[Stelvio] Stelvio B-Tech 280 KM

Btechfan

Nowy
Auto
Alfa Romeo Stelvio B-tech 280km
Dzień dobry koledzy. Jestem tu nowy, bo po wielu latach używania sportowych aut z Japonii i Niemiec zdecydowałem się na Alfe. Moja pierwsza Bella jest dopiero co odebrana z salonu, mam 1800 km na osi. I już jestem zakochany [emoji7]. Motor benzyna turbo 280KM. , wersja B-tech, wyposażenie full. Dodatkowo kierownica od Stelvio Quadrifolio. To auto jedzie i prowadzi się super. Chciałbym ekpsloatować ją jak najdłużej, dlatego proszę o rady typu jak często wymieniać olej, itp. itd. Korci mnie też chip tuning od DTE lub innego dostawcy który ma hamowanię w PL, co sądzicie o tym. Pzdr Rafał
79.jpg
80.jpg
81.jpg
82.jpg
83.jpg
84.jpg

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Wnętrze miazga.

Z Nowy Rokiem jakiś wysyp mega wersji, kolejna super sztuka a środek j.w. miażdży. Gratki!

Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka

Super wersja, gratulacje! Kierownica z Q, swietnie wyglada. Sam wymieniales czy taka zamowiles?

Jeszcze kilka fotek
85.jpg
86.jpg
87.jpg

Super wersja, gratulacje! Kierownica z Q, swietnie wyglada. Sam wymieniales czy taka zamowiles?
Kierownica zdobyłem z fabryki podzespołów dla Alfy, full oryginał. Niestety w salonie zamówienie takiej kierownicy nie jest możliwe, bo są dostępne tylko do Quadrifolio podczas konfiguracji nowego samochodu. Działa i leży w dłoniach super.

Fantastyczny środek ! I ta kierownica ... Brawo :) ... Jak najbardziej chip tuning i będzie ponad 300 KM :D

Świetne auto i konfiguracja. Czerwone skóry - bajka!
Oby się sprawowało:)

Dzięki. Myślałem o tym tuningu z DTE. Mam tylko obawy o trwałość silnika i zespołu napędowego. Co myślicie ?
94.jpg

Dzieki.

O trwałość silnika się nie martw... Chłopaki w USA wyciskają ponad 350 hp (P2 podobno ok 390 HP ) od ponad roku, dużo ludzi ma od tego czasu i są bardzo zadowoleni :)

Jakie chipy montują?

O trwałość silnika się nie martw... Chłopaki w USA wyciskają ponad 350 hp (P2 podobno ok 390 HP ) od ponad roku, dużo ludzi ma od tego czasu i są bardzo zadowoleni :)

jasne- tylko że już w Pl są Stelvio po wymianie ..silnika 280 HP z powodu zatarcia. :cool:

To ciekawe. Powody znasz?

Ci co zatarli swoje nowe motory pewnie nie słyszeli o docieraniu, a opinie o olejach czerpali z YT i różnych forum [emoji23]

tez jestem ciekaw, a poza tym gdzie moge zakupic kierownice od Q ?? najlepiej nowa lub prawie nowa

Podaj więcej informacji, bardzo ciekawe. Rzucanie takich haseł bez detali jest co najmniej złe.

niestety nic więcej powiedzieć nie mogę - tylko tyle, że porobiło mniej więcej po 17 tkm przebiegu [MENTION=20089]epsonix[/MENTION]
(nie jego wóz żeby nie było;-)

ale to na org mapie czy po jakis programach?

Bardzo ciekawe. Co trzeba wyczyniać z nowym wozem aby silnik padł po 17k

Amortyzatory
Powrót