Wczoraj odwaliłem niezły motyw, a przy okazji wyszło, że to chyba nie do końca jest dopracowane w Alfie.
Zaparkowałem pod galerią handlową na środku parkingu, w miejscu gdzie zaczynało się parkowanie auto przy aucie

Zrobiłem zakupy gabarytowe (budowalnka) i wrzuciłem to do bagaznika. Wciskam przycisk zakmnij auto i ide na zakupy "zwykle". Nie było mnie jakieś 40 min, patrzę Stelvio stoi już stosunkowo samotne (kilka miejsc koło mnie wolnych) i drzwi kierowcy otwarte na maxa!
I dochodząc tylko jedno w głowie, włamali się i nawet uje drzwi nie zamknęli? No i dziwne, że nic nie pika

Spece?
Dochodzę, patrzę, a tam wszstkie klucze, papiery i zakupy na miejscu ... hymmm. No zajefajnie

)) Szacun dla klietnów galerii.
Okazało się, że poprzednim razem na chwilę otwierałem też przednie drzwi, a potem wsadziłem gabaryty z tyłu i odchodząc zapomniałem, że przód otwarty na maxa

Odchodząc nie wsłuchiwałem się, czy był jakiś sygnał, moja wina. Ale to trochę dziwne, że auto pozwala aktywowac "zamkniecie auta" z tyłu, wiedzą, że inne drzwi są jeszcze otwarte. Przydał by się jakiś dodatkowy sygnał, a nie tylko brak sygnału.