[Stelvio] Stelvio B-Tech 280 KM

Auto OE - kierowca bardzo świadomy użytkowania- po prostu pech.

Zdarza się w każdej marce i zwykle te przypadki sa szeroko opisywane, choc statystycznie to margines.

Ja mam miesięczne Audi które było już 6 razy w serwisie. Przy przebiegu 200km (nie tysiecy, samo dwiescie) wymieniono łożyska przednich kol, dwa dni później padł czujnik ABS, regulować trzeba było niedomykające się drzwi, do dzisiaj nie mogą ostawić porządnie geometrii (auto ściąga na jedna stronę), czujnik ciśnienia opon ciągle melduje usterki których nie ma, itd. Wszystko to w nowym aucie.
Bywa i tak.

Jaki model... O ja pierdziele...

Znajomy ma też nowe A6, dwa miesiące. I trzy padaczki głównie elektronika. Szwaby się skończyły. Ja przed zakupem Stelvio miałem Merca E cuope 500. Jechał ale był zrobiony po oszczędności. Szkoda gadać jakie pierdoly wychodziły ci chwilą w Nowym aucie z salonu. Potem jak zacząłem szukać w tym roku nowego auta na kolejne weekendy mianem :Volvo Xc90 i Xc60 w D5 (straszny ogór, ciężki, ale ładnie w środku), LR RR Sport sdv3.0 (ciężki i chla 20l, w środku archaik, buja się na zakrętach), Merc GLC 43Amg (oszustwo bo to nie jest AMG tylko ma naklejkę aby kosztowało to 400k, słychać opony i słabe wygluszenie, np. benzyna w baku chlupocze, ciężki i pali 20l a prowadzi się jak szwabski czołg). O vaginach i Porsche nie wspomnę o szkoda mi czasu. Wzięłem B-tech full i na razie mam 2200km i jest zajebisty, a jak cena na QV znormalnieje to może kiedyś zmienię, choć w tym co mam też mocy nie brakuje.

Poprzednio jezdzilem autem z Monachium nie miałem mu nic do zarzucenia. Niestety warunki leasingu mocno się pogorszyły i wypadło na A6. Ale oby człowiek zawsze miał takie problemy.
Tobie życzę frajdy z jazdy a sobie cierpliwości. Byle do wiosny ;)

cześć super autko, czerwona skora wymiata w środku tez mam taka tylko kolor z zewnątrz vesuvio i nie b-tech tylko executive. Przedstawie ja wkrótce bo w sobotę ktoś nie potrafił wycofać i porysować drzwi i felgę po zaledwie 600km przejechanych.

Dzięki. Smutne to co piszesz, ale niestety na drogach jest pełno gamoni.

A nie kolor tez ten sam wiec tylko trochę wyposażeniem sie różnią. no minę miałem nie ciekawa jak pani w restauracji spytała kto przyjechał alfa romeo.

Ja mam full opcję B-tech więc różnią się pewnie czarnymi detalami nadwozia plus 20 czarne fele, zarezerwowamymi dla B-tech, Mopar Connect 8.8 i Android Auto.

Zdarza się w każdej marce i zwykle te przypadki sa szeroko opisywane, choc statystycznie to margines.

Ja mam miesięczne Audi które było już 6 razy w serwisie. Przy przebiegu 200km (nie tysiecy, samo dwiescie) wymieniono łożyska przednich kol, dwa dni później padł czujnik ABS, regulować trzeba było niedomykające się drzwi, do dzisiaj nie mogą ostawić porządnie geometrii (auto ściąga na jedna stronę), czujnik ciśnienia opon ciągle melduje usterki których nie ma, itd. Wszystko to w nowym aucie.
Bywa i tak.

TY mi tego nie mów- w domu jest problem z Q8 50TDI kupioną 4 miesiące temu -12 tkm i...7 komplet tarcz i klocków. ASO wymienia bez szemrania nie mając pomysłu co dalej. drugi Passat TSI 1.5 z 717 km przebiegu pękniętą korbą i innymi szkodami na ok 100 tys pln.

Miałem Audi od VAG-iny. Miałem meśki. Miałem Monachium. Zawsze nowe z salonu, zawsze full opcja. Dramat powiadam wam.

Miałem Audi od VAG-iny. Miałem meśki. Miałem Monachium. Zawsze nowe z salonu, zawsze full opcja. Dramat powiadam wam. Jeszcze było w stajni kilka japoncow i w sumie trzymają poziom. Zobaczymy jak będzie z Alfą.

Zobaczymy jak będzie z Alfą.

Gratulacje ciekawej kolorystyki środka! Siedziałem w takiej i ten kolor mocno ożywia wnętrze + jeszcze ta kiera... Miodzio!

Kierownica zdobyłem z fabryki podzespołów dla Alfy, full oryginał. Niestety w salonie zamówienie takiej kierownicy nie jest możliwe, bo są dostępne tylko do Quadrifolio podczas konfiguracji nowego samochodu. Działa i leży w dłoniach super.
No właśnie też chciałem domówić kierownicę od Q, ale się nie da. Czy dla zwykłego śmiertelnika też jest opcja zdobycia jej w inny sposób? Czy pozostaje mi jedynie wymiana guziczka na czerwony...?

Ja mam full opcję B-tech więc różnią się pewnie czarnymi detalami nadwozia plus 20 czarne fele, zarezerwowamymi dla B-tech, Mopar Connect 8.8 i Android Auto.

Piękna, ale dopatrzylem się, że brakuje ci aluminiowej nakładki na podstopnicę;) no w takiej furze to nie wypada, więc grzej do ASO:)

Poszukaj. Ja załatwiłem oryginał i tanio nie było, więc tu też masz szansę. Inaczej przystaje wymiana guzika na czerwony za 25 EUR.

Nic nie brakuje, tylko na tej podstopnicy aluminiowej leży dywanik gumowy i ją przysłania. Dzięki za czujność [emoji6]

Amortyzatory
Powrót