Stelvio 2021 półosie

sbstg

Nowy
Auto
Stelvio Veloce Ti 2021
Witam, Panowie/Panie, czy u Was występuje rdzewienie półosi? U mnie w nowym samochodzie, nie stwierdziłem żadnej powłoki zabezpieczającej/lakierniczej na półosiach. Zastanawiam się, czy to tutaj normalne? U mnie są pokryte rudym nalotem od momentu wyjazdu z salonu.
Wiem, że to nie wpływa na użytkowanie, jednak bardzo mnie dziwi taki fakt.

słowo klucz- oszczędności- jak widzę ile usterek mają polifty ( nie tylko moja obserwacja ale i mechaników) zaczynam się zastanawiać czy nie przesadzono w druga stronę.

Witam, Panowie/Panie, czy u Was występuje rdzewienie półosi? U mnie w nowym samochodzie, nie stwierdziłem żadnej powłoki zabezpieczającej/lakierniczej na półosiach. Zastanawiam się, czy to tutaj normalne? U mnie są pokryte rudym nalotem od momentu wyjazdu z salonu.
Wiem, że to nie wpływa na użytkowanie, jednak bardzo mnie dziwi taki fakt.

Mówisz oczywiście o tylnych.
Jest to norma sól robi swoje.
Nie masz się czy przejmować norma w AWD lub RWD.

Mówisz oczywiście o tylnych.
Jest to norma sól robi swoje.
Nie masz się czy przejmować norma w AWD lub RWD.

Rdza na tylnych i przednich
O soli nie ma mowy, auto miałem u siebie na podnośniku zaraz po zakupie, robiłem konsterwację.

Cóż, nie omieszkam o tym wspomnieć przy pierwszym serwisowym przeglądzie. Delikatna irytacja jest ;).
Zapewne za jakiś czas mi przejdzie.

Rdza na tylnych i przednich
O soli nie ma mowy, auto miałem u siebie na podnośniku zaraz po zakupie, robiłem konsterwację.

Cóż, nie omieszkam o tym wspomnieć przy pierwszym serwisowym przeglądzie. Delikatna irytacja jest ;).
Zapewne za jakiś czas mi przejdzie.
Wszędzie tak jest. Nie tylko w fca. Przednie jeszcze jako tako ale tył pokrywa się powierzchniowo.
I tak te półosie przeżyją samochód mowa o korozji.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót