• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Stare pokrętło DNA w nowszym modelu

blaszany

Użytkownik
Auto
Giulia MY24
Czy ktoś wymieniał pokrętło w Giulii z monostabilnego, czy takiego z nowszych modeli, to ten starszy typ? Chodzi o to, aby auto zapamiętywało ostatnio wybrany tryb jazdy, a nie za każdym razem, po włączeniu zapłonu, wymagało przełączenia na np. D. To starsze pokrętło zadziała w nowym aucie? No chyba, że ktoś już ogarnął oprogramowanie i potrafi ustawić aby auto nie zapominało ustawień po wyłączeniu zapłonu.

Czy ktoś wymieniał pokrętło w Giulii z monostabilnego, czy takiego z nowszych modeli, to ten starszy typ? Chodzi o to, aby auto zapamiętywało ostatnio wybrany tryb jazdy, a nie za każdym razem, po włączeniu zapłonu, wymagało przełączenia na np. D. To starsze pokrętło zadziała w nowym aucie? No chyba, że ktoś już ogarnął oprogramowanie i potrafi ustawić aby auto nie zapominało ustawień po wyłączeniu zapłonu.
Bedziesz pierwszy jak to zrobisz i przerobisz instalacje.

jest inaczej, po retrofitcie w mojej wczesny MY18 BCMa z MY19 z wgranym firmwarem MY22 u siebie, mimo ori proxi/wiązek DNA już nie jest widoczne. Nowsze BCMy wymagają nowego DNA, tak samo jak wymagały nowszego czujnika deszczu. U siebie i czujnik deszczu wymieniłem (P&P) a DNAR musiałem kupić monostabilne i dorobić sobie wiązkę zasilanie/masa/CAN i wtedy proxi i hula.

A propos DNA, ma ktoś na sprzedaż tristabilny + race?

Giulia 2017, pokrętło pozostaje w wybranej pozycji, a nie wraca do wyjściowej.

Amortyzatory
Powrót