• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Stuki w szklanym dachu Giulietta

Jabolek

Nowy
Auto
AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm
Witam,

Od jakiegos czasu slysze stuki podczas najechania na jakas nierownosc ze szklanego dachu, bardziej z tylniej czesci samochodu, tak jakby szyba dotykala jakiegos metalowego elementu...moze ktorys kabel to powoduje..
moze silniczek dociska za mocno bo to tylko gdy najedzie sie na dziure albo cos w tym stylu, nie musi byc duza.

Nie ma tragedi jeszcze bo tylko czasami slychac i nie jest to uciazliwe ale jesli mial juz ktos cos takiego to bede wiedzial +/- czy warto jechac do serwisu poniewaz chce tylko z naglymi przypadkami jechac jak cos :P

pozdro

Ostatnia edycja:
Miałem dokładnie taki sam efekt. Pewnie coś Ci wpadło w przestrzeń wokół prowadnic, jakaś gałązka, listek i puka w szybę na dziurach. Mocny odkurzacz ew. dmuchawa Twoim przyjacielem. Jak nie uda się namierzyć świerszcza za pierwszym razem pojeźdź chwilę i ponów próbę. Czasami poleci on w tylną część dachu, gdzie nie ma dostępu.

Trzeba również pamiętać o nasmarowaniu prowadnic dachu przynajmniej raz na rok. U mnie wychodzi nawet częściej ale ja bardzo często z niego korzystam. Jeżeli zaczyna Ci on popiskiwać lub cieżko chodzi to właśnie jest wina braku smarowania. Smar przy otwartym dachu wiąże kurz i piach który unosi się w powietrzu i ze smaru robi się taka ciemna maź, do której te wszystkie gałążki i inne smieci również lubią się przykleić. Ważne więc, aby przed smarowaniem wyczyścić dokładnie pozostałości starego, dokładnie do tej mazi nowego nie ma sensu, bo nic nie da.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót