• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Teksty usłyszane w ASO

• Autor wątku Autor wątku klaudiusz76
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    aso
K

klaudiusz76

Guest
Ostatnio coś tam robiłem w ASO ..... nie powiem jakim i stwierdziłem że fajnie będzie się pośmiać z tekstów które tam czasami usłyszeliśmy na temat naszych spraw dotyczących naszych Alfinek, więc wpisujcie :D

---------- Post added 22-10-2011 at 01:12 ---------- Previous post was 21-10-2011 at 23:42 ----------

1. Mówię - "Przy 120-140 km/h jak zdejmuje nogę z gazu czuje wibracje na kierownicy"
Usłyszałem - "Poczekamy aż takie objawy wystąpią poniżej 100 km/h i wtedy zdiagnozujemy, bo 120-140 km/h nie będziemy jeździć Pana Alfą" :D

to nic śmiesznego, też tak mówię, jak prędkość przewyższa dopuszczalne na okolicznych drogach, a do autostrady mamy daleko :P klientowskim autem nie łamie się przepisów i nie naraża auta na szkodę :o

może nie ASO i nie AR, ale w motocyklu ciekł mi olej od uszczelki kolektora w dół bloku (winne uszczelniacze zaworowe), a mechanik motocyklowy powiedział, że mam blok pęknięty i pęd powiwetrza podrzuca olej aż na głowicę w kierunku kolektora, trzeba głowicę zrzucić i blok spawać - ciekawa teoria

W Grande Punto, które nie miało jeszcze roku przy okazji jakiejś akcji gwarancyjnej chciałem zgłosić, że plastiki z tyłu wpadają w straszne wibracje od radia (pytają, w czym jeszcze mogą pomóc, to mówię, nie?). Pan z ASO skwitował to krótkim: Panie, przecież to Fiat.

o_O'

W UNO 1.7 ds nowiutki z salonu czasami nie chciał wejść czwarty bieg , szpec z ASO powiedział panie po 10 tysiącach to sie wyrobi, ale musze przyznać że miał racje

W Grande Punto, które nie miało jeszcze roku przy okazji jakiejś akcji gwarancyjnej chciałem zgłosić, że plastiki z tyłu wpadają w straszne wibracje od radia (pytają, w czym jeszcze mogą pomóc, to mówię, nie?). Pan z ASO skwitował to krótkim: Panie, przecież to Fiat.

o_O'
Nie, no cudowne podejście serwisu,nic nie robią żeby złamać stereotypy...nawet w ASO Fiata....

to nic śmiesznego, też tak mówię, jak prędkość przewyższa dopuszczalne na okolicznych drogach, a do autostrady mamy daleko :P klientowskim autem nie łamie się przepisów i nie naraża auta na szkodę :o

Hmmm, nie wszyscy tak do tego podchodzą, znam przypadek rozbicia klientowi auta z edycji limitowanej, kilkaset sztuk, sprowadzony specjalnie z Japonii rodzinny brylancik. Gość na pertraktacje wysłał żonę po powiedział że jeśli sam się pojawi to zabije kierowcę:)

Mój 1.8 8V pewnego dnia odmówił posłuszeństwa, po paru dnach prób naprawy poddałem się i zaciągłem auto do serwisu. Po godzinie oględzin mechanicy stwierdzili że zerwał się pasek rozrządu......... W osmio zaworówce!!! Później się okazało że padła pompa paliwa.

Dzwonie do ASO i pytam: ile za 2 amorki numer 60668186?
....
..
.
szuka
.
..
...
słyszę w słuchawce: "u k*rwa"
...
..
.
odp.: nie będzie pan zainteresowany

hehehe

Ja raz miałem ubaw jak do ASO zajechała Alfa 33
I mechanior maskę otwierał od strony scudetto :)

164 TB V6 - falujące obroty, wyzuta numer 8 i : Pan może już nie przyjeżdża bo my już nie pomożemy.

Przypomniało mi się moje:
- dobry, potrzebny mi korek wlewu oleju
- jaki model
- 155
- a co to?? który rocznik??
- 1994
- to to jeszcze jeździ??
(...)

podobnie mój kolega powiedział klientowi
- witam, mam Skodę Octavię
- to przykre

nie o Alfie ale zabawne..

mój kumpel pracował w warsztacie gdzie naprawiano tylko zawieszenia
przyjezdza klient i mówi ze cos mu stuka-puka powyzej 160km/h
mechanior wchodzi do auta i jedzie z klientem posłuchac
wracaja, wychodzi kierowca, wychodzi machanior na miekkich nogach i mówi
to smierc tak kostucha Ci puka...

pzd.

W gliwickim ASO Ganinexu postanowiłem spełnić fanaberię i kupić gumowego "dinksa" na odbojnik klapy bagażnika,
pan z zaangażowaniem wyszukał go w kompie - ja ucieszyłem się, że znalazł tak małą rzecz... - i powiedział
ale nie zamówię, bo w pudełku jest 10...
próbowałem walczyć - mówię, że przeciętne auto ma dwa takie "dinksy", a on szczery, uśmiechnięty - z pełnym profesjonalizmem, że FIAT tak robi...

Lubię ASO :)

Archi - podobne przeboje były ze spinkami do półki w GT
tu akurat były pakowane po 5 sztuk
ale ...
5 sztuk lewe
5 sztuk prawe
:lol:

Hehe bociek, a ja myślałem że usłyszałeś w ASO jaka ujowa ta Twoja GT na ropa :P

Pozdro :)

moja GYTY nigdy za mojej kadencji w ASO nie była ( 156 z resztą też )
ona ma osobistego opiekuna serwisowego - lepszy niż ASO i tańszy niż ASO

w ASO to się mogę tylko o coś zapytać , ewentualnie kupić jakieś pierdółki typu właśnie spinki , zaślepki itp

(...) ucieszyłem się, że znalazł tak małą rzecz... - i powiedział
ale nie zamówię, bo w pudełku jest 10...
(...) a on szczery, uśmiechnięty - z pełnym profesjonalizmem, że FIAT tak robi...

Lubię ASO :)

kupiłem Gtv i ciekł płyn do sprysków z trójnika, w ASO dowiedziałem się, że kosztuje 15 zł i zamówią mi całe opakowanie 15 sztuk :/
ale też dowiedziałem się u nich, że w serwisie fiata w Piekarach mają takie i kupiłem u nich i powiedzieli mi, że często je zamawiają, bo schodzą
podobnie było z kołkami mocującymi podsufitkę - kupiłem 10 sztuk, a potrzebowałem 6, moze ktoś chce kupić?

ale tak czy siak, najlepszy był tekst, kiedy spytałem o pióra wycieraczek - owszem, są, dwa rodzaje nawet, ale z ramionami w komplecie po 270 za stronę

to jest życie, w takim ASO

To jeszcze coś (ale o milczeniu), na wiosnę robiłem m.in. rozrząd - i rozeznawałem rynek, wiadomo Italauto, Autoport, ale i ASO AR - wysłałem maile w sprawie ich doświadczenia i kalkulacji do B-B, Bytomia, Rybnika, Gliwic, Pszczyny, Zabrza, Katowic i Żor.
Odpowiedział tylko GANINEX Gliwice i Pszczyna. Widocznie pozostali byli BARDZO zajęci:stop:, jest tez druga możliwość, że nie ogarniają poczty elektronicznej :D,
i tak zachodzę w głowę - skoro nie chcą nam zamawiać i sprzedawać części, ani serwisować, czy naprawiać aut to czym się właściwie zajmują - pilnują banerów??? :o

mam jeszcze historię o promocji AR... ale to na deser :)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót