Światła dzienne na drogowych - moduł 30% kto ma?

Nie wiem jak was, ale mnie dzienne w długich oślepiają.
Widzę że świecą na te 30% ale strumień światła jest taki że od razu jadąc na przeciwko takiego auta to zauważam.

Nie jestem fanem wzbogacania auta w DRLy ale te w kierunkach wyglądają ciekawie.
Przepraszam za OT ;)

Panowie a Ci co maja te moduły jak nei wkleili fotek tak nie wkleili:(
KAżdy ma smartfona w kieszeni, napierdziela z tapatalka a problem fotke cyknac i wkleic:)

Czekamy na foty z tych testów :D z tych kierunko-dziennych też :)

Dzis moduł dotarl i jutro bede to montował. Mam tylko pytanie co do schematu montażu.
Dokladnie chodzi o kabel czerwony. Na schemacie widac bezpiecznik.
31.jpg

32.jpg

Na kablu modułu nie ma bezpiecznika żadnego . czy to oznacza ze mam to podpiąć w skrzynce bezpieczników pod odpowiedni bezpiecznik(wcisnąć w gniazdo bezpiecznika)?
W manualu od maestro w ZTS maestro podlaczal wszystko pod kable bezposrednio... [MENTION=5374]danus77[/MENTION] [MENTION=3821]marek230482[/MENTION] pomóżcie ciemnej masie[emoji481]:sarcastic:

wysłane z WC

Ostatnia edycja:
Jak to się ładnie mówi: bezpiecznik nie wchodzi w skład zestawu... czyli powinien być ale kup i montuj se sam ;)

Nic się nie stanie jak podłączysz bez bezpiecznika. Ale nie zabezpieczysz układu przed ewentualną usterką. Jaką nie wiem :) ja zazwyczaj daję bezpiecznik na kabel. A czasami nie :P

Co Wy mowicie. Jakies zlaczki do kabli dostalem gratis a by bezpiecznika nie dali? To zolta zaraza j.. ana:( ciekawe jak danus to zalozyl bo ma ten sam moduł. Jezeli jest tak jak mowicie to bede musial jakies gniazdko z bezpiecznik kupic i wlutowac w ten kabelek czerwony. Nie chce babci spalic

wysłane z WC

Kupuje się takie na wsuwki bez lutowania.

To jest od "SZUMO" nic z all....? polecam tego alegrowicza sam kupuje dużo u niego i zero problemów

U mnie jest troszkę inna ori instalacja od długich. Z tego co pamiętam to też nie było bezpiecznik. Ja podpialem się pod bezpiecznik od świateł. Ale tak jak piszę, u mnie jest inny układ sterowania długimi, bo nie ma przekaźnika i wszystko robi moduł świateł. Jak dotrę do domu to zerknę w schematy gdzie się podpiąć

Wyklepane Hammer AXE

Monoholik to jest z allegro. Od sprzedawcy z linku danusa.

Co do bezpiecznika to jezeli są na wsuwki to napewno koszt jest drobny takiego gniazda i sobie to poprostu dorzuce do tego czerwonego kabelka.
Jutro bede to montował . jak zatrybi to wrzuce zainteresowanym kilka fotek kal to dziala. Zamierzam ustawic to na 30%

wysłane z WC

Ostatnia edycja:
Krzyzie powiem Ci ze nie mam pojecia. Musial bys zapytac sprzedawcę[emoji481] ale pewnie 40.

wysłane z WC

Zaraz jade montować. Postaram sie dla Ciebie zrobic takie foto.
Ale to bedzie foto z garazu. Ja mysle ze 30% absolutnie styknie.
wysłane z WC

Jest jeszcze jeden kabel ktory mam polaczyc. Ten czerwony. Ktos wie gdzie pod kierownica to wpisac?
I jeszcze jedno pyt. [MENTION=5374]danus77[/MENTION] [MENTION=3821]marek230482[/MENTION]

Ostatnia edycja:
Majster to jest oficjalnie nielegalne bo szkło lampy nie ma napisu drl.

Update.

Swiatla zadziałały. Ale..
Świece jak wlacze pozycyjne. Bez pozycji nie dzialaja...
Oczywiscie tylne pozycje tez świeca.

No a kabel plusowy wpialem pod bezpiecznik od centralnego zamka.
Mase pod mase w kostce włącznika świateł.

Dlugie pod kabel dlugich w pajaku.

Nie wiem czy zle nie wpialem sie. W kabel z plusem po zapłonie.
Wg maestro to kabel zolty w kostce włącznika... Moze tu problem ze to dziala dopiero jak wlacze pozycje...

Danus marek gdzie jestescie??? :(
Albo ktos poratuje rozpiska pinow w kostce od świateł bo nie mam elerna.

Tu manual maestro. Markerem napisalem pod jaki kolor ppdlaczylem z kablami z modulu
4390346b670f47b445595a3fd3a8aab8.jpg

A tu z modułu instrukcja
d43456e3e2e25d03ff7f8025e7b2369a.jpg

Czyli moduł dostaje prad dopiero jak wlacze pozycje...
Po zaplonie auta nie dziala...

A powinno byc chyba tak:

Po zapłonie auta sie uruchamia

Po wlaczemiu pozycji gaśnie...

Czyżbym kable musial odwrotnie polaczyc?
Te dwa kable od zapłonu i pozycji tak jakby mi tu zamieszaly...

wysłane z WC

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót