• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Swap w AR 156

JaKs160

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 TI
Witam myślę nad swapem w mojej 156 i tu mam kilka pytań. Jaki jest koszt swapa nie wliczając kosztu silnika tzn ile osoba swapujaca weźmie oraz jak wygląda sytuacja z silnikami z innych aut, Marek itd. Czy tylko 2.5, 3.0 busso wchodzi w grę jeśli chodzi o benzynę

Dzwoń i pytaj, nikt Ci nie powie ile taka usługa będzie kosztować. Mogę Ci rzucić z czapy kwotą 20k zł i może być to dużo, a może być mało. Wymyśl co, zadzwoń i zapytaj.

Jaki jest koszt swapa nie wliczając kosztu silnika tzn ile osoba swapujaca weźmie
Odpuść sobie, taniej sprzedać co masz i kupić auto z silnikiem który Cię interesuje a pieniądze zaoszczędzone na rzeźbieniu wydaj na doprowadzenie go do takiego stanu jak chcesz.
jak wygląda sytuacja z silnikami z innych aut
Jak wyżej x100, tutaj to studnia bez dna, jeśli nie masz nawet mechanika na swap silnika z tego samego modelu to w ogóle zapomnij o silniku z innego auta, skończysz z unieruchomionym szmelcem wożonym na lawecie od mechanika do mechanika.

Jeśli chcesz to komuś zlecać a sam nie masz pojęcia o mechanice to po raz 3 - odpuść sobie.
Nie zdajesz sobie sprawy ile to pracy, problemów i poprawek, śmiem twierdzić że 9/10 prób swapowania kończy się strupem rdzewiejącym w krzakach więc odpowiedz sobie na pytanie czy tego właśnie chcesz.

Jak się upierasz, możesz próbować z 1750 TBi. Strzelam, że ok 40k takie coś wyjdzie. O ile ktoś w ogóle się tego podejmie...

Możesz zawsze jeszcze wrzucić fiatowskie 2.0 turbo. Tak zrobił Teddy.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót