• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Techno Bella - AR 166 3,0

• Autor wątku Autor wątku Techno
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Techno

Guest
Jak niektórzy pamiętają szukałem 166 .... no i w końcu znalazłem. Wisiała chwile na mobile.de chociaż była w Belgii. Wiec po sprawdzeniu historii serwisowej odstarczoenj przez sprzedającego zdecydowałem sie na wylot.

Ale odlot to był na miejscu oraz na każdym kilometrze trasy z Antwerpii do Krakowa :mrgreen:

Więc teraz trochę o samochodzie:
- silnik /jedyny słuszny/ 3 litry V6 - aleeeeee dźwięk, Clarkson miał 100% racji...
- rocznik 2003
- jeden właściciel, ja jestem drugi i ostatni do końca - mojego lub jej :)
- pełne wyposażenie, wg ePer'a to wersja Super Progression a wiec:

navi
telefon
skóra
cruise control
szyberadach
alufelgi - piękne
i wiele innych

- zawieszenie w stanie idealnym choć mne ta filozofia zestrojenie nie leży do końca i zaraz zostanie to naprawione

Mam kilka rzeczy do zrobienia w najbliższym czasie ale o tym innym razem.
Poniżej kilka "roboczych" fotek, pogoda nie sprzyja sesjom fotograficznym.

Co sądzicie ? Dobry zakup ?

39.jpg

40.jpg

41.jpg

elegancka.....
przepiekne auto, zycze wiele pieknych chwil ze sto sześć sześ :twisted:

Cudownie piękna i śliczne fele :shock:

Witam i trzeba przyznać że zajebi...... super powodzenia i przyjemności z jazdy .

Piekna jest :!: Uwielbiam ten model, i jak bym mial miec to tylko z tym silnikiem w manualu :twisted: Rocznik 2003 to FL a widze ze masz wersje przed, ktora mi sie bardziej podoba niz ta po FL, ale wiadomo, kwestia gustu :wink:

scudettokrk napisał:

Dzentelmeni nie rozmawiają ... ale Ci powiem na spocie kiedyś

Milano_155 napisał:
Rocznik 2003 to FL a widzę ze masz wersje przed

ale chyba od października 2003

Poza tym, to oczywiście mam/miałem kilka problemów:

- parowały mi szyby /permanentnie/ ale po wymianie filtra kabinowego jest lepiej choć nie idealnie. Dziś wracając z pracy po 10km, a wiec auto już nagrzane, zostawiłem go na 30 minut pod sklepem, wracam a wszystkie szyby zaparowane jak by tam ktoś siedział cały czas. Czy ona jest taka szczelna ? Mam uchylac okna przed wyjściem ? ;//

- wracając z Belgii, wjechałem w moje okolice i od razu zaczęło mi sie coś tłuc z tyłu. Na szczęście błahostka, autko do góry + dwie końcówki stabilizatora po 40PLN za sztukę i po kłopocie. Chciałem wymienić jeszcze gumy stab. ale dowiedziałem sie że nie ma zamienników :shock: może mi ktoś to potwierdzić ? W serwisie i na ePerze twierdzą że stab jest razem z gumami :!:

- Świeci mi sie kontrola trakcji z ABSem - wymienię czujni czujniczek i będzie git.

- Przebieg to obecnie 110Kkm wiec czeka mnie "rozrząd". Rozumiem że Gates + SKF ...

- Srebrny plastiki na konsoli środkowej. Nie dość że paskudnie plastikowy to jeszcze nie mogę go domyć wiec idzie pod folię a la carbon, jak będzie wiocha to czarny lakier, kilka warstw plus bezbarwny, coś jak fortepian. Zobaczymy. A i jeszcze mieszek biegów bezowy dziurkowany ...

Reasumując: nie taki diabeł straszny jak ludzie /laicy/ mówią.

mega mega zaj..sta!!!
Gratuluje, kombinacja koloru nadwozia, koloru wnętrza i felg najlepsza z możliwych.

bardzo ladna.moze smigasz na obiegu zamknietym a wlaczenie klimy nic nie daje?

piotriix napisał:
bardzo ladna.moze smigasz na obiegu zamknietym a wlaczenie klimy nic nie daje?

Nic nie pomaga ... klima nastawiona na auto a jak zaparowane to na full . Zastanawiam sie na wyciągnięciem w ogóle filtra na chwile i wtedy zobaczymy. A i tak jeszcze muszę ją odgrzybić bo coś po oczach czuje że nie jest z nią najlepiej w tym temacie.

auto zajebiste marzy mi sie 3.0
co do parowania nie iwem czy w 166 jest jak w 156 mi tez permanentnie parowaly pojechalem do Aso i co sie okazało odpływ pod szyba z przody byl zapchany i woda mi sie jakos przedostawala do nawiewu :/ skutkiem bylo max parowanie koszt usterki bodaj 30zł
bo moze nikt nigdy nie czyscil

pozdrawiam

Fajny kolorek, skora miodzio, tylko dziwne ze w takiej wersji nie ma elektrycznych foteli i pamieci ?! tylko reczne :shock: ale i tak jest ladna ;D

Jak to mówi Kasia z Operacji Tuning: nice,nice

Wiem że wiele osób szukając auta zastanawia sie jakie koszty ich czekają po tym jak już sobie autko kupią - sam sie nad tym zastanawiałem, wiec chciałem w tym wątku co nieco czasem napisać.
Jak na razie moje koszty wyglądają następująco:
1. Diagnostyka komputerowa i skasowanie błedów m.in. świecące air bag'i 60PLN
2. Wymiana oleju 6litrów*30PLN + filtr Bosch + robocizna =280 PLN
3. Kabinowy filtr powietrza Filtron 70 PLN

Zostały do zrobienia:
1. Odgrzybianie klimy ok 100PLn
2. Rozrząd ok 1000PLN
3. Tarcze i klocki - jeszcze sie nie zdecydowałem co założę, wiec nie znam kosztów.

ciekawe czy jeszcze coś wyjdzie :?

Bardzo ładny i gustowny pojazd! Kolorystyka odpowiednia do tak poważnego już przecież modelu, natomiast co do konsoli, to moim skromnym zdaniem lepiej ją pomaluj, bo karbon mi do tego auta jakoś nie pasuje... Poza tym, jeśli chcesz manszet lewarka ze skórki założyć, to ja takie rzeczy właśnie robię. Mam nawet kolor Twojej tapicerki w ofercie. Pozdrawiam.

robak#21 napisał:
auto [cenzura - zajefajne] marzy mi sie 3.0
co do parowania nie iwem czy w 166 jest jak w 156 mi tez permanentnie parowaly pojechalem do Aso i co sie okazało odpływ pod szyba z przody byl zapchany i woda mi sie jakos przedostawala do nawiewu :/ skutkiem bylo max parowanie koszt usterki bodaj 30zł
bo moze nikt nigdy nie czyscil

pozdrawiam

miałem to samo - polecam sprawdzić

Amortyzatory
Powrót