• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Światła dzienne na drogowych - moduł 30% kto ma?

Kurde źle to napisałem żeby dzienne paliły się razem z pozycjami, bo jednak wolałbym bym żeby lampy z tyłu też świeciły.

Ostatnia edycja:
Przecież Masa Chyba tak zrobił. To od ciebie zależy jakimi światłami będziesz wyłączał dzienne, poprzez podpięcie kabla do odpowiedniego światła.

No to w takim razie trzeba zamówic moduł i spróbować podłączyć (totalny laik w tych sprawach jestem.)

Kiedyś obiecałem zdjęcia
208.jpg

209.jpg

Wyklepane Hammer AXE

Zrobiłeś dzienne z mijania a nie z drogowych :)
To chyba nie jest to samo.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Widzę że nie masz pojęcia jaki układ świateł jest w 166 :edziahaha:

Bo wlasnie tak to ma wygladac dla kogos kto sie nie zna hahaha. Czyli misja sie udala

wysłane z WC

No to teraz już bez obaw można zakładać :)

- - - Updated - - -

Masa625 - moduł załącza Ci dzienne i tylne z automatu?

Tak pije do ciebie. Jak ktos mie ogarnia tematu świateł w 166 to oznacza ze ten moduł jest stworzony do 166. W sensie chodzi mi bardziej o zwyklych ludzi policjantów itp ktorzy mysla ze świeca mijania a tu wuj. W 166 mijania są wewnatrz a drogowe zewnatrz. Na module wyglada to bardzo naturalnie. Wczesniej w tym temacie są moje fotki i sam przyznasz ze jest ok. Jakby bylo inaczej czyli drogowe od srodka a mijania na zewnatrz jak np w starych bmw to odrazu widac ze cos jest nie tak...
Zreszta wczoraj mialem stłuczkę i auto stalo odpalone przy policjantach ktorzy ogkadali szkody. Nikt nic nie mowil o światłach czy cos. Mlodzi policjanci wyluzowani, nie to co te stare dziadki

wysłane z WC

Ostatnia edycja:
Tak pije do ciebie. Jak ktos mie ogarnia tematu świateł w 166 to oznacza ze ten moduł jest stworzony do 166. W sensie chodzi mi bardziej o zwyklych ludzi policjantów itp ktorzy mysla ze świeca mijania a tu wuj. W 166 mijania są wewnatrz a drogowe zewnatrz. Na module wyglada to bardzo naturalnie. Wczesniej w tym temacie są moje fotki i sam przyznasz ze jest ok. Jakby bylo inaczej czyli drogowe od srodka a mijania na zewnatrz jak np w starych bmw to odrazu widac ze cos jest nie tak...
Zreszta wczoraj mialem stłuczkę i auto stalo odpalone przy policjantach ktorzy ogkadali szkody. Nikt nic nie mowil o światłach czy cos. Mlodzi policjanci wyluzowani, nie to co te stare dziadki

wysłane z WC

Akurat też mam taki moduł i nie wiem skąd wziąłeś że coś jest nie tak jak drogowe są od wewnątrz ??
To akurat jest normalne, to co pokazałeś na zdjęciach właśnie nie jest :).
Masz 166 po lifcie ? Tam są bixenony więc strikte nie ma drogowych, więc taki moduł nie jest do tego auta, bo raczej nie ustawisz bixenonôw na 30% mocy ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Co ty bredzisz w ogóle?
Próbujesz mi wmówić, że nie wiem jakie mam światła w swoim samochodzie?

Wyklepane Hammer AXE

Ale to też trochę dziwnie wygląda jak z przodu świecą, a z tyłu nie to już wygląda, że było coś kombinowane, albo popalone żarówki z tyłu i tłumacz się w razie kontroli. :)

Ale to też trochę dziwnie wygląda jak z przodu świecą, a z tyłu nie to już wygląda, że było coś kombinowane, albo popalone żarówki z tyłu i tłumacz się w razie kontroli. :)

Bzdura. Żadne fabryczne rozwiązania nie zapalają świateł z tyłu. Mało tego, kilka lat wstecz część producentów wzywała polskich klientów do serwisów i wyłączała im opcję świateł dziennych, bo niedoprecyzowane były nasze przepisy. Powodowało to, że były one rozumiane, że muszą się też świecić światła z tyłu, a oni tego nie zapewniali w fabrycznym rozwiązaniu.

No dobrze ale nie powiem w czasie kontroli albo na przeglądzie, że zrobiłem sobie światła do jazdy dziennej ze świateł drogowych. [emoji14]

Nie powiesz, bo to nielegalne. Musisz mieć oznaczenie na kloszach DRL albo RL.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót