mickry
Użytkownik
takim którym obecnie jeźdzę, Fusion USA czyli mondeo mk5 euO jakim Ty Fordzie mówisz porównując do Stelvio??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
takim którym obecnie jeźdzę, Fusion USA czyli mondeo mk5 euO jakim Ty Fordzie mówisz porównując do Stelvio??
czy ja wiem czy nędznej? Amerykanska Kuga czyli Escape ma 2.0 EB 250km i pojedzie tak samo jak Stelvio. Nie porównuj Mondeo do superba to zupełnie inne auta. Stelvio moze i prowadzi sie fajnie ale ma duzo innych wad które są denerwujące.Ok, myślałem że z jakąś może Kugą czy coś z obecnej stajni nędznej, to brzmiało to dziwnie.
Ale to zupełnie inny samochód, napęd podstawowo zapewne na przód, mondeo samo z siebie jest przepastne jak Superb no i to nie SUV - więc wrażenia z jazdy będą inne (chociaż Stelvio suv jezdzi lepiej jak większość sedanów). Ciężko porównywać moim zdaniem.
Za dużo czytania, za mało praktykiczy ja wiem czy nędznej? Amerykanska Kuga czyli Escape ma 2.0 EB 250km i pojedzie tak samo jak Stelvio. Nie porównuj Mondeo do superba to zupełnie inne auta. Stelvio moze i prowadzi sie fajnie ale ma duzo innych wad które są denerwujące.
Mam odpowiednio duzo praktyki aby subiektywnie oceniać tym czym jeżdżęZa dużo czytania, za mało praktykiw tych pieniądzach ciężko o samochód dający więcej frajdy z jazdy, z niezawodnością też jest naprawdę dobrze, często dużo mniej problemów niż u konkurencji. Czytanie for, grup na fb daje złudne wrażenie dużej awaryjności bo zazwyczaj ktoś pisze wtedy jak ma z samochodem problem a nie melduje się jak jest wszystko dobrze.
wiesz kugę to możesz porównać co najwyżej do tonale jakiejś corolli cross czy dacii duster - w tech chwili to jakikolwiek ford to jakoś zero polotu- no może trochę puma reszta to jakieś takie .... dziadkowe na działkę.czy ja wiem czy nędznej? Amerykanska Kuga czyli Escape ma 2.0 EB 250km i pojedzie tak samo jak Stelvio. Nie porównuj Mondeo do superba to zupełnie inne auta. Stelvio moze i prowadzi sie fajnie ale ma duzo innych wad które są denerwujące.
wiesz - ty po prostu szukasz auta pod LPG - Stelvio Ci nie podchodzi do tego celu i szukasz pretekstu aby odrzucić- oki - masz do tego prawo tylko róbmy porównania z głową a nie od czapy wiesz to jakby opowiadać że w fiacie 500 jest z tyłu ciasno w porównaniu do np fiesty.Mam odpowiednio duzo praktyki aby subiektywnie oceniać tym czym jeżdżę![]()
2.0 GME dobrze współpracuje z LPGwiesz - ty po prostu szukasz auta pod LPG - Stelvio Ci nie podchodzi do tego celu i szukasz pretekstu aby odrzucić- oki - masz do tego prawo tylko róbmy porównania z głową a nie od czapy wiesz to jakby opowiadać że w fiacie 500 jest z tyłu ciasno w porównaniu do np fiesty.
Nędza w Europie. Jeździłem Kugą EU testowo żeby kupić, jak mało nie wypadlem razem z drzwiami na szybkim zakręcie to odpuściłem - fotele dramat 3 lata temu. Jeździło to emerycko i wykonanie wnętrza wg mnie o klasę gorsze, Vignale wtedy nie było. Nie znam amerykańskich wersji, pewnie z większymi silnikami zasuwają sprawniej.czy ja wiem czy nędznej? Amerykanska Kuga czyli Escape ma 2.0 EB 250km i pojedzie tak samo jak Stelvio. Nie porównuj Mondeo do superba to zupełnie inne auta. Stelvio moze i prowadzi sie fajnie ale ma duzo innych wad które są denerwujące.
dla mnie współpraca z lpg to jazda na albo benie albo na lpg a nie protezy trochę tego trochę tego.2.0 GME dobrze współpracuje z LPG
Nie przesadzaj, że niecały litr w trasie to jakiś problem. W mieście wychodzi trochę więcej ale nadal bardzo bardzo opłacalnedla mnie współpraca z lpg to jazda na albo benie albo na lpg a nie protezy trochę tego trochę tego.
nie wiem co on gada wlasnie, mam obecnie dotrysk w fordzie i pali 1l na 100km. W stelvio zrobie to samo.Nie przesadzaj, że niecały litr w trasie to jakiś problem. W mieście wychodzi trochę więcej ale nadal bardzo bardzo opłacalne
dla mnie współpraca z lpg to jazda na albo benie albo na lpg a nie protezy trochę tego trochę tego.
ale mi sie nie chce z Toba dyskutować, nie po to tu jestem zeby sie sprzeczać. Było sobie kupić VAGa i jeszcze bardziej się dowartościowaćWiesz - Tobie może zdanie się nie podobać dla mnie mondeo stoi klasę niżnej niż superb i tyle- użytkowane wersje nie są podstawowymi tłuką sporo kilometrów a i awaryjnosć mondka po prostu przemilcze. Róniez. Lepsza "wygodę" kugi po prostu pominę... tak to moje zdanie.
porównywanie tych samych płyt podłogowych- tak przypomnę to jak z bięznikiem opon - Nalewajki tez czesto maja taki sam bieżnik jak premium jakoś różnica jest
trudno powiedzieć, ale zrobił tyle rzeczy i sprzedaje? coś musi go boleć..A jak gościu napisał w ogłoszeniu że wymieniłem przed sprzadażą te rzeczy
Serwis przy 170500 km 07/2025obejmował (FV do wglądu):
- rozrząd+ pompa wody
- nowe opony wielosezonowe Bridgestone 235/55/19
- olej silnikowy + wszystkie filtry
- olej skrzyni biegów + filtr
- olej w napędach
- odma
- czujnik ciśnienia oleju
- uszczelka smoka miski olejowej
to oznacza ,że silnik już umarł i próbuje sprzadać trupa czy jeszcze będzie żył. Można tym sie zainteresować czy dać sobie spokój.
![]()
Używany Alfa Romeo Stelvio 2017 - 86 999 PLN, 175 500 km - Otomoto.pl
Interesuje Cię Alfa Romeo Stelvio? Sprawdź ofertę dostępną teraz na OTOMOTO. Poznaj szczegółowe informacje o wyposażeniu, stanie technicznym, historii i cenie.www.otomoto.pl
Jak kiedyś pisałem - ktoś jak liczy że będzie ok- nie będzie - ten silnik ma masę wad które prowadzą do jego zniszczenia za 50 tyś można podjąć ryzyko jak ma ktoś czas i ochotę na zabawę - z tą jednostka napędową dla mnie auto jest niesprzedawalne a już na pewno nie za taka kasęA jak gościu napisał w ogłoszeniu że wymieniłem przed sprzadażą te rzeczy
Serwis przy 170500 km 07/2025obejmował (FV do wglądu):
- rozrząd+ pompa wody
- nowe opony wielosezonowe Bridgestone 235/55/19
- olej silnikowy + wszystkie filtry
- olej skrzyni biegów + filtr
- olej w napędach
- odma
- czujnik ciśnienia oleju
- uszczelka smoka miski olejowej
to oznacza ,że silnik już umarł i próbuje sprzadać trupa czy jeszcze będzie żył. Można tym sie zainteresować czy dać sobie spokój.
![]()
Używany Alfa Romeo Stelvio 2017 - 86 999 PLN, 175 500 km - Otomoto.pl
Interesuje Cię Alfa Romeo Stelvio? Sprawdź ofertę dostępną teraz na OTOMOTO. Poznaj szczegółowe informacje o wyposażeniu, stanie technicznym, historii i cenie.www.otomoto.pl
Przesiądź sie na forum Passata proponuję. Bo Twoje mądrości są ciężkie do czytania.Jak kiedyś pisałem - ktoś jak liczy że będzie ok- nie będzie - ten silnik ma masę wad które prowadzą do jego zniszczenia za 50 tyś można podjąć ryzyko jak ma ktoś czas i ochotę na zabawę - z tą jednostka napędową dla mnie auto jest niesprzedawalne a już na pewno nie za taka kasę
Co ma Passat do diesla w Fiat/Alfa?Przesiądź sie na forum Passata proponuję. Bo Twoje mądrości są ciężkie do czytania.