[146] Światła Mijania

• Autor wątku Autor wątku gombej
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
brak zarowno samopoziomowania jak i w niektorych przypadkach spryskiwacza lamp
Nie wiem czy zauważyłeś kiedyś,że samopoziomowanie działa tylko podczas uruchamiania reflektorów (dostosowuje się np do obciążenia samochodu-to samo możesz zrobić zwykłym pokrętłem przed jazdą) a na dziurawych drogach i tak NIC nie daje.
Jesli chodzi o spryskiwacze to się zgadzam- szkła reflektorów z żarnikami gdy ulegną zabrudzeniu żle rozkładają światło i oslepiają. Trzeba bardziej dbac o ich czystośc przy ksenonach (zarówno oryginalnych jak i hidach).

Koledzy dolacze sie do temtu poniewaz moje reflektory sa uszkodzone a nie chce mi sie bawic w ich naprawe zastanawiam sie nad zakupem nowych - zamiennikow. I tutaj pytanie, czy warto kupic najtansze:
http://www.allegro.pl/item828971774_alfa_romeo_145_146_94_00_reflektor_nowy_lewy.html
Czy lepiej dolozyc do reflektorow Depo?
http://www.allegro.pl/item830002722_reflektor_migacz_alfa_romeo_145_146_1994_2000.html
A moze zna ktos firme Abakus i ma doswiadczenie z jakoscia ich reflektorow bo takie sa dostepne w intercarsie - jak dla mnie za 180 zl. sztuka.

niestety i mnie dopadła wymiana reflektorów :/... jak wyzej dołączam sie do pytania Kolegi z racka ;) przy okazji pozdrawiam bo często tam bywam ;)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Te pierwsze reflektory to pewnie też DEPO. Ja za swoje DEPO dałem 138zł za szt... Zapytaj sprzedawcę o producenta. Te drugie droższe bo z kierunkiem :)

Kolego jestes zadowolony z tych reflektorow? Sa dobrej jakosci?

no wlasnie jestes zadowolony bo ja mam jedna lampe z firmy TYC i kapa jest jakis dziwny punkt na scianie

Niedawno przerabiałem wymianę jednej lampy bo były pourywane zatrzaski. Kupiłem TYC'a bo znany - pojechałem wyregulować, 1 obrót i stuk... wkład spadł z zatrzasków, wada fabryczna - jabłko było za małe i wypadało z zatrzasku. Kupiłem DEPO - nie dość że tańsze to i jeszcze solidniejsze wykonanie. Także jak kupujecie TYC'a to sprawdzajcie na miejscu.

potwierdzam to co napisałem w powyższym poście :)
lampy depo piękne szklące sie nowiutkie lampy :D narazie mam zarówki philips-a +30% i naprawde rewelacja ;) jutro moze zaloze hidy na probe a napewno kupuje do moich nowe zarniki mysle ze 5k beda oki ;) dzieki gonzo za odpowiedz na prv;)
śmiało moge polecić te lampy
pojechałem odrazu je ustawić na stacje i naprawde super efekt ;) byle by byl długi ;)

Amortyzatory
Powrót