[155] Suzumushi's Garage

Napisał by coś więcej... co za wersja Stelvio?

veloce Ti czy jakoś tak ;) brakuje mi w niej haka... ale niedługo pewnie doloze, plus pare pierdół dołożonych z opcjonalnego wyposażenia, ogólnie żona zadowolona, ale chwile jej zeszło żeby się przekonać, jedyne na co narzeka to ta słaba reakcja na gaz :(

za to w wolnym czasie zaczalem ogarniac meble garażowe :)
na pierwszy ogień GTA..... ależ to daje radoche i banana na twarzy :) i ta reakcja na gaz i ten dzwięk.... milo bylo sobie przypomniać i poupalac przez dwa tygodnie... więc przebiegu troche doszło.
Przy okazji wymieniona tulejka z trzpieniem od pedału sprzęgła(bo skrzypiało), końcówki stabilizatora... bo stukaly... okazalo sie ze jeden sie poluzowal, ale skoro auto juz mialem w górze to wymieniłem, smieszny koszt części, wymiana płynu hamulcowego (ze sprzęgła wyszła czarna maź), i próba ogarnięcia trzeszczącej tapicerki fotela o podłokietnik (napisałem zapytanie w dziale kosmetyka)
ah i opony by sie przydalo wymienic... obecne maja juz ponad 10 lat, a przebiegu pewnie ze 2 tys ;D

Capture2.jpgCapture1.jpg1627726065956.jpg

mam nadzieje w tym tygodniu uruchomić 155.... 2 lata stoi, wiec troche więcej nakladów i wysiłku to zabierze....

Ostatnia edycja:
Prosilbym o jakies nowe zdjecia 155 i Giulii z dobrego aparatu.

No co racja to racja, przydały by się jakieś nowe, dobre zdjęcia perełek z Twojego garażu :P

A może napisałbyś coś o porównaniu Alfy 147 GTA i Giulii Q ? To dwie topowe Alfy ostatnich czasów, wiadomo że Giulia jest szybsza i dwa razy mocniejsza, ale są też subiektywne wrażenia z jazdy, dźwięk silnika (podobno lepszy w 147 GTA). Najnowsze wcale nie musi oznaczać najlepsze w każdym calu, zwłaszcza dla miłośnika marki i w ogóle motoryzacji.

tu nawet nie chodzi o planety tylko o epoki ;]
147 gta jest wspaniałą odskocznią, wsiadasz i masz banana, brzmi, wkręca się, skrzypi, sentymentalnie tak, skutecznie -> nie
dzisiaj do uzytku na codzień? na pewno nie, jednak kuper szybko przyzwyczaja sie do wygody;]
mam nadal plakat 147gta ktory wisial lata nad moim biurkiem, za "mlodzienczych" lat to bylo na prawde coś.... milosc od pierwszego spojrzenia;]
ma swój urok, nie da sie temu zaprzeczyc.

co do zdjęc to trzeba by kogoś kto potrafi je robić ;] a z czasem cięzko u fotografów ;] Pan Mareczek vel [MENTION=46]marekm[/MENTION] ma juz dwa pojazdy w plecy do obfotografowania ;]

jakie dwa? coś oprócz czarnej cysterny jeszcze się pojawiło? ;)

Brery juz dawno nie mamy, zastapila ja giulietta, a giuliette stelvio
a co do ferrari to raczej calkowicie nie moj klimat, odstawiajac na bok aspekty finansowe.

Nie rajcuje Cię takie 348 czy F355? Taczka, wszystko trzeszczy czyli tak jak lubisz i jeszcze 8 garów :)

Panie Mareczku, to juz trzy czekaja na sesje....
aa325474467_554662349950111_3973390590450429274_n.jpg

No ale co to, Q4 na prąd przerobiona? :P

Amortyzatory
Powrót