[159] Światła do jazdy dziennej - jakieś pomysły?

• Autor wątku Autor wątku M@T
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Mogą się świecić z tyłu ale nie muszą ;-) Generalnie jadąc na przeciw siebie jest większa różnica prędkości niż jadąc jeden za drugim i stąd ten przepis no i przy odpowiednim padaniu promieni słonecznych bardziej niewidoczne auto jest jadące z naprzeciwka w dalszej odległości niż to za którym się podróżuje.

Montując, lub kombinując jakiekolwiek drle oszczędzamy nie tylko żarnik ale i przetwornicę (jak ma sie xenon) i oczywiście odbłyśnik w soczewce ;)
niby tak, ale... nowe auta mają już ten bajer, a takie jak nasze nie oszukujmy się, odbłyśnik już dawno nadaje się do regeneracji :) soczewki do płukania i palniki pewnie też zaraz ch... strzeli

niby tak, ale... nowe auta mają już ten bajer, a takie jak nasze nie oszukujmy się, odbłyśnik już dawno nadaje się do regeneracji :) soczewki do płukania i palniki pewnie też zaraz ch... strzeli

No wlasnie i jak ktos zregeneruje a duzo jezdzi to znowu szkoda, ja mam u siebie nowe lampy i troche mnie boli jak w dzien musze na xenonie jezdzic ;c

No wlasnie i jak ktos zregeneruje a duzo jezdzi to znowu szkoda, ja mam u siebie nowe lampy i troche mnie boli jak w dzien musze na xenonie jezdzic ;c
ale jak zregenerujesz to masz spokój na następnych kilkanaście lat. W mojej siedemnastoletniej renacie odbłyśnik był co prawda już trochę przytyrany ale ciągle światła śwecą dając dobrą widoczność. Bardziej chyba wpływ na słabe światło mają przykurzone soczewki, a to się dzieje niezależnie od tego czy używasz świateł czy nie. Jak ktoś ogarnie fajne ledy, to czemu nie tylko naprawdę musi to być przemyślane i najlepszej jakości nie szpecące auta.

ale jak zregenerujesz to masz spokój na następnych kilkanaście lat. W mojej siedemnastoletniej renacie odbłyśnik był co prawda już trochę przytyrany ale ciągle światła śwecą dając dobrą widoczność. Bardziej chyba wpływ na słabe światło mają przykurzone soczewki, a to się dzieje niezależnie od tego czy używasz świateł czy nie. Jak ktoś ogarnie fajne ledy, to czemu nie tylko naprawdę musi to być przemyślane i najlepszej jakości nie szpecące auta.
Sęk w tym, że do159 nie pasują żadne ledy. Wątek obok jest wrzucone zdjecie z ringami i jakby nie patrzeć tandetnie to wygląda. Oczywiscie kazdy ma swoje zdanie...

Imho jedyne DRLe, które pasują do 159 to okrągłe w miejsce przeciwmgielnych przednich.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Alfa romeo 8c ma oryginalnie dzienne w miejsce halogenów i wg mnie, czy to 159 czy 8c czy nawet zupełnie inne marki, wygląda to nadzwyczaj dobrze i ma jakiś pazur w sobie.

Takie wrzucone w przeciwmgielne nadal kojarzą mi się z tandetą, jakieby nie były.
Tylko co w nich tandetnego? Wyłączone niczym się różnią od halogenow na pierwszy rzut oka?
Włączone wyglądają chyba najlepiej z możliwych rozwiązań w 159.

Tylko co w nich tandetnego? Wyłączone niczym się różnią od halogenow na pierwszy rzut oka?
Włączone wyglądają chyba najlepiej z możliwych rozwiązań w 159.

No nie podoba mi sie to i tyle ;)

Tez mysle nad takim modulem

A mnie się podoba, że każdemu podoba się co innego;)

Pytanie do tych co mają moduł firmy Lepard - macie możliwość poprzez oprogramowanie "Lepard Service" zasymilować oddzielne świecenie lewej i oddzielne świecenie prawej żarówki świateł drogowych? Podobnie dla funkcji "Fan Lights" czy obie żarówki świecą jednocześnie, czy tez na przemian?

Pytanie do tych co mają moduł firmy Lepard - macie możliwość poprzez oprogramowanie "Lepard Service" zasymilować oddzielne świecenie lewej i oddzielne świecenie prawej żarówki świateł drogowych? Podobnie dla funkcji "Fan Lights" czy obie żarówki świecą jednocześnie, czy tez na przemian?
Świecą się na przemian jednak ledwo to widoczne. Myślę że to kwestia reakcji żarówki

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Sam to zamontujesz. Wszystkie potrzebne przewody masz w kasecie z bezp. obok aku. Miałem już różne "dzienne", obecnie z uwagi, że nie mam ksenonów, podobny moduł mam założony, ale na św. mijania. Swiatła zapalają się same po uruchomieniu silnika ( uruchamia je napięcie >13V), jest wszystko legalnie, świecą się tylko same św. mijania, nawet jak przy złej widoczności zapomnę o przekręceniu manetki w normalną pozycję do jazdy w nocy, to z przodu zawsze mam światła mijania. Dodatkowo moduł ma funkcję zmiany natężenia mocy świateł.Moduł ten założyłem, bo często zapominałem o włączaniu świateł, teraz mam spokój.

Oglądałem temat variatore o zakładaniu takiego ustrojstwa w 159 ale, średnio mi się widzi montaż samemu. Jesli na pokładzie jest biksenon to trzeba zmieniać instalacje? Bo elektromagnes otwiera przesłone

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót