Jeśli chodzi o Lukoil mam tylko dobre wspomnienia - gaz bez zarzutu, w bardzo dobrej cenie.
Na Statoil niby nieźle, ale tankując regularnie na stacji na Dzikiej filtr gazu zapchał mi się zdecydowanie zbyt szybko. Do benzyny raczej nie miałem żadnych zastrzeżeń (lałem zwykłe 95).
Shell dobry gaz, ale cena niekoniecznie...
BP, gaz chyba nieznacznie ustępuje jakością, cena podobna jak Shell i Statoil...
Na Orlenie unikam tankowania, kiedyś "nalali mi" 2l gazu więcej niż wchodzi do zbiornika, a jakość gazu raczej mizerna, z resztą np. Auchan przestawił się na gaz z Gaspolu (polgazu?), zamiast Orlenowskiego.
Parę lat temu gaz tankowałem u gościa na terenie stacji Neste (przy Armii Krajowej 10), bo mieli tani i naprawdę dobry gaz (lepszy niż Statoil Dzika), ale było minęło, teraz leją jakiś shit, auto pali ok. 1l więcej na setke...
Obecnie najchętniej tankuje na Auchan i Carrefour oraz Lukoil
Ps. Jeśli chodzi o benzynę i gaz to polecam zdecydowanie Lukoil, ale z ropą może być różnie - bowiem jeśli szmuglują swoją ropę na lewo, to może nie do końca spełniać parametry UE. Ale więcej na temat ropy nie powiem, bo się klekotami nie interesuję