Techno Bella - AR 166 3,0

• Autor wątku Autor wątku Techno
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
To może dziś mały update co dzieje się z samochodem. Ponieważ silnik jest idealny pod względem osiągów /dzięki fabryko :mrgreen: / oraz stanu technicznego, jest tylko jedna sprawa do poprawienia. Inżynierowie AR założyli sobie ze samochód będzie tylko na autostrady. My w naszym kraju ich nie mamy a poza tym nawet na nich Alfa 166 nie zachowuje sie bezpiecznie. Spróbujcie zrobić manewr zmiany pasa przy 200 km/h, tył nienadążna i jest nieciekawie. niektórzy twierdzą ze jest komfortowa itp.

Moim zdaniem oryginalne ustawiania zawieszenia są do DUPY :mrgreen:

Dlatego zabrałem sie za zawiechę i sa pierwsze rezultaty. Polecam wszystkim zmianę bałwanków,odbojników amortyzatora czy jak je tam zwą, z ang. jounce bumper. Należy kupić w serwisie na przednią oś pn. 60662611 a na tylną 60662612 oczywiście po dwie sztuki i zamienić z oryginalnymi. Nawet jeśli amortyzatory już nie są w idealnym stanie taka operacja na pewno pomoże na przechyły wzdłużne i poprzeczne.

Operacja czasochłonna bo trzeba wyciągnąć wszystkie amortyzatory z samochodu i rozebrać moduły. Szczególnie dużo zabawy jest z wyciągnięciem tyłów ale zabieg bardzo poprawiający właściwości jezdne.

Jeśli ktoś ma jakieś pytania to służę pomoc i radą techniczną bo nie sądzę żeby ktoś tego typu zabawy tuningowe przerabiał w Polsce :mrgreen:

A i jeszcze koszty - około 40 PLN za sztukę czyli 160 za komplet.
Następny krok do dostrojenie amortyzatorów żeby nabrała bardziej sportowego charakteru ale w granicach rozsądku bo krakowskie drogi nie rozpieszczają.

witam!!!moje gratulacje!
masz przepiękne i zadbane auto :!: :mrgreen:
środek i kolor tapicerki to dzieło sztuki...

mi też się marzy do mojej belli tapicerka skórzana w jasnej tonacji ;//

pozdrawiam i życzę dużo zadowolenia z samochodu! :DDD

(techno) dzieki za plytke ktora przeslales mi do Edynburga bo nie mialem okazji ci podziekowac ale niestety nie chodzi ale mimo wszystko dziekuje za checi co do wczesniejszych wypowiedzi kolegow dot. zawieszenia swiete slowa z dziadowania nie ma nic ,samochod jest juz nie drogi ale jego utrzymania w wysmienitej kondycji kosztuje

nie chce cie naciagac na koszta ale jesli to mozliwe to mozesz mi wyslac ale jak umiescisz ma torrentach to tez bede wdzieczny ,tylko powiedz kiedy to powiem kumplowi to mi to sciagnie w razie czego napisze ci na priva moj adres .Dzieki pozdrawiam

Śliczna!!! I piekne alu

Pozazdroscic-wlasnie takiej szukalem a kupilem 156sw.Ale tez jestem adowolony.

RAQ napisał:
Pozazdroscic - właśnie takiej szukałem a kupiłem 156sw.Ale tez jestem zadowolony.

A ja szukałem takiej jak Twoja z 2,4 ale stwierdziłem ze dla mnie za mała. I tak powstał pomysł na czarną 166 - oj długo jej szukałem :mrgreen:

Amortyzatory
Powrót