Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jaki model... O ja pierdziele...
Zdarza się w każdej marce i zwykle te przypadki sa szeroko opisywane, choc statystycznie to margines.
Ja mam miesięczne Audi które było już 6 razy w serwisie. Przy przebiegu 200km (nie tysiecy, samo dwiescie) wymieniono łożyska przednich kol, dwa dni później padł czujnik ABS, regulować trzeba było niedomykające się drzwi, do dzisiaj nie mogą ostawić porządnie geometrii (auto ściąga na jedna stronę), czujnik ciśnienia opon ciągle melduje usterki których nie ma, itd. Wszystko to w nowym aucie.
Bywa i tak.
Miałem Audi od VAG-iny. Miałem meśki. Miałem Monachium. Zawsze nowe z salonu, zawsze full opcja. Dramat powiadam wam. Jeszcze było w stajni kilka japoncow i w sumie trzymają poziom. Zobaczymy jak będzie z Alfą.
No właśnie też chciałem domówić kierownicę od Q, ale się nie da. Czy dla zwykłego śmiertelnika też jest opcja zdobycia jej w inny sposób? Czy pozostaje mi jedynie wymiana guziczka na czerwony...?Kierownica zdobyłem z fabryki podzespołów dla Alfy, full oryginał. Niestety w salonie zamówienie takiej kierownicy nie jest możliwe, bo są dostępne tylko do Quadrifolio podczas konfiguracji nowego samochodu. Działa i leży w dłoniach super.
Ja mam full opcję B-tech więc różnią się pewnie czarnymi detalami nadwozia plus 20 czarne fele, zarezerwowamymi dla B-tech, Mopar Connect 8.8 i Android Auto.