• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

stelvio proxy gdzie jest moduł SGW

Dziękuję tak też myślałem przecież nie był bym jedynym przypadkiem bez SGW po 2018 roku [emoji3]

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Czy konieczne jest odpinanie aku? Bo jak by uśpił to myślę że powinno wystarczyć? Tak robiłem z kablami przy silniku i zero problemów.

Gdyby ktoś chciał, mam nowy nie montowany Bypass na zbyciu (PW).

Potrzebowałem jakiegoś spama napisać by móc linka wstawić i tak wyszło :)

Witam,
To mój pierwszy post na forum.
Przeszukałem już większość tematów i nie uzyskałem w nich odpowiedzi, więc kieruje do Was pytanie.
Czy moglibyście udzielić mi porady, gdzie mogę znaleźć SWG w moim aucie?
Ściągnąłem Stelvio ze Stanów, niestety dotarło ono do nas bez kluczyków.
Zleciłem otwarcie, dorobienie oraz zakodowanie nowych kluczyków do auta serwisowi.
Wyłożył się on niestety na ostatnim etapie ze względu na brak możliwości zlokalizowania tego nieszczęsnego modułu.
Gość szukał go w okolicach kolumny kierowniczej, panelu nawiewu, a także w schowku pasażera ( Kontakowałem się z ASO w tej sprawie).
Niestety bez skutku.
Czy ktoś ma może jakieś sugestie albo dostrzega ten moduł na załączonych zdjęciach?

Stelvio rocznik modelowy 2018, data produkcji 09.2017

Załączniki

• IMG-20230629-WA0007.jpg
    IMG-20230629-WA0007.jpg
    41.5 KB · Wyświetleń: 214
  • IMG-20230629-WA0009.jpg
    IMG-20230629-WA0009.jpg
    45.2 KB · Wyświetleń: 177
  • IMG-20230629-WA0006.jpg
    IMG-20230629-WA0006.jpg
    53 KB · Wyświetleń: 187
  • IMG-20230629-WA0004.jpg
    IMG-20230629-WA0004.jpg
    66.3 KB · Wyświetleń: 160
Witam,
To mój pierwszy post na forum.
Przeszukałem już większość tematów i nie uzyskałem w nich odpowiedzi, więc kieruje do Was pytanie.
Czy moglibyście udzielić mi porady, gdzie mogę znaleźć SWG w moim aucie?
Ściągnąłem Stelvio ze Stanów, niestety dotarło ono do nas bez kluczyków.
Zleciłem otwarcie, dorobienie oraz zakodowanie nowych kluczyków do auta serwisowi.
Wyłożył się on niestety na ostatnim etapie ze względu na brak możliwości zlokalizowania tego nieszczęsnego modułu.
Gość szukał go w okolicach kolumny kierowniczej, panelu nawiewu, a także w schowku pasażera ( Kontakowałem się z ASO w tej sprawie).
Niestety bez skutku.
Czy ktoś ma może jakieś sugestie albo dostrzega ten moduł na załączonych zdjęciach?

Stelvio rocznik modelowy 2018, data produkcji 09.2017

Nad kolumna kierownicy raczka ledwie wchodzi jak opuścisz radio na dól lepiej. W twoim przypadku koniec 17 może nie masz podpinałeś komputer.

Nie ja to robiłem, ale uzyskałem takie screeny.

Załączniki

• IMG-20230629-WA0013.jpg
    IMG-20230629-WA0013.jpg
    65.7 KB · Wyświetleń: 240
  • IMG-20230629-WA0014.jpg
    IMG-20230629-WA0014.jpg
    99 KB · Wyświetleń: 196
Dostajesz się przez schowek koło kierownicy, ja opuściłem sobie na dół tam taka skrzynkę bezpieczników czy moduł jakiś większy na dół delikatnie i wtedy dostęp był lepszy choć nadal było ciężko.

Wysłane ze Stelvio

w USA SGW wprowadzono od daty produkcji z lutego 2018, w EU od kwietnia 2018. modele w usa 2018 były produkowane od połowy 2017 więc wiele z nich nie ma (tak samo jak ma radia 1ej generacji bo drugiej szły od końca listopada 2017)

w USA SGW wprowadzono od daty produkcji z lutego 2018, w EU od kwietnia 2018. modele w usa 2018 były produkowane od połowy 2017 więc wiele z nich nie ma (tak samo jak ma radia 1ej generacji bo drugiej szły od końca listopada 2017)
To by wskazywało na problem ze znalezieniem tego nieszczęsnego modułu.
Pozostaje więc pytanie czemu oprogramowanie do kodowania kluczyka wskazuje, że ten moduł jednak istnieje.
Jestem trochę w patowej sytuacji, bo auto stoi w u blacharza i jestem uzależniony od poleganiu na zewnętrznym serwisie.

Czy ma ktoś może doświadczenie w kodowaniu kluczyków i mógłby udzielić jakichś porad?

To by wskazywało na problem ze znalezieniem tego nieszczęsnego modułu.
Pozostaje więc pytanie czemu oprogramowanie do kodowania kluczyka wskazuje, że ten moduł jednak istnieje.
Jestem trochę w patowej sytuacji, bo auto stoi w u blacharza i jestem uzależniony od poleganiu na zewnętrznym serwisie.

Czy ma ktoś może doświadczenie w kodowaniu kluczyków i mógłby udzielić jakichś porad?

Mamy ci zakodować przez Internet kluczyk. Ten co koduje to chyba wie co robi lub nie wie bo ostatnio jak kodują to wywali centralkę tmps.

Wybrac 2017 tak sie robi w niektorych tepych softwareach czy zignorowac komunikat i tyle. W 2017 nie ma sgw i kropka

Cześć,

Podczepiam się pod temat.

Ale w tym przypadku pod bypass. Na allegro widziałem , że są dwa rodzaje. Typ kostka i typ rozdzielacz z portem OBD? Jaka jest różnica miedzy nimi?
kabel.png , kostka.png

1) kostka - uzywasz OBD samochodu do diagnostyki;
2) rozdzielacz z portem OBD - uzywasz OBD na rozdzielaczu, samohodowy OBD nie dziala

Też się nad tym zastanawiałem, jaki kupić, które rozwiązanie wygodniejsze, z kabelkiem czy bez, co sobie zamontowaliście ?

Też się nad tym zastanawiałem, jaki kupić, które rozwiązanie wygodniejsze, z kabelkiem czy bez, co sobie zamontowaliście ?
Ja montowałem kostkę działa bez problemu pewnie z kabelkiem też działa kwestia wyboru .

jeśli mogę przy okazji, polecam swoje bypassy - produkt nastawiony na bezproblemowość - gniazda Molexa, PCB zamawiam w Belgii, montowane przez moją firmę, każda sztuka przechodzi 800 testów przejścia/zwarcia/transmisji na automatycznym testerze (https://photos.app.goo.gl/XBxWxAtsde5F8sxf7) - nie to co w produktach chińskich czy garażowych (albo tych co mój dawny polski dystrybutor oferuje - jeszcze potrafili swego czasu dołączać bezczelnie moje instrukcje z moim logo a ludzie którzy od nich kupili i im nie działało uderzali do mnie po czym wychodziło że mają podróbkę...). Jest pudełko, instrukcja, zawsze jakieś wsparcie symboliczne jeśli potrzeba przy instalacji. Stąd cena musi być wyższa, no ale dla forumowiczów jest rabat 5% z kodem/kuponem Alfaholicy. Na priv/po kolożeńsku możnaby się też dogadać, jakąś lepszą cenę zrobić jakby co.

W Giulii montaż jest banalny, w Stelvio problematyczny - tu jeśli ktoś chce zapinać tylko na diagnostykę a na codzień mieć bypass, mamy w ofercie przedłużacze wiązek SGW do Stelvio wystarczają 2 komplety 25cm, albo 1 komplet jeśli przeniesie się SGW przed radio i do niego zamontuje (za schowkiem na okulary). Cenowo może nie mega deal sie może wydawać, ale proszę mi uwierzyć, przedłużacze to bardzo pracochłonny produkt (2h pracy technika na parę). Na zestaw jakiś dodatkowy rabat też by mogę zrobić jakby co.

Zapraszam do sklepu, gdzie też jest reszta moich produktów (wkrótce 3 nowe dla Giulii/Stelvio), no i parę części na retrofity też mam wystawione (coś jeszcze dojdzie z czasem)
shop.stuff4car.com/pl/

Amortyzatory
Powrót