Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
U mnie był problem z wyjazdem z garażu nawet przez tą sondęBarus, u kolegi strzela rano w kolektor ssący i moc spadła drastycznie...
Akumulator napewno nie był odpięty i wali w kolektor nie w układ wydechowy. I te spadki mocy momentalne z dnia na dzień, najgorzej jest rano więc wątpie, że to sondaNoooooooo... u mnie strzelało w wydech 'pach pach' ... i była to sonda![]()
Fotka klucza tym razem właściwego.
- - - Updated - - -
To normalne, że po odpięciu przepływki zapala się lampka ECU, ale to nie jest metoda na sprawdzenie przepływomierza w Alfie z tym silnikiem, tak można sprawdzić diesla. Zdecydowana większość Twin Sparków nie jeździ z odpiętym przepływomierzem, a wynika to chyba z konstrukcji sterownika itp. Co do obecności oleju w dolocie, to raczej nie jest dobrze. Proponuję sprawdzić drożność separatora oleju, który znajduje się w pokrywie głowicy. W dziale Zrób to sam jest to fajnie opisane.
no wez przestan ,robisz bardziej skomplikowane rzeczy ,trzy otwory dwa spawy i pare groszy za material (kg stali ok 5zet) wyjdzie z 10 zl max a na aukcji 8 dych z przeylka ,na tym akurat mozna zaoszczedzicDzięki. czy to jest ten sam, do Alfy przypasuje?
http://moto.allegro.pl/blokada-rozrzadu-uniwersalna-ruchoma-tarnow-i2662080323.html
Trudno się nie zgodzićno wez przestan ,robisz bardziej skomplikowane rzeczy ,trzy otwory dwa spawy i pare groszy za material (kg stali ok 5zet) wyjdzie z 10 zl max a na aukcji 8 dych z przeylka ,na tym akurat mozna zaoszczedzic
Jakby Cię interesowało to za dwa tygodnie jestem w Łomży i mam kabelek do podpięcia + programik. Zdaje sobię sprawę, że to odległy czas ale napisałem jakby co.
no wez przestan ,robisz bardziej skomplikowane rzeczy ,trzy otwory dwa spawy i pare groszy za material (kg stali ok 5zet) wyjdzie z 10 zl max a na aukcji 8 dych z przeylka ,na tym akurat mozna zaoszczedzic![]()
Ok jak nic nie zrobie do tego czasu to sie odezwe a do łomży to 15 min i jestem więc to nie jest taki problem wielki.
Chyba nastąpiła poprawa wyczyściłem układ dolotowy ,przepustnicę i wymieniłem wężyk od odmy bo był jakiś twardy i miał luzy, poczekałem pare godzin aż silnik dobrze ostygnie odpaliłem i strzałów w filtr nie było obroty też równo trzymał ale dla pewności zobacze rano ale mam nadzieje że to to było przyczyną.