Czarny_28
Aktywny
- Auto
- AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.
centralka swiec-tak jak pisalem w innym temacie.Sprawdz to sobie
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Witam KolegoPanowie,
Do dzisiaj miałem ten sam problem co i Wy. Po wymianie świec błąd dalej wyskakiwał. Podjechałem więc do serwisu, który specjalizuje się w Alfach i po sprawdzeniu nowych świec Panowie, wzieli sie za centralkę. Po odpięciu kostek, rozebraniu, wyczyszczeniu preparatem do styków i skasowaniu błędu jak ręką odjął. Podobno nie było masy czy coś takiego. Mam nadzieję, że sytuacja jest już opanowana.
ale czego sie wboicie w wymianach tych swiec? Wymieniałem już w kilku jtd jakie - alfach/fiatach i jeszcze nigdy nic nie ukreciłem. Trzeba tylko miec dobre narzedzia, spreżone powietrze do wydmuchania syfu z gniazd swiec, oraz jakis dobry preparad do zalania swiec dzień wczesniej dosc obficie, a przed demontażem jeszcze dokładnie wydmuchac wszystko.
Dokrecac też z wyczuciem i odkrecac z umiarem powoli i spokojnie bez nagłych ruchów. Fakt dojscie masakra, ale sie da i ja to potwierdzam na swoim przykładzie. Natomiast zawsze wkładam swiece oryginalne montowane na pierwszy montaz i nie miałem jeszcze nigdy żadnych przygód - niewiem natomiast jak sie sprawdzają te tańsze zamienniki.
Myślę,że cena jest OK jeśli ma to uchronić przed zakupem nowego choć szczerze nie wiem ile kosztuje takowy.Ja za naprawę zapłaciłem 50 zł. Trudni mi się wypowiedzieć czy to dużo czy mało, ale kwota jest akceptowalna.
witam, mam podobny problem
rano, na pulpicie mruga controlka od świec wraz z komunikatem "preriscaldare candelette non disponibile" czy jakoś tak, po odczekaniu max 2 min, komunikat wraz z kontrolka gasnie...
dodam ze problem pojawil sie po tym jak samochod stal nie uzywany 4 dni w niskich temperaturach pod chmurka...
jeden elektryk podpowiedzial ze moze to byc wina niedoladowanego akumulatora...
a tak przy okazji jakie macie akumulatory w swoich Alfach 159 1.9 jtd, 150KM??
witamPanowie,
Do dzisiaj miałem ten sam problem co i Wy. Po wymianie świec błąd dalej wyskakiwał. Podjechałem więc do serwisu, który specjalizuje się w Alfach i po sprawdzeniu nowych świec Panowie, wzieli sie za centralkę. Po odpięciu kostek, rozebraniu, wyczyszczeniu preparatem do styków i skasowaniu błędu jak ręką odjął. Podobno nie było masy czy coś takiego. Mam nadzieję, że sytuacja jest już opanowana.