 200-konna wersją to mimo wszystko podziele się spostrzeżeniami. Na razie dodam kilka zdjęć, a później dodam szerszy opis spostrzeżeń z używania.
Zakupiony w Bydgoszczy, gdzie była w mojej opinii najkorzystniejsza oferta. Alfa wygrala z Audi A4 All Road (ceny dramat) i BMW 3.

Felga 18 mi wizualnie pasuje do tego modelu, jeździ się przyjemnie. Rozważam aktualnie jakąś powłokę.

P.S. Nie wiem czmeu mi zdjęcia obróciło, popracuję nad tym ;)

Załączniki

• 1192F4AF-64B0-4582-A2E5-1AD72C1BD3FF.jpg
    1192F4AF-64B0-4582-A2E5-1AD72C1BD3FF.jpg
    139.5 KB · Wyświetleń: 3
  • 21C01EC6-34DC-4DFA-95C5-F144436AA43F.jpg
    21C01EC6-34DC-4DFA-95C5-F144436AA43F.jpg
    100.3 KB · Wyświetleń: 3
  • A52F549E-5CE2-40BF-8E0C-7011DDD305E8.jpg
    A52F549E-5CE2-40BF-8E0C-7011DDD305E8.jpg
    136.2 KB · Wyświetleń: 4
  • 848E22C3-13C4-4DCA-BB03-27CC6A27F6F5.jpg
    848E22C3-13C4-4DCA-BB03-27CC6A27F6F5.jpg
    130 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnia edycja:
Tutaj muszą być żóte zaciski, po prostu muszą ;)

Gratuluję auta!
Czy to to słynne BP, gdzie każdy po wyjeździe z Reiski robi pierwsze tankowanie i pierwsze zdjęcia? :)

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Tutaj muszą być żóte zaciski, po prostu muszą ;)

Hehem ale to przecież samochód rodzinny ;) ile kosztuje przemalowanie jeśli można dopytać? Widziałem takie wersje ale raczej w Veloce.

Gratuluję auta!
Czy to to słynne BP, gdzie każdy po wyjeździe z Reiski robi pierwsze tankowanie i pierwsze zdjęcia?

Też to zauważyłem, tak to ta stacja :D

Gratulacje, fajny kolor, na żywo robi świetne wrażenie :)
A ta stacja to faktycznie klasyk, tez tam tankowałem swoją Veloce równo 2 tygodnie temu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Świetny jest ten kolor!
W bardziej sportowych wersjach rzeczywiscie swietnie wyglada z zoltymi zaciskami, ale Twoja TI jest bardziej elegancka (tradycyjny wzor felg, chromy), wiec ja bym zaciskow nie ruszal.

Szerokosci!

I napisz, jak tam pierwsze wrazania.

Gratuluję auta!
Czy to to słynne BP, gdzie każdy po wyjeździe z Reiski robi pierwsze tankowanie i pierwsze zdjęcia? :)

Ja swoim Stelvio wyjechałem z Reiski, a tankowałem dopiero na SHELL przy trasie nr 10 w kierunku Torunia ;P więc nie wiem o czym mówicie ;)

W bardziej sportowych wersjach rzeczywiscie swietnie wyglada z zoltymi zaciskami, ale Twoja TI jest bardziej elegancka (tradycyjny wzor felg, chromy), wiec ja bym zaciskow nie ruszal.

Gratulacje. Tak jak kolega powyżej napisał, Ti ma moim zdaniem bardziej elegancki charakter, zatem zacisków bym nie ruszał, bo jest dobrze jak jest.

W visconti w chromie i srebrze to super połączenie. Szkoda, że większość Giulii jednak jest bardziej "sport" niż "lusso", bo to daje radę naprawdę ;)

To prawda, że większość Giulii to bardziej sport niż limuzyna :) Sam chwilę żałowałem, że nie wziąłem niebieskiej 280 z RWD.

Po 2 miesiącach używania:
- mogłoby być odrobinę ciszej, ale mnie to nie przeszkadza. Myślę, że w tej klasie będą lepiej wyciszone pojazdy.
- klapa bagażnika zamyka się jak przyciska się ją od strony kierowcy - z drugiej można trzaskać i trzaskać :)
- klimatyzacja albo grzeje albo chłodzi - jakoś nie mogę osiągnąć nic pomiędzy :) Kiepskie nawiewy na nogi - w xtrail i corsie były dużo lepsze.

Poza tym dużo dużo plusów. Nie wiem jak żyłem bez tempomatu adaptacyjnego i ogrzewanej kierownicy (samochód nie jest garażowany). Moc jest naprawdę przyzwoita - lubi zarzucić tyłem na lekko śliskiej nawierzchni. Układ kierowniczy - nie mam za dużego porównania w takich modelach, ale naprawdę reaguje na każdy delikatny ruch. Przyjemność z jazdy ogromna.

Brak automatycznego zamykania bagażnika (chyba też spotykane w sedanach) w konfiguracji za 200 tysięcy to jednak przegięcie ;).

To prawda, że większość Giulii to bardziej sport niż limuzyna :) Sam chwilę żałowałem, że nie wziąłem niebieskiej 280 z RWD.

Po 2 miesiącach używania:
- mogłoby być odrobinę ciszej, ale mnie to nie przeszkadza. Myślę, że w tej klasie będą lepiej wyciszone pojazdy.
.
Cześć.Mógłbyś troszkę napisać o tym wyciszeniu?
Bo w testach poliftowa Giulia zbiera za wyciszenie bardzo dobre oceny i porównywana jest pod tym względem z autami klasy wyższej.Według pomiarów jest cichsza od Audi A4 czy BMW 3.Volvo S60 i Mercedesa C.Akurat ten aspekt jest dla mnie istotny, bo lubię po prostu ciszę w aucie i jestem troszkę zaintrygowany Twoją opinią .

Cześć.Mógłbyś troszkę napisać o tym wyciszeniu?
Bo w testach poliftowa Giulia zbiera za wyciszenie bardzo dobre oceny i porównywana jest pod tym względem z autami klasy wyższej.Według pomiarów jest cichsza od Audi A4 czy BMW 3.Volvo S60 i Mercedesa C.Akurat ten aspekt jest dla mnie istotny, bo lubię po prostu ciszę w aucie i jestem troszkę zaintrygowany Twoją opinią .

Miałem wrażenie, że jak testowałem A4 2.0 w quattro to było zdecydowanie ciszej. Przy słupku od drzwi, przy ok 140 jest wg mnie dość głośno. Ale to nadal moja subiektywna opinia - może wymagam za dużo od samochodu po prostu ;) W końcu trochę kosztuje. Przy przyspieszaniu (to znowu moja opinia) jest głośniejszy od Audi - dźwięk przyjemny ale to oczywiście nie V6 ;)

Jak masz pytania to śmiało pisz.

Miałem wrażenie, że jak testowałem A4 2.0 w quattro to było zdecydowanie ciszej. Przy słupku od drzwi, przy ok 140 jest wg mnie dość głośno. Ale to nadal moja subiektywna opinia - może wymagam za dużo od samochodu po prostu ;) W końcu trochę kosztuje. Przy przyspieszaniu (to znowu moja opinia) jest głośniejszy od Audi - dźwięk przyjemny ale to oczywiście nie V6 ;)

Jak masz pytania to śmiało pisz.

Jeśli jesteś na świeżo jeszcze po porównaniach to jakbyś ocenił głośność zawieszenia na tle konkurencji?Twardość mi nie przeszkadza, ale stukiw nowym aucie doprowadzają mnie do szału;)Taka 156, którą miałem prosto z salonu była autem, w którym praktycznie nie było słychać pracy zawieszenia a już nowa Honda Civic się "odzywała".

Zawieszenie? Chyba dobrze wytłumione jak do miejskiej jazdy - nie mam dużego porównania, ale nic nie stuka i nie irytuje. Jakość szyb jedynie - po zimie mam sporo rysek od skrobaczki. Dziwne bo samochód mam 2,5 miesiąca, fakt, że skrobane codziennie. Ale chyba lekką polerkę ta od kierowcy zaliczy.

Wątek mocno uciekł w dół więc niedługo go odświeżę :) Podbijam żeby wzbudzić ciekawość jakby to była wersja Q ;)

Za nami już 7500, jak dotąd jedna wizyta w serwisie. Poza tym - codzienna, czysta przyjemność z jazdy. Z ostatniego 1500 km średnie spalanie 9,5 - cykl mieszany, ale z 75% w mieście.

skoro to mój wątek to prosze zdjecie po umyciu ;)

Jest coś fajnego w tej konfiguracji - tak limuzynowo, elegancko. Myślę, że wiele osób kojarzy Alfe z odważniejszymi kolorami.

Załączniki

• 253E10EC-3CFF-41B9-9F2C-9166308B55A9.jpg
    253E10EC-3CFF-41B9-9F2C-9166308B55A9.jpg
    148.3 KB · Wyświetleń: 2
  • 605FD240-B417-497E-BE6E-793E1E5CA48A.jpg
    605FD240-B417-497E-BE6E-793E1E5CA48A.jpg
    107.6 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnia edycja:
Widziałem ten kolor na żywo-zdjęcia nie oddają jak ten kolor pasuje do Giuli.

To prawda - on przy mocniejszym słońcu się błyszczy, pięknie metalicznie świeci. Im bliżej samochodu tym lepiej to wygląda.

Samochód ponad 7 miesięcy z naszą rodziną i nadal cieszy jak w pierwszy dzień. Jedyny problem to marzenie o Q - ale chyba każdy to przerabia :D

Marzenia warto mieć (i je realizować). :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hej, bardzo ładna giulia, nietypowy do niedawna ale coraz modniejszy kolor, mi sie bardzo podoba, rozwazalem zakup alfy w tym kolorze ale ostatecznie znowu kupilem czerwone auto.
Myślę, że jak jednak maźniesz hamulce na żółto lub je na takie wymienisz to podpimpujesz radość z auta do poziomu jakbyś wczoraj wyjechał z salonu:-)
Pozdrawiam i gratki życzę!

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót