Takie tam nocne zabawy w Proxi

chyba przestawiłeś cyfry u siebie wstawiasz 20 w tym bajcie. do tego już to co pisałem w tym tygodniu po robieniu stelvio - też musisz bajt 78y zmienić tak jak pisałem. w stelvio włącza się ogrzewanie tylnej szyby z automatu po tych zmianach w odpowiednich warunkach, i ta funkcja nie zależy od ustawienia w menu. w Giulii tylna szyba sama się nie włącza.

Dzieki, chodzi o Giulie. Zmieniłem bajty jak w opisie, jednak temperatura tarcz sie nie pojawia. Nie mam także opcji comfortu w menu, ale za to włacza mi się samo grzenie siedzień i kiery. Coś zrobiłem nie tak?
bajt 148 zmieniłem na 20.
bajt 108 zmieniłem na 07

a czy ja podawałem Wam zmianę do tarcz? nie, bo to zmiana typu hamulców a nie chcę żeby potem ktoś mi zarzucił że propaguję coś co może teoretycznie mieć wpływ na ich działanie.

Jakie masz auto, kiedy wyprodukowane (lub daj VIN). Które firmwary w BCM, HVAC, CSWM i w infotainment jaki masz firmware (MVxxx?). Pisałem że w wielu autach nie działa.

ZAREAEBN1K7623622 rocznik 2019, infotainment mam najnowszy 090.000.061

ZAREAEBN1K7623622 rocznik 2019, infotainment mam najnowszy 090.000.061

sprawdziłem VIN i jak Ty chcesz mieć autokomfort skoro nie masz opcji NHS/452 podgrzewana kierownica/podgrzewane fotele? To nie jest Veloce z Twojego opisu, tylko po opcjach widzę że LL1 200HP xenony i carplay

Ostatnia edycja:
Mam dołożone fotele elektryczne i podgrzewane. Kierownice też. Ale widzę że wszystko dobrze zrobiłem bo Veloce działa jak należy chociaż jest odrobine starsze od tej Super.

modul siedzen cswm musi byc chyba w wersji 9.x moze 8.x da rade - to on steruje kiera i grzaniem tylka. jaki tam masz? poza tym w proxi moze trzebaby jeszcze troche recznie pogrzebać. jakie firmwary infotainmentu, bcm i hvac masz?

Też myślałem że to wina scwm (mam v.5.00), ale jak przelożyłem z Veloce (v.9.00) to jest dokładnie tak samo. 90.000.061; BCM ...660390 v:0724 hvac 152A

BCM i radip spoko, hvac z glowy nie pamietam. pytanie czy na tym sterowniku cswm 9.x przekladanym puszczales tez proxi z autocomfort w tym aucie w ktorym Ci nie dziala? ten sterownik 9.x to był z tego auta w ktorym dzialalo? Inna możliwość, to że proxi nie do końca masz gotowe - żebym znalazł czas to bym Ci to przeglądnął - najpierw daj znać na pierwsze pytanie, potem będziemy najwyżej myśleli o ręcznych edycjach proxi - tylko tak czy siak, sterownik z tego co mi się wydaje będziesz musiał mieć w wersji 9.x a niestety na nie updaty nie wyskakują w ASO - musiałbyś gdzieś wymusić (chyba chińskie nielegale inżynieryjnych wersji Witecha z bazą firmwarów dałyby radę)

Ostatnia edycja:
W przyszłym tygodniu będę miał już swojego Witecha. Zobaczę co będę w stanie zrobić. :)

Amortyzatory
Powrót