[Stelvio] Dywaniki EVA

wladymirec

Nowy
Auto
Stelvio
Witam,

Mam pytanie odnośnie dywaników do Stelvio. Szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.
Czy może ktoś z was używał dywaników firmy EVA Dywaniki? evadywaniki.pl. Wydaje się ze jest to ciekawe rozwiązanie dopasowane do konkretnego modelu. Welurowe niestety się u mnie nie sprawdzają, nie mam garażu i parkowanie pod blokiem sprawia ze momentalnie się brudzą. Te EVA wydają się być wygodne w czyszczeniu.

Być może macie jakieś inne sprawdzone rozwiązania?

Ja zamówiłem do Giulii, powinny być w ciągu kilku dni u mnie to dam znać.

Witam,

Mam pytanie odnośnie dywaników do Stelvio. Szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.
Czy może ktoś z was używał dywaników firmy EVA Dywaniki? evadywaniki.pl. Wydaje się ze jest to ciekawe rozwiązanie dopasowane do konkretnego modelu. Welurowe niestety się u mnie nie sprawdzają, nie mam garażu i parkowanie pod blokiem sprawia ze momentalnie się brudzą. Te EVA wydają się być wygodne w czyszczeniu.

Być może macie jakieś inne sprawdzone rozwiązania?

Jak na pierwszy post to zalatuje reklamą :)

Kupiłem do Giulii przed zimą. Na plus na pewno wygląd. Na minus że sa dosyć grube i miałem wrażenie ze w aucie zrobiło się mniej miejsca ??????
W każdym razie mam czarne i plastik jak plastik też się wyciera i w niektórych miejscach bardziej wydeptany. W każdym razie przez 10k km nie wyciągałem ich z auta i u kierowcy zebrało sie piasku juz prawie na full, więc chyba spełniają swoją rolę łapiąc go. Nie ślizga się brud pod nogami. Natomiast tworzywo dosyć sztywne i niekoniecznie idealnie sie doposowują, bo tam gdzie są małe załamania podłogi jak przy kierowycy jest niżej pod stopami niż przy fotelu to właśnie tam się podnosi.
Ogólnie kupiłem dla wyglądu,wszystkie inne jak z bazarku. Na lato chyba wrzucę welury i na zimę wrócę do Eva

Na zimę kupiłem z Frogum wersję ProLine. Jestem pod wrażeniem jakości i dopasowania. Materiał jest jakby plastikowo-gumowy (TPE) i są idealnie dopasowane. Wysokie ranty tworzą świetną i szczelną wanienkę na wodę. Chyba zostawię je też na lato. Linków jeszcze wstawiać nie mogę, więc podaję ID produktu: TM402799 i 3D408234. Można znaleźć przez lupkę na stronie sklepu Frogum.

Oryginalne w ogóle nie trzymają piachu czy wody.

Co do Evy to materiał jest bardzo podobny albo wręcz identyczny jak mata pod kuwetę dla kota. :D Jedynie obszycie i spodnia warstwa je odróżnia. Więc jak ktoś chce budzetową wersję to może kupić takie maty i dociąć je na wzór welurowych dywaników, będzie mieć praktycznie to samo za 1/4 ceny.

Mam. Moim zdaniem są spoko. Piasek zbierają, odkurzanie ich to w sumie prosta i szybka sprawa. Na pewno można je myjką przelecieć, wytrzeć do sucha i z powrotem do auta. Do bagażnika średnio, bo wszystko po tej macie lata.
Dla kierowcy dokupiłem dodatkowy stopień, czy jak oni to zwą, pod piętę.

Dzięki za odpowiedzi, fajnie się temat rozwinął.
Jak byście mieli jeszcze jakieś zdjęcia to w wolnej chwili byłbym wdzięczny za dodanie kilku fotek jak to się prezentuje w samochodzie.

Póki co to spróbuję je jakoś na żywo dorwać, zobaczyć jak ten materiał wygląda. Zastanawia mnie ta sztywność.
Być może na sezon letni zostanę jedank przy welurach a na zimę sobie takie sprawię.

To jest bardziej twarda pianka, a nie guma. Postaram się dzisiaj cyknąć zdjęcia.

Mam i ja. Irytuje mnie guma, więc kupiłem takowe zwłaszcza z racji częstych wizyt na budowie i wynoszonych stamtąd kg piasku, gliny i innego brudu. Prawdę mówiąc nie spodziewałem się ale są fenomenalne. Poszoruję butami po dywaniku i resztka błota włazi w te komory i później nie przyczepia się z powrotem do buta. Mieści się tam mnóstwo brudu więc nie trzeba czyścić co kilka dni. Samo czyszczenie to na myjni przelecieć je wodą i wystukać (są mocno sztywne więc nie ma z tym problemu). Zastrzeżenia: dywanik kierowcy jest źle dopasowany, w okolicach pedału gazu, ale na szczęście nie wpływa to na operowanie gazem. Rozmieszczenie otworów do wklikiwania również średnie ale da się bez większego problemu je zamocować. Po ok pół roku użytkowania dywanik kierowcy nieznacznie się wytarł w okolicach pracy pięty.

Na zimę idealne na lato jednak wyglądu i przytulności weluru nic nie przebije :)

Ogólnie bardzo na plus, dawno nic mnie tak pozytywnie nie zaskoczyło.

Amortyzatory
Powrót