[MiTo] Testy, artykuł, porównania...

limak

Nowy
Auto
AR146 1.4 TS 16V
Idea tego watku chcialbym aby bylo zamieszczanie w nim w osobnych postach wszelkich materialow jakie kazdy z nas by posiadal nt. wlasnie MiTo.

Jesli macie jakies testy, porownania czy prezentacje tego modelu w jakims czasopismie, gazecie etc. - wrzucie to tutaj! Wtedy kazdy z nas majac chwile wolnego bedzie mogl poczytac, czego akurat nie ma w swoich papierowych zbiorach.

Odnosnie watpliwosci czy takie zamieszczanie artykulow calych jest lamaiem praw autorskich - osobiscie wydaje mi sie, ze nie, bo nie beda to materialy widoczne dla wszytskich, tylko dla zarejestrowanych - czyli kolegow, kolezanek... :)

Odpowiednio takie watki bede chcial zalozyc w kazdym dziale, w ktorym bde mial co do umieszczenia z moich zbiorow. Chyba, ze ktos z Was mnie ubiegnie :)

A za chwle wrzuce pierwszy tescik :)

Z pozdrowieniem,
Limak
--------------------------------------------------------
"Wdzięk, styl, czar"
Auto Moto, 12/2008

Alfa Romeo MiTo 1.6 MultiJet 120CV

----------------------------------------

EDIT: ...teraz tak pomyslalem - moze taki watek wartoby podwiesic? Jesli bedzie sie cieszyl powodzeniem, koncepcja sie spodoba etc.

temat połączony przez moderatora, w dalszych wątkach wstawiac artykuły wg. wzoru jak między kreskami, czyli :

Tytuł,
Gazeta, wydanie
Jakiej wersji dotyczy artykuł
Artykuły - zdjęcia wstawiac tylko na serwisach zdjęciowych np. fotosik lub imageshack

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witajcie,

nie wiem, czy piszę we właściwym wątku - nie znalazłem takowego tematu, ale jeśli był, to proszę Moderatora o usunięcie i przepraszam za kłopot.

Tytuł: Mi.To nie tylko do garażu (Moto.pl)

Alfa Romeo sygnuje nową kolekcję dżinsów, inspirowaną linią modelu Mi.To. To nie tylko ukłon w stronę damskiej części klientów, ale i potrzebujących => http://moto.pl/MotoPL/1,88571,6998883,Mi_To_nie_tylko_do_garazu.html

81.jpg

Obszerny tekst o Mi.To ok. 18 stron. Mam nadzieję, że komuś się przyda. Dane znacznie lepsze niż z AŚ ;)

dsc03346r.jpg

dsc03346k.jpg

dsc03347u.jpg

dsc03348u.jpg

dsc03349g.jpg

dsc03350r.jpg

dsc03351i.jpg

dsc03352a.jpg

dsc03353rd.jpg

dsc03354j.jpg

dsc03355k.jpg

dsc03356p.jpg

dsc03357g.jpg

dsc03358s.jpg

dsc03359at.jpg

dsc03360t.jpg

dsc03361vo.jpg

dsc03362j.jpg

Jak ktoś z Warszawy chce ten artykuł co zamieściłem w wersji papierowej to mogę oddać bo mnie się nie przyda, a otrzymałem to przypadkowo ;)

Fajnie że załaczyłeś na www. To najpełniejszy techniczny opis jaki o Mito czytałem. Przypomina te stare fajne ksiązki sam naprawiam.... A swoją drogą takie dane wykresy itp powinny być w instrukcji.

Jak ktoś z Warszawy chce ten artykuł co zamieściłem w wersji papierowej to mogę oddać bo mnie się nie przyda, a otrzymałem to przypadkowo ;)

Ja jestem chętny, jakby można wysłać do Poznania - oczywiście mogę zapłacić za przesyłkę - prosze o kontakt na priv.
Kiedyś gadałem, że czekam na przeceny MiTo 2009 no i zaczął się konkretniejszy ruch w interesie...

Ciekawe rzeczy można się dowiedzieć, szczególnie z tego ostatniego opisu technicznego. Najbardziej zdziwiły mnie hamulce: w wersji 155KM jest czterotłoczkowy zacisk i tarcza 305mm! Ja mam też 4 tłoczki i tarczę 310mm w 166 o wadze 1.6t i V6 pod maską :)
Im bardziej się przyglądam, tym bardziej mi się Mito podoba :)

pozdrawiam,
~tomaz

Apeluje o wstrzymywanie się od wklejania skanów z gazet/czasopism które akurat w tym samym czasie są dostępne w kioskach. Taki wybryk będzie nagradzany warnem z punktami wg 13pkt reg.

ad. 1 - to jest Megane RS, a nie 1.5 dCi do jeżdżenia po bułki do sklepu, w takich autach patrzy się na moc, brzmienie, a nie spalanie...
ad. 2 - w zasadzie mogę powtórzyć pkt. 1, czy w Ferrari 3d to wada?
ad. 3 - masz jakieś statystyki awaryjności Megane RS?

W najnowszym auto moto coś tam czy jakoś tak jest test MiTo i Polo. Oczywiście MiTo przegrało :D.

mito a polo

ad. 1 - to jest Megane RS, a nie 1.5 dCi do jeżdżenia po bułki do sklepu, w takich autach patrzy się na moc, brzmienie, a nie spalanie...
ad. 2 - w zasadzie mogę powtórzyć pkt. 1, czy w Ferrari 3d to wada?
ad. 3 - masz jakieś statystyki awaryjności Megane RS?

W najnowszym auto moto coś tam czy jakoś tak jest test MiTo i Polo. Oczywiście MiTo przegrało :D.

Przegrało bo wyżej się w nim siedziało wg redaktora oraz wrażenia osiągów było podobne w obydwu samochodach a Mito było sporo mocniejsze. A to że w pomiarach Mito przyśpieszało 1.5 s. szybciej do setki już nie było tak istotne :D Typowy test w którym musiał wygrać VW:mad:

Ostatnia edycja:
:D Typowy test w którym musiał wygrać VW:mad:

Zgadzam się z Żuczkiem.

Skąd pomysł, aby porównywać te samochody z AGD marki VW!?
To tak jakby porównywać Alfę 8C z Skodą Superb Kombi.
Pewnie Skoda by wygrała, bo cena niższa, 5 osób wejdzie i ma wielki bagażnik.

2 lata temu jeździłem zastępczym Golfem V. Strasznie wk... mnie uchwyt przy konsoli środkowej. Wbijał mi się w kolano. Ale to wg Niemców najlepszy kompakt.

Także niemieckie testy trzeba traktować z przymróżeniem oka.

Amortyzatory
Powrót